Wednesday, December 2, 2009

penat.

:angry:

marahnya saya...
tapi jom cerita benda yang seronoklah.. sbb saya taknak marah2..

jom cerita pasal one of my greatfriend (lelaki)
nama dia.. firdaus.. dia kwn sekolah rendah saya...
rambut dia kerinting... telinganya capak..
dia adalah anak cikgu jugak.. dia adalah anak cikgu maths...
saya mcm saya... anak cikgu B.M.. eh taksama...
tapi samalah anak cikgukan?..
lepas darjah 4 saya pindah sek lain..
since dari tu.. saya tak pernah dah jumpa mereka2 di sekolah lama saya...
tapi disbbkan saya adalah anak cikgu... dan dia adalah anak cikgu..
kami saling berkunjung satu sama lain...
tapi beliau jarang nak kuar bila saya dtg berkunjung.. hahah..
it's ok.. sbb saya pun tak nak jumpa dia pun..
haha.

lepas je SPM.. kami berjumpa di alam maya...
lepas tu bergayut2 sakan.. mengimbau kenangan lama..
berYM eh2.. tak2.. mase tu guna MSN.. sbb beliau guna MSN..
hahah saya prefer YM..
tapi entah mengapa.. beliau tak suka brYM..
so saya layankan aje.. mase tu saya byk pakwe YM..
yelah darah muda opss skrang pun muda lagi ok..
ermm.. sbbkan mase tu saya guna hanyalah Dial-Up..
susah sikit nak bergosiipp lelama.. sbb nanti bil naik..
mase tu beliau guna streamyx.. eh advanced dah member saya nie..
lepas tu.. kami sambung gosip ngan dia kalu dari kol 11 tu.. ley jejak sampai kol4 pagi..
ok skrang saya heran.. ape yg saya dok borakkan tu???
ish2.. dahlah mcm tak berhenti borakkan?
ermm pelik sungguh seh...

keistimewaan beliau adalah...
- dia ley dgn ape2 jenis cerita pun ko nak cerita dia ley dgr..
- dia ley dgr pasal cerita iklan kat tb... atau cerita kat disney chanel..
-dia pun ley dgr pasal cerita drama yg tah paper kat tb..
-lepas tu pasal ko annoying someone kat depan mata ko nie..
-lepas tu dia ley dgr ape yg ko nak bebelkan..
- lepas tu suka nak wat ayat2 comel..
*dah mandi?(paling populor), kalu saya terlepas dgr ape yg dia ckp dia akan ckp mcm nie.. *takde pe dia cam donut.. lepas tu sedap tau makan* *...
hahahah.. iya nmpk sgt saya yg selalu tak berapa nak pay attention ape yg dia ckp.. lepas tu bergaduh.. soh dia ckp balik ape yg dia nk ckp.. mungkin sbb tulah yg buatkan kiteorg lama bergayut.. lagi satu dia suka ckp *nape malu2 ngan aku? ko nak kawin ngan aku ke?* giler sempoi... hahaha... ish2..
- dia paling tak puas ati bila saya ckp yg saya dah tak pelihara kambing.. dan seblah umah saya dah takde sawah...
- dia paling takut ngan bapak saya...
-dia suka kat nora danish..
-dulu dia suka iklan hotlink..yg ade nora danish tu.. jap carik.. kat youtube (takdelah)..

yang paling penting... dia ley dengar segala keluh kesah saya..
mcm kalu saya kol.. dia mesti jawab punya..
selalu ade kalu saya perlukan dia...

itu dulu... 4 tahun dulu...

setelah sesuatu terjadi kami pun putus kwan..
*ape yang terjadi? nantilah cerita lain..*
dan itulah yg paling pahit sekali yg saya terpaksa lalui..
hilang seorg teman yg betul2 rapat..
hilang seorg teman yg betul2 boley dipercayai..

dan kerana itulah.. saya takut untuk dekat dengan sesiapa pun..
kerana saya takut.. kalu saya dekat.. dan percayakan dia..
dia akan pergi dari saya.. kerana kesilapan saya yg sy sendri tak tahu..


tapi bak kate cik seri about faiz.. he make my day..
itulah dia firdaus 4 thun lalu.. he make my day..




4 org Komen-mengomen:

ini q i L L on 03 December, 2009 said...

harap dapat jumpe die balik. bkn sng dpt kwn baik mcm tu. ;)

ahmadcarlito said...

huhu letih layan cikja... bagus mamat tue...

Firdaus on 10 February, 2010 said...

mamat tu saya la.. sila layan saya lagi..

_ciK ja_ on 10 February, 2010 said...

firdaus ~ tak nak! :P

 

Friends