Thursday, July 28, 2011

Bola Bola Bola

2
Selamat Hari Khamis...
Assalammuialaikum..
Pemula bicara.... :p gedik seh...

Malam ni malaysia vs singapura..
Dukacitanya takpat tgk :(
Sbb arinikan ade klas...
Da gitaukan skrang klas dr isnin sampai khamis..
But ari rabu sepnjng bulan puasa di gntikan pada hari sabtu.. :)
Tapi still padat gak :(
Takpe.. Blum ade lagi org mati sbb terlebih study... Gile maybe kot..

Skrang bukan nak crita pasal klas yg belambak ataupun assigment yg bakal betimpa2... Tapi nak crita pasal haku tak dpt tgk bola arini.... Argggghhhh...

Bila org kenal cheq sure tanya..
Sejak bila wei???? Ko minat bola ni????
dulu jgnkan harap...

Ya saya baru je pun jinak2 dgn bola..
Dulu aku cuma tgk perlawanan penting aje...
Skrang ok obviously kalu ade bola je aku tgk.. Sbb?

1- senang nk berbual dgn org lain
2- uish kalu nak rase 15 minit yg lama .. Ko tgk ar bola..
3- pergHhhh kepuasan babe kalu tetiba di masukkan bola.. Rase mcm ko yg tendang masukkan..
4- ok aku rase org yg main bola dia ensem.. Hahaha ok merepek..

Cukuplah tu.. Seblum pnjg melirik.. Baik jgn bagi sbb da.. Dulu tak tgk bola sbb ? Bosan!!! Eii bola adalah bosan.. Dululah..
Skrang awesome..

Tp syg arini takpat tgk... Sodih.. :(
Haish... :) oklah mari bkerja..

P.s : aku rase org yg main bola tu hebt :) veryy nice
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, July 26, 2011

Wujud ke?

1
Salam Selasa...
Selamat hari RAya... :)
Sbb sok aku raya kecik seblum raya besar..

Ok tetiba masa dok. Dgr lecturer ni mmbebel kat depan tetiba aku terpikir sesuatu...

Tajuk Best ke beCinta?
Itu tajuk aku bincangkan dengan rumate saya kat UUM dulu.. Beliau dah pun jadi bini org dan bakal jadi ibu....smlm sblum abis bateri.. Sblum tidoq.. Kiteorg bbm whatapps... Ckp mcm baru 18 tahun... Lawak betul ade ke budak umur 26\27 dok ckp pasal cinta... Lawak ok

Topik tu terkeluar
Sbb aku tetiba rase lamanya tak buat nakal kat org.. Merajuk.. Buat org marah..
Hahahah (ok mcm2 org lonely)...
Ok ni bukanlah sbb wa ni dok tergedik nak bercinta...
Saje2 bosan.. Bila bosan benda yg paling seronok cetuskan adalah cinta...
Mesti masa tu ramai yg nak bagi komen... Hahahaha...

Aku single da lebih 5 tahun.. Then. Exbf aku? Da selmt da ade gf.. Skandal? Semua dah slmat dgn awek masing2 wa? Tetap solo molo.. Tanpa ikatan...

Org ckp;

Orang 1 : ko memilih sgtlah
Orang 2 : bohonglah takkan takde pakwe

Dan macm2 lagi......

Memilih? Owh ya aku memang sgt2 memilih.. Yelah ko bukan nak idup ngan dia esok lusa seminggu sebulan.. Tapi selama2nya.. Kalu level kawan aku rase.. Arrgghh bosannya ko ni.. Abis camne?

Ya aku mmg takde pakwe... Skrang...
Maybe sbb aku memilih wakakakak...
Sbb? Berbalik kepada alasan yg atas tu..

Hahah bosankan?
Aku tak menarik sbb tu org taknak..
Aku ni byk ckp sapa tahan
Aku ni merepek je lebih.. :)
So sapa nak hidup ngan aku kena pandai manupilate itu... Kalu tak abislah kamu...

Aku bley jadi pendiam dan sekecoh2 umat..
Percaya tak? Hahahaha :)

Cinta? Kadang tak percaya sgt.. Aku rase mcm lemas aje... Asyik2 gaduh asyik merajuk.. Ermmm.. Oklah bye...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, July 23, 2011

Di Manakah Cuti Anda?

0

Dimana???? Di satu tempat yg mempunyai pemandangan yg hijau!!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, July 22, 2011

7 bulan 2#

0
ok the next 7 month....
semlam berita sedih ni berita gembira sikit...
lepas 7 bulan ni...
Insya Allah....
habislah... pengajian sarjana saya...
mencabar diri sendiri untuk mengambil 4 subjek sem ni
membawa pulangan abis awal...
konvo tahun depan 2012...
kalu tak kena konvo 2013...
tapi......
cabarannya akan lebih dahsyat...
mungkin teramat dahsyat... kengkawan doakan saya!

ok dah boleh sambung PHD...
tapi mak kate...
"woi... kalu dah master sambung plak PHD... bila nak kawin nie jai........."

hahaha takut woo omak den.. :p
ok tak kot.. sampai master jelah kot..
ni pun dah mcm nak terbalik dunia...
so kenalah sabar dulu..
cari keje tetap..
cari suami tetap...

so mari berdoa.. for next 7 month would be the good months...
n pls be nice to me...

ok pasal kes 7 bulan yang pertama tu...
biarkan jelah dulu...
dulukan diri sendri... be selfish once tak rugi kot.. :P

Thursday, July 21, 2011

7 bulan

1
Tekad arini...
keputusan telah diutarakan....
sbb aku memang takley duk ngan org yg prefectionist sgt nie...
lemas!
lemas!
lemas!

so berharap agar hanya 7 bulan aje lagi...
dan berharap.. agar pendek dari itu...
supaya bley kuar dari sini....

tak suka?????
bukanlah tidak suka yg amat sgt itu...
tapi lemas... sakit kepala..
bosaannnnnn.....

kawan2 doakan saya supaya bley bersabar...
dan dapat kerja lain...
atau pun...

#dearfuturehusband...
mane kamu ni? meh pinang meh...

:( saya sgt depress sekarang bukan skrang aje.. dah 5 bulan kat sini... tiada satu bulan pun saya rasa hari yg menyeronokkan... takde!!!.. ok bye!

mari simpan duit untuk menghadapi hari tanam anggur ok!

Saturday, July 9, 2011

Pengecut....

0
ok... post ini tak specific kepada lelaki mahupun wanita....
this is for both of you....


(versi perempuan)



(versi Lelaki)

adelah losser... giler bila kamu fikir semua org mcm irwansyah dan rossa tu...
dok tunggu korang putus sbb nakkan pasangan korang tu...
wei! wake up lah... baru kaple kot.. sok kalu dah kawin ko nak wat cam tu gak ke babe/bro?

hahahah kalu pakwe/makwe
hensem mcm aaron aziz ke? mcm nasha aziz ke?
kalu ko buat mcm tu sikit pun aku tak meluat...
aku akan ckp mcm ni.. owh patutlah...
muka taraf2 playboy kena ar jaga bebaik...
hahahaha tapi ko lupa..
kita hanya mampu merancang.... harap2 org2 mcm korang ni...
berjodoh panjanglah.. sbb penat kot.. control2 mcm tu...
tetiba putus fuh! penat!

aku rase ko ni pengecut/ tak percaya pada diri sendir...
ko tahu tak ko takutkan pasal ape????
pasal ko punya bayang2 sendri...
ko terlalu rendah diri...
ko selalu rase ko tu tak bagus ade org lagi bagus..
so ko takut ler pasangan ko jumpa org lagi bagus...
then kamu pun control dia...
wake up guys... wake up...
mcm budak2! percaya pada jodohlah nak oi!

mungkin sbb itu.. antara sbb aku single sampai skrang
buatnya dapt pakwe mcm tu...
mampus... dahlah dari kecik sampai besar hidup memang kena kawal giler
tiba time pakwe.. pun sama.. arrrrghhh bosan!

dan aku takut.. aku kena tinggalkan kawan2 aku..
sbb aku syang semua kawan2 aku...
semua ok...
then tak pasal kena pilih2 kawan..
wah! jauh2 jauh kan lah wei...
hidup mestilah memahami..
dan hormati pendirian masing2....
hormati kawan2 masing... :) ok

#dearfuturehusband...
saya tak mintak lebih cukup cuma
faham saya..
dengar saya..
bimbing saya..
dan sentiasa ade untuk saya... that all ok bye!



Monday, June 27, 2011

DuLu dan SeKaRang

2
Dulu,
Dapat keje baru nak aktif main bola jaring.. Katanya
Sekarang,
Nak tgk waktu petang pun tak sempat... Tau2 da malam...

Dulu,
Dapat keje baru nak makeup2 datang office,
Sekarang,
Setepek bedak pun takde.. Pencuci muka pun 2 minggu da abis tak beli lagi..

Dulu,
Sibuk2 mane pun sukma.. Takpenah duduk straight kat opis sampai 2 pagi... Melainkan waktu sukma
Sekrang,
Kalu bley hari2 kena balik kul 2 pagi... Gile!!!!

Dulu,
Sibuk2 mane pun tak penah lupa nak senyum,
Skrang,
Kadang2 taktau erti senyum tu...

Dulu,
Asyik kena diet aje... Sebb kat sana ade geng makan2 dan kuat makan
Sekarang,
Makan2 pun turun gak berat 3 kilo...Alhamdulillah

Dulu,
Rase nak pergi office malas tapi seronok... Semuanya best..malas sbb kena drive jauh
Sekrang,
Pergi office mcm nightmare.. Ermmm...

Dulu,
Saya tak suka nak pergi keje kat sukma hari2 doa cepatlah berakhir..
Sekarang,
I miss them all so much.. Kalu bley tukar.. Saya berharap bersma mereka tamat kontrak bersama2...( Kakpat kate jgn kufur nikmat)

Ok memang saya sangat2 rindukan zaman dolu2 .... Semoga semuanya akan baik2 sahaja...
Saya rindu kawan2 saya
Saya rindu masakan cafe yang sedap tu..
Saya rindu nak order makan kat kak long ikut selera tekak saya..
Saya rindukan mereka semua... So much and damn much...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, June 15, 2011

Wordless Wednesday

1

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, June 6, 2011

1
... Sejak kerja baru... Dah dua kali saya ni demam... Tapi kali ni teruk lagi.. Suhu sampai 39 darjah celcius.. Pergghh sib bek masih gagah mmbw kereta :) mc sehari.. Then ingat da baik tapi sayang demam tu dtg balik.. Huk2 agak gementar jugaklah.. Sbb malas nak makan ubat.. :p (uwek) tak sedap pun.. Then camne nak makannya?.. So agak paranoid jugaklah... Harap2 minggu ni tak demam dah.. Sbb byk kerja menanti nak.. :( so? Get well soon.. Bahgiakan diri..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, May 25, 2011

Wordless Wednesday #3

1

- kasih sayang -
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

kenapa lah blog nie degil macam tuan dia nie???

0
geram geram geram geram
apasal bengong sangt nie..
blog ni tak mau2 signout dari tadui..
membuatkan saya..
siti sarah..
telah membuat keputusan untuk menulis blog di sini aje..
meluahkan rasa bengang kepada blog yang tak pandai nak sign out nie..
adakah kerana tuan blog beliau yang sengal???
masih menjadi tanda tanya...

arghhh tolong lah sign out boleh tak??


dr adik kembar mu yang comel.. phiwet!!!!

Tuesday, May 24, 2011

kahwin lewat

1
1 - sbb blaja... lepas SPM .. Matrik 2 tahun/diplome 3tahun/ ijazah 3 tahun.. lepas tu master PHD

2- sbb nak carik keje... keje susah skrang nie

3- sbb byk sgt tertumpu kepada kerja.. sampai tak sempat nak pikir pasal kawin

4- jodoh blum sampai...

dan terakhir sekali.....


sbb hidup ni mcm lagu heliza... cuma aku.. ( ok pergi google skrang :P)

hahahahha.... 

Wednesday, May 18, 2011

stress = G.E.M.U.K

3
tahu tak?
saya dah lama tak fikir akan diet....

tahu tak?
saya dah lama tak buat workout...

tahu tak?
saya dah lama tak hiraukan berat badan...

tahu tak?
saya asyik makan tanpa fikirkan hal gemuk...

tahu tak?
saya asyik perasan kurus aje...

tahu tak?
saya semakin risau dengan berat saya...

tahu tak?
saya berat naik 3 kilo sejak saya masuk jabatan ni...

tahu tak?
sib baik berat saya turun 3 kilo aritu.. kalu tak... memang kes naya...

tahu tak?
saya takley bayangkan.. ape akan jadi ujung tahun nie.. ntah kurus ntah gemuk....


sesungguhnya... saya sedang takut... dengan apa yg akan terjadi...
owh2 mari diet weiiiii... sapa nak join????
hahahahaha....
sini bley di klasifikasikan sikar diet..
sbb sejuk dan.. susah bagi saya nak diet...
sbb asyik lapar aje...
then asyik ngidam makanan aje................ ape nak jadi ni???????

lagi satu.. wa tukar stress wa sebagai makan untuk hilangkan stres...
wah! giler... sbb? taklarat nak buat workout...
:( sadis.. ok sagt....
dan.. tak sumber inspirasi untuk diet... :(

sila motivasi cikja.. sila motivasi...

Wordless Wednesday #3

0


- bila mahu ketemu en.bb?

Thursday, May 12, 2011

...Lelaki Idaman...

0

Daripada seorang yang bergaya sempoi...

hinggalah segak memakai kot (ok saya suka tgk org pakai tie dan berbaju kot... sgt kacak saya rasa)

semuanya... menjadikan saya tak keruan... beliau sgt menepati ciri2 lelaki kesukaan saya...

sangat2...


1- baik...(of courselah kan...)

2- sangat memahami....

3- sangat caring....

4- dia bley handle org yg tak ley berfikir mcm sun mei tu.. (mcm saya ceh3 perasan...)

5- dia ade bila dlam kesusahan...

6- tak romantik sgt... lite2 je...

7- lebih menjadi kawan dari menjadi kekasih...

8- dia lebih menunjukkan sayang dia dari kata2.. sgt sweeet....

9- dia merendah diri...

10- dia ego.. tapi dia bley hilangkan ego dia untuk org yg dia syg.... 


saya benci dia... sbb dia buat saya rase nak tgk cerita all about eve tu byk2 kali...

dan berangan.. semoga org mcm dia wujud dalam realiti hidup saya...

dan orang tua yg coool... :) hahahaha... ok memang wa perasan muda....

hhahaha tapi dah nasibkan asyik kena dok sebelah org senior aje..

hahaha roomate saya skrang baya2 jiran saya dulu...

mendengar lagu yg sama jugak...

aritu.. seharian2 kena dgr lagu saleeemmm... 

mengantuk jgn kata ar... sbbkan baru2 lagikan layan ajelah...

kalau jiran saya dulu dah kena sound dah... tapi nasib saya baik...

sbb tak kena dgr satu je lagu dlm sehari.. mcm dah tak wujud lagu lain...

sampai terkesan kat kepala otak...

tapi seriusly...

dah rase mcm terkena sumpahan

yelah dulu kutuk2 gile.. amik ko.. dpt lagi...

... hahahah....

ok ... dah tu aje updatenya.. sbb 2-3 minggu ni busy menyibukkan diri.

yelah kang bos kate tak de keje plak..

Wednesday, April 27, 2011

Wordless Wednesday # 2

0



-teringin!

Tuesday, April 26, 2011

Fried Apple Pie... Untuk berbuka Puasa~

0
......... nak buat ni, untuk berbuka puasa!

Bahan-bahan ( 20 biji size karipap )

  • 2 biji apple merah/hijau - potong dadu
  • 1/3 cawan gula
  • 1/2 sdk serbuk kayu manis
  • 1 sdb perahan jus lemon (nonie pakai apple hijau so x letak la lemon nie)
  • 1 sdk tepung jagung dicampur dengan 1 sdb air
  • kismis (optional)
  • bahan pastri
  • 2 cawan tepung gandum
  • 1 sdk garam
  • 1/2 cawan butter - beku (sejuk)
  • 1/2 cawan susu segar sejuk

Cara-cara

  1. Ap1
     Dalam periuk, campurkan apple, gula dan serbuk kayu manis. Gaul sebati atas api yang kecil.
  2. Ap2
     Gaul sebati. Masukkan pula bancuhan tepung jagung.apabila sudah masak,inti dah pon pekat,tutup api dan ketepikan
  3. Ap3
     Ayak tepung dan garam. Masukkan butter dan gaul menjadi seperti serbuk roti.
  4. Ap4
     Masukkan susu sedikit demi sedikit. Adunan ini seharusnya lembut tetapi sedikit liat. Canai doh dan terap mengikut size yg dikehendaki(pakai acuan karipap pon boleh)
  5. Ap5
     Masukkan inti di permukaan kepingan pastri dan lekatkan kepingan yang lain pada kepingan tersebut. Tekan keseluruhan bahagian tepi pastri. Lebih mudah, tekan dengan garfu.
  6. Ap6
     Goreng menggunakan api sederhana sehingga keperangan/keemasan.







....... sedap ke tak ek?????... so arini balik awal!... pelan? buat kat rumah jelah..
sok bos dah blik.. mesti gegeh nak tgk.......

kadang2 Part 4

0

kadang2...
aku ni bukan seorg yg baik...
sopan santun jauh sekali...

kadang2...
aku ckp tanpa fikir paper..
sampai sorang kawan aku berckp
"org yg tak fikir seblum berckp tu lembu aje"

kadang2..
aku akan buat aje ape yg aku rase nak buat...
mungkin org ckp aku in challengging...
tapi tidak lah sampai kesitu...

kadang2...
aku rase down jugak....
tanpa arah...
tapi saya ade meraka yang selalu disisi...

kadang2
aku takut dengan masa depan...
sbb aku kadang2 tak besedia untuk masa depan...

kadang2
aku rase.. 
aku rase..
aku rase..
aku rase..

dalam dunia ni bukan kita hanya ada bahagia..
so bersedialah untuk sebarang kemungkinan.....

berdirilah dimane kamu berada.. 
melihat disekeliling kamu...
kamu akan rase.. kamu ni bukanlah sesiapa..
tapi jadilah terbaik untuk diri kamu sendri...

luv
cikja

Monday, April 25, 2011

Ubat?

0
Kalu nak kirakan...
den ni memang susah nak makan ubat...
memanglah...
sib beklah.. 
jarang sakit.. syukur3 ...
kalu tidak...
memanglah.. 

ape yg susah?
ermm.. nak telan tak ley lepas..
hahaha
memang tak reti babe nak telan..
bukannya taknak..
last2 mesti endup dengan muntah...
hahaha sbb ubat tu dah larut dengan air...
lepas tu dah pahit...
gile ko nak telan?
memang tak lah... ish2...

mak den punya ubat...
punya lah byk2... pergi ade dlm belas2..
kena makan pagi tghari petang...
kagum seh.. camne lah dia telan ubat bebyk tu dgn jayanya...

so pada saat itu.. 
setiap kali tgk ubat mak..
saya mesti berkata.. kena jaga kesihatan.
supaya besar nnti tak sakit2 mcm mak..
sbb camne nak makan ubat...

tapi cik ara ckp...
"kalau dah tiap2 minggu mcd... jaga kesihatan ape?"
wuuuuu.... akut tul ar...

haish... :(
sbb tu tak suka deman or sakit..
sbb camne nak makan ubat?
ok sekian

LUV
CIKJA

Its Monday Again!

0

ok...
dah isnin..
baru aje aku meraikan hari jumaat...
dan hari ini sudah isnin...

isnin dimulakan lewat 3 minit...
semua sbb tudung hodoh nie..

tabah jelah.. aku membelek2 tudung nie.. tak perasan dah lmbt...
amik ko lewat 3 minit..
bulan ni... 3 kali sudah lewat
hhahah nmpk sgt tiap minggu sekali lewat
hahahha...

kalu bos lama tahu dia mesti ckp mcm ni..
"awak ni ni opis bapak awak yg punya"....
aku penah kena sekali.. sbb lewat...
ade meeting plak tyme tu.. ceh! agak2 ar...

saya suka isnin...
sbb arini...
duit dalam bank tu beranak secara ermmmmmm...
hahahah ok sgt suka babe..
:)

dan suka minggu ni sbb...
keje 4 hari aje..
YEAH!!!!
jumaat cuti....

ade 1 yg tak best...
presentation ekonomi...
u know how much i hate economi?
ermmm :(

Friday, April 22, 2011

risau!

0
tak pernah rase berdebar2 mcm ni sekali
sampai neves giler..
tak pernah...
tak pernah rase
bagai aku pula akan kehilangan separuh nyawa
bagai aku pula mempunyai pertalian..

aku sgt2 risau...
sangat... ntahlah...
sbnrnya aku tgh menidakkan hati aku sendri..
tgh pujuk2...
tgh pujuk2...
dan terus pujuk!

dia adalah teman..
hanya teman...
semoga dia tabah menempuhi semua ini...
semoga semuanya berjalan lancar....

kenapa pulak aku yg gegeh ni??????
pelik dengan diri sendri...
dan terus pelik!

bertenang hajar... bertenang!
ko tu bukan sapa2 tak payah nak nyibuk!

luv
cikja

Thursday, April 21, 2011

Awk, Tabah Ok...

0
tiada kata yang lebih baik.. dari.. tabah...
tiada ayat yang sanggup diluahkan .. dari DOA
tiada ape yang dapat diharapkan... selain dari  Rahmat Dari ALLAH

Semoga semuanya akan kembali tenang...
Semoga dia kembali sedar...
Semoga Allah Makbulkan doa Kita Semua...

Jangan bersedih... Jaga diri baik2...


Cikja

Wednesday, April 20, 2011

Idola

0
Bila kita Jadi Idola Seseorang...

x semestinya kita nie hebat...
x semestinya kita ni memiliki segalanya...
x semestinya kita bijak pandai....

cukup cuma...

-sentiasa menjadi sumber galakan kepada orang 
-bila kita toleh kebelakang mereka tetap disana...
-cukuplah sekadar kita penenang hati yang runsing...
- menjadi kan kita tak putus asa...


terima kasih IDOLA ku...


p/s rintitan daripada blog http://akuribena.com
hahahah eleh.. kate ajai bukan idola kamu?
tapi ayat2 tu nmpk sgt wa ...
hahahahaha :))
tq.. kadang2 idola pun ade zaman2 kejatuhan...
tapi kalu kita jatuh.. tak semestinya kita tak boley berdiri semula ingat tu... :)

LUV
Cikja

kadang kadang part 3

0

kadang-kadang
kamu terasa dianya kepoh...

kadang-kadang
kamu rase..
dia tak memahami kamu

kadang-kadang
kamu rase
dia menyibuk hal kamu...

kadang- kadang 
kamu rase 
dia tak perlulakukan semua untuk kamu

kadang- kadang
kamu rase
dia terlalulah terhegeh3...

tapi....

kamu tak sedar...
dia cuma manusia...
yang ambil berat pasal kamu...
yang ingin tahu keadaan kamu...

kadang-kadang penilaian seseorang boleh menggambarkan siapa dia di mata kamu...

tapi kamu tak tahu.. 
mcmana kamu fikirkan itulah dia..
kalu buruk.. buruklah dia...

oleh itu bersangka baik ajelah ya sayang!

Luv 
CIKJA

Asmara 2

3



ok...
sbb kan arini tertgk cerita Asmara...
so nak cerita sikit..

dalam cerita asmara nie...
tgk byk review dia...
semua nak sokong zalia...
yang asmara tak patutlah tinggalkan zalia ETC2...


tapi dari asmara 1 lagi...
lebih suka... kalu asmara dengan Melati...

His First Love...
sbb dia ngan melati sgt sweet ok...
dia dgn zalia.. cuma tanggung jawab aje...

kepada yg percaya akan first love
macam saya...
saya akan percaya bahawasanya....
asmara memang sayangkan melati sgt2..
sbb dia yg approach melati dulu..
so sweet...
ok!
saya dgn ini menegaskan... sweet sgt kalu asmara dengan melati..
baru ar sepadan....

kalu cikja dpt lelaki mcm asmara ni.... perghhhhh giler ar..
memanglah susah teman nak menjaga...
tapi harap2 dia sgtkan teman..
sbb dia sgt sweet ok...
soft spoken...
ok nice!

Tuesday, April 19, 2011

u happy i happy!

0
akhirnya...
masa itu sampai..
tahniahlah 
Cik Hajar...
tak pasal2kan.. tulah tak behave lagi...
hahahahhaha
ok move on move on!

p/s kecik hati? ya memang kecik hati sgt.. ok takpe halalkan segalanya..
fine kenapa nak paksa2... takkan kawan pun kena paksa2?
hahahaha.. sbb lelaki dan perempuan mane ley jadi kawan..
hahahah :) byk tgk dvd nie..!

Thursday, April 14, 2011

ingat tak?

0
dulu...
kita guna lilin nak bagi tudung tegak..
yelahkan dulu pakai tudung bawal.. ade bawal yg jenis lembik tu...
dia kan nmpk buruk kalu tak pakai kan dengan lilin..
hahaha...
ingat lagi pagi2 mengamuk.. carik lilin..
abis semua org di tanyankan.. ermm
skrang...
guna je fabric strach.. senang mudah...

dulu..
guna internet nak kena hati2..
sbb dia kira ikut brapa lama kita guna..
kalu bulan tu.. kita menggunakan lebih dari sepatutnya
mulalah pening.. reka ayat nak jawab ape kat mak...

skrang..
ko gunalah byk mane.. 
byknya itu jugak.. 

dulu...
asal 15 minit lecturer takde je
ko dah cabut balik... 
skrang... ate gile nak cabut?
biar tunggu sejam pun.. takpe
sbb jumpa pun seminggu sekali.. kang tak pasal kena ganti hari lain

dulu...
kalu borak dengan kawan dalam tepon
kadang2 sampai 2- 3 jam..
skrang...
nak ckp 15 minit pun..
pikir dulu nak ckp pasal ape..

dulu ...
saya muda...
skrang lagi muda...
:) sbb dah suntik vitamin C... hahahaha propa je..

kbai

Wednesday, April 13, 2011

berangan...mcm awan angan2...

1
arini.. 
tajuk angan2 saya adelah...
pre wedding theme...
tak boley blahkan???
dah gatal nau nak kawinlah tu...
sbnrnya bukanlah ke arah itu sgt..
tapi saya suka dengan amik2 gmbr...
dulu kecik2 berangan nak jadi model... 
tapi pe boley buat.. mak soh blaja rajin2..

ok.. di sbb kan itu..
arini adelah ari menggoogle gmbr 
pre wedding.. berkonsep...
...BACK TO SCHOOL....

sangat best!... menarik.. dan Da boom...
sok kalu aku kawin... sure konpom aku akan guna konsep nie
walaupun takkanlah aku ni akan bercinta dengan kwan sek..
yelah dulu sek pompuan mane kan dtg lelakinya....
dan probobility untuk aku kawin dengn org yg aku kenal sejak kecik2 tu
adelah sgt rendah... so.. nnti sekdar theme aje.. suka2 :)
sbb mcm comel je...
nnti akan panggil kengkawan untuk join sekaki :)

tajuk theme dia...

scene pertama... kat luar pagar sekolah...
usha.. budak high school balik sek...
(ok itu memang selalulah kami budak convent buat)

scene kedua... 
mula dating... (masih sekolah)

scene ke tiga..
curang (masih sek)

scene ke 4...
kembali bersama (U / dah keje)
dan dating dan melamar...

hahahah ok.. best tak jalan cerita.. mane ley cite detail2..
nnti tak menjadi.. yang penting kawan2 yg suka pakai baju sekolah akan dijemput
untuk menjayakan photoshoot tersebut..  :)
wa memang suka benda comel2 nie...
yang penting... wa memang suka bergmbr... giler!!!!
tapi wa tak cantik nak di jadi kan model :p
tak pe redha :)

gmbr??? ala update guna email.. tak best kalu letak gmbr nnti takley buat caption...
so korang bygkan ajela... hahahaa...
:) mcm lah ade org nak baca... sbb tak de org bacalah sbb tu
wa ckp wa berangan... 
berangan mcm org takde keje.. :)
ok dah sapa berminat bley ar masuk minang... hahahahha
tak ley blah dowh.. 
ok cukuplah tu angan2....
lepas nie mesti ade org cilok idea wa.. hahah tak pe suka :)
maksudnya idea wa tu seronok.. :)

Suka Makan!

0
selamat hari Rabu yang ceria...
dan Mulia.. :)

sepanjang 25 tahun beberapa bulan nie...
tak pernah sehari pun
saya tak memikirkan berkenaan makanan...

hahaha...
bila saya stress.. perkara pertama yng saya akan buat adalah
mengenangkan makanan ape yg sedap...
yang best dan menyelerakan...
dulu masa kat opis lama..
saya ade geng beliau memang rajin melayan..
kalu stress je.. mula lah kiteorg pikir kat mane tempat makan paling best kat melaka nak pergi jengah
hahahaha...
siti marliza.. 
akhir kami nyesal sbb kami dah makan byk...
sbb kami on diet!
hahahaha...

mase menganggur dulu..
jarang kuar rumah...
bila dah tgk tb tu.. mulalah
kat tb tu kuarkan makanan yg bukan2..
contoh!... makaroni cheese...
perghh mase tu mane lah ade duit nak pi beli...
sanggup tu beli bahan2.. masak sendri..
hahaha jadi plak tu...
itulah makan terhebat yg pernah den masak... nak rasa????
boley marilah..

cheesee... 
sbbkan suka sgt kat oreo cheese kek..
pernah lah buat...
hahaha... kenapa buat?
sbb kalu kita buat benda yg kita suka makan..
itu adalah lebih mengasyikkan.....
lebih bermakna...

tp sbbkan skrang ni cheese tu menyebbkan sy teringat kat seseorg
so dah tak suka dah.. hahahaha...
tapi chocolate cheese secret receipe memang mantop!!!!!
terliur!!!!.....

:)....
antara makanan kesukaan saya yang saya dah berjaya masak...
puding roti kasih sayang, ayam masak merah inspirasi kasih syang,
kari ayam perindu, cupcake cantik2... kek cekelat...

itulah yang hebat2.. selain dari makanan yg simple..
hahahaha

ape2 pun saya suka makan..sbb tu sy tak berapa nak kurus :p

Monday, April 11, 2011

Kadang-Kadang part II

1
kadang-kadang...
kita rase mcm tak suka something... kita fikir mungkin aku tak sesuai dengan itu
then kita anggap kita kena tukar untuk kita sukakannya...

tapi percayalah...
bila kita tak sukakan something tu bukanlah..
sbb kita tak sesuai dengannya,,,
tapi kita tak pernah belajar untuk menyukainya..
kita tak pernah carik titik persamaannya
kita tak pernah redha dengan ape yg jadi...
kita selalu harap sesuatu yg lebih...

betul jugak cakp en azam...
nak keje senang aje...
kita tak pernah fikir...
mane ade keje yg senang dalam dunia ni?
mungkin kita nmpk org lain best je buat keje tu..
mungkin kita tak tahu ape yg dia rase...

so never assume...
never predict..
never say never (justin bieber... takpernah pun suka dia ok)

cuba untuk accept. what it infront of u..

walaupun dia takdelah seronok sgt..
but at least when u turn back...
u always have something reason to smile.
bersyukurlah dengan ape yang ade...

Sunday, April 10, 2011

d to the u to the r end up with n =D.U.R.I.A.N

0
musim durian ya sekrang???
ermm teringat tahun lepas musim durian..
perghh
mcm nak giler officemate berdurian sakan..
aku pun join gak sekaki dua..
tapi teman memang jenis tak makan byk..
cuma seronok tgk org beria2 makan..
den masuk seulas dua bley blah ar..
kalu sebijik tu dah to much.. 1 dia punya bau..
bukan boley hilang sehari dua..
perghh tak tahan..

so kalu ade makan.. kalu takde takpayahlah..
dulu masak kat U.. siap buat pesanan penaja..
jgn bawak balik durian..
boley tapi kat luar jgn bawak masuk..
bley pening dowh bau dia..
so memang dulu kalu kat u.. kalu musim durian..
amik bau je.. hahaha.. memang tak ley kalu bawak masuk.. kalu tu pun letak kat luar je..
hahahah.. satu bilik memang tak ngam ngan bau durian..

lagi satu semua pun memang berpenyakit..
so tak begitu in dengan durian...
tapi buat mase sekrang..
seulas durian pun lom makan lagi...
ermm.. sbb mak mane bley makan durian..
abah? kat umah memang kiterog pantangkan
kat luar? taktahu ler teman nak kabo...

kalu org gilerkan durian..
bley guna pelbagai cara.. nak bukak durian tu..
pernah tgk org bukak durian dengan sudu?
teman penah ...
ish2.. bersungguhkan..

tapikan tiba teringin plak nak makan durian..
nntilah bley usha...
kbai gudnite

-masuk terkejut.. kuar pun tiba2...

Saturday, April 9, 2011

Kenapa Korean?

0
suka sgt tgk cite korean... sbb ade bf2 saya yang hensem
mcm nie...
tgk mata dia comel sgt... bila dia tak senyum pun bley jadi kiut giler
bila senyum terus hati terjatuh byk2 kali...
tergolek2... ter junam jatuh... owhhh..
sampai membawa ke sweet dream...


kalu jejaka ini pulak.. suka sbb gerakan badan dia...
wah perfect.. dia sgt comel..
sgt lah ... sukalah...

ok... ini ahjussi... aduh!
sgt caring dalam cerita ni...
terus jatuh hati!...
sgt


ok tgk perut dia... pergghh mantop!!!!
mantop ok... blum tgk murcle dia lagi...
aduh rase nak cucuk2 je..
MANTOP!!!!


ok ini memang cinta pertama... gong chan... really love it...!!!
cite dia semua boley layan..
ok sgt sbb bf2 saya sgt unreal dlm cite tu semua..
semua sgt caring giler
ego to the max..
tapi endup yg comel...
sgt loving tapi bukan poyo..
sgt unreallah..
sbnrnya nak carik lelaki ciri2 mcm tulah...
wah!!!

tapikan..

saya xsuka lelaki yg rupa putih2 sgt..
biar mcm nie ke?



peeewwwwiittt... imran khan.. prefect..
do workout more kat perut tu ya!
hahaha lain semua prefect!!!

Love Hindustan!..

kbai!


Friday, April 8, 2011

Rindu!

0
Dear B,

assalammuialaikum, sudah lama kiranya kita tak ketemu...
dah hampir sebulan... 
harap2 kamu sehat sejahtera hendaknya...
last time kamu bersama ku..
kamu berada dalam keadaan teruk sekali...

so harap kamu sehat cepat...
dah lama dah kita tak jumpa...
dah lama kita tak bermesra bersama..
dah lama tak jadi penghubung dengan kawan ku yang lain...

keterluan lamanya..
membuat aku terfikir...
dah terlupa camne lah rupa kamu sekarang..
masih elok mcm dulu ke?
masih hitam ke? atau dah bertukar kaler...

pesanan daku, elok2 ar duk ngan org...
walau mcman hebat pun dia tetap org...
tapi ikut cakp dia ok... jgn degil2..
supaya nnti cepat sembuh...
haish... harap2 dapatlah hendaknya diriku bertemu dengan mu semula...

upss.. sebenarnya... saya dah terpikir nak tukar pasangan lain
kalu kamu buat prangai lagi..
so cepat2 elok ya.. :)
harap kamu masih segak mcm dulu...
selamat ketemu semula  :)

yang Jauh
cikja =)

Thursday, April 7, 2011

kadang-kadang....

0
kadang-kadang kita tak sedar kita dah lupakan kawan kita sedang kita sibuk dengan dunia kita
Like a history... tetap ade...
tapi kita tak tahu berada di chapter berapa...
kadang2 terpaksa semak balik untuk kita ingat kan....

yang still remains adelah..
org yg sentiasa ade dengan kita..

sbb kadang2 dlm 1 hari kita takkan boley
hai... untuk semua org kawan kita yg dari sekolah rendah...
sampai lah skrang...
kadang2..
kita just teringat....

percayalah korang semua sentiasa dihati...
tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat bermanja...

i love u all....
ape nak susah facebookkan ade.. :)

....Dear Mr F....

2
Dear F,

Arini... rase kosong aje.. tanpa ape2 pengisian...
rase mcm tak lengkap aje...
rasenya mcm ade something tak lengkapkan rutin harian...

ya benar... dulu
saya selalu ckp...
owh ok.. its ok if u your not there...
sapa ade heran... sapa ade kesah..
tapi its within 4 hours.. i cant find u..
mcm kucing nak beranak dah wa rase...
doklah cuba sibuk2kan diri yang tak berapa nak sibuk nie...
tapi ofcourse im lost...
macm lost in tambun...
sampaikan perut buncit pun.. dah mula menjadi tanggapan buruk aku...

saya benar2 akui yg saya
betul2 rindukan kamu...
dan tak sabar rasenya nak tunggu pukul 1...



yang merindui
cikja =(

Tuesday, April 5, 2011

McFlurry Mangoo....

0
Terbaiklah rase dia...
mungkin agak ketinggalan..
tetapi tetiba rase mcm tersuka plak
bila kali pertama memandang eh.. merasa...
perghhh memang jatuh hati pandang pertama...
kedua..
ketiga..
keempat..
hahahahahahaha...

ok sampai setiap masa teringat...
aduh.. 
hahahahaha...
ok drama lebih
kerana aku sedang berasa susah hati..
mungkin ade kaitan dengan perubahan hormon...
dan bebanan kerja yg luar biasa hebat..

terasa mcm nak puaskan hati semua org
tapi....
i just need someone to dengar aku membebel...
tapi... 
ermmmm... boley ke eh?

sebenarnya,
takde pelah... harap semua akan baik2 aje..
nak pergi beli mc flurrylah :)

kalu nak tahu...
rase dia mcm aiskrim beli tepi jalan kat mekah tu..
erkkkk mengimbau kenangan... bilalah dapat ke sana lagi...
bilalah Allah nak panggil jadi tetamunya... :)

Monday, April 4, 2011

positif... positif... positif... (part 2)

0

Fuh!...
post mortem bengkel...

bertepek ko kena kat aku...

ok memang positif positif...
ok memang nmpk byk kot salahnya...
sebnrnya...

aku tak nmpk benda yg nak terjadi.. 
dan bakal terjadi..
so aku mcm tak sure...
arahan yg diberi kepada aku cuma...
stand-by incase ada masalah paper...
so?

saya standby jelah..
bila org mintak tolong sy tolong..
overshadow org memanglah tak...
kang org kate saya melebih2 plak..

ok fine lepas nie...
aku kena lebih agresif...
haish... susah lah...
nak carik tempat plak nie..
harap2 ade yg kosong lagi...
next 2 week kena pergi bengkel lagi... bosannya... 
mcm dah tak suka kerja kat sini..
ok dah bye..

nak pergi carik ion positif...
sbb dlm diri sudah rase mcm tak layak sudah :)
ok fine....

Hotel.. Hotel... Hotel...

0
Hotel...
 Hotel...
   Hotel...

aduhai... hotel mane yg tak jauh sgt.. tak dekat sgt?

ermm suasana yg tenang untuk perbincangan?

Sunday, April 3, 2011

positif.. positif... positif

0
saya perlukan ion ion positif...

sbb??
beberapa hari ni terpaksa buat benda yang saya taksuka...

tak suka tulis minit...
aritu terpaksa tulis, taklimat.. dah rase mcm hampeh dah
ntah ape2 aku tulis...

tak suka mengarang...
dalam masa satu hari terpaksa tulis balik ape yg di tulis
untuk laporan mcm hampeh aje...

dan penderitaan tersebut.. memerlukan ion2 positif

aku taksuka benda last minute yg menyusahkan..
tapi skrang terpaksa buat.. hampeh betul..
aduhai.. peringatan..
kena sediakan draf laporan seblum bengkel
kena sediakan tape recorder.. (saya lembab nak salin2 nie.. dahlah kuat berangan :( )
kena byk membaca.. baca bahan2 ilmiah untuk mendapat ayat yg lebih bertamadun..
ni tak.. asyik2 selain itu, oleh yang demikian... aduh sengal betul..
ok sila perbaiki siti hajar...

permudahkanlah...

Wednesday, March 30, 2011

update status kat dinding :)

0

"MASEH BUJANG" = SINGLE


"DAH ADA KAWAN" = In Relationship

"Burung Dah Terbang" = It Complicated...

tgh2 merayau2 kat fb pagi tadi...
terjumpa lah status update member...
tulis
"MASEH BUJANG"

ok... mcm pelik mula2...
lepas tu bacalah comment

Owh dia ckp pasal cerita masam manis rupanya..

lepas tu aku mcm terfikir...
eh ade eh??? nape ley tak perasan pun Ahaks
terus google... terjumpalah gmbr dia atas....

dekat blog org ni...

mcm kat facebook..
update status kat dinding...

sudah dipraktik oleh P RAMLEE
hahaha...

tapi pelik nape lah
burung?
nape mesti burung?
kan ke perempuan tu ayam?
hahaha atau pun ayam termasuk dalam golongan burung?
hahahaha

masih menjadi persoalan dihati :)

status saya?
ofcourse
"MASEH BUJANG"

ok boley ar masuk minang... dpt package percutian ke UMRAH lagi..
mau ka? hahahaha...

giler offer.. :p jgn risau sy memilih..

ok sekian wasalam...

p/s; tulis blog lagi ucapan dah siap ke? dah... lain2 bos tolong tambah2 kan.. eleh.. semlm pun dia yg buangkan ayat2 aku..
takpelah.. bagi dia buat.. aku pun tak sure nak pi ke tak KL.. kesian plak PT aku tak dpt pergi.. dahlah dia bersusahpayah...
eh apasal kesian kat org?

i miss u mak!

2

dua tiga hari ni...
hidup huru hara sikit...

bukan sikit banyak jugak...

bila stress dan rumah pun nak tgk..
tetiba teringat kat mak...
aduhai..
semoga emak dan baba selamat pulang...

hari ni contohnya.. 
hampir2 terlupa nak kunci rumah
smlm tertido dgn rumah tak berkunci pun
sbb penat sgt2..
balik umah takde makanan terlapar...

emosinya :(

baju dlm mesin tak sempat nak sidai..
baju kat luar lupa nak angkat...

ok.. hidup bila sibuk mcm ni memanglah huru hara..
:( aduh!

camne nak kawin ni?
kang rumah kemana laki kemana diri ntah dimana2..
seram aje bunyinya.. tapi..
kalu dah sampai jodohnya tak kmana...

dah terlupa kat ner aku letak kunci kereta kancil
aduh sadis... :(
need PA..
hahahaha

k dah nak sambung buat teks ucapan...
who know me their will how hard me nak buat teks ucapan panjang2 tu
nak  tulis surat pun kadang2 jadi masalh..
tapi kalu soh tulis blog... boley aje.. lempang sikit..

Sunday, March 27, 2011

saya dan dunia baru

0
so hard to attach ngan dunia baru nie...
hard sgt2...

suasana ofis... ahad 12 tengahari

cik hajar: meh saya tolong chop tangan

PT: takpe cik sikit aje...

cik hajar: meh saya tolong fotostat...

PT: tak pe cik nanti saya buat....


abis... saya datang ni memang sesaja jelah....

my bro say : oklah tu... tulah keje org yang tak berOT bila dtg OT....

hahaha buang masa seh bek wa pergi melate.. :p
jauh sgt beza ngan dulu2.. sama2
ni semua nak wat sendiri bosan! :(

so diakhiri dengan dok men fb..
sambil tulis blog
dan sambil tunggu dia abis mengechop
hahahahhahahah

p/s: nak pi jumpa fahrin ahmad sat gi... suka!

Friday, March 25, 2011

Buat Aku Tersenyum

0
" Datanglah sayang dan Buat Aku tersenyum,
 Di pelukanmu walau untuk sekejap"

Sejak dulu2 lagi...
saya paling tak suka tgk org bersedih...
nak2 bila org tu adalah teman rapat wa....

pernah sekali tu..
rumate wa putus cinta...
than i will give her everthing!
just for me to get her smile back...

perkara pertama...
of course makan2.. makan2...
hahaha sbb kalu kamu nak tahu makan adalah
benda yg bley menenangkan kamu..
sbb bila perut kenyang...
kamu akan lebih berfikir secara waras...
so memanglah mase tu kejenya adalah...
lepas makan makan
lepas makan makan 
lepas makan makan
sampai dia gemuk :))

Perkara kedua...
layan kan dia..
sbb bila tgh sedih ko perlukan org untuk bercerita
so kejenya dgr dia cerita..
dan bestnya kami berdua ni.. kuat berangan.. so brangan lah kami bersma2

Perkara ketiga
encourge her to get a new bf...
hahaha..
mcm2 lah.. dari satu benda ke satu benda yang lain
semuanya mcm budak2...

sebnarnya nak wat kesimpulan kat sini...
saya nak ckp..
yang
"saya takkan nangis bersama awak... tapi sy akan buat awak senyum dengan saya"
i will do anything to make sure u happy as ussual...
tak caya? try me ? hahahaha k.bai


Thursday, March 24, 2011

Ego Ke?

0
Cak Bak CAk!
tiba2 terbaca satu blog ni...  

Tanda2 dia (yang Ego) Suka Kat Korang
  • dia akan menggelabah bila memandang korang untuk pertama kali..tp..bila dye dh terbiasa..dia akan memandang muka korang mcm org yg tgh meroyan...
  • bila chatting kat dalam Facebook..mereka akan terus bertanyakan sesuatu hal supaya ianya menjadi alasan untuk mereka mendekati korang....dia tidak akan memberi salam ataupon ucapkan "hai"..kerana perkara itu terlalu menunjukkan bahawa si dia mahu mendekati korang.paling kurang pon...dye akan panggil name korang..(maklumla..org EGO)
  • dia akan membabitkan korang dalam setiap perkara yg dia lakukan...
  • dia akan selalu bercerita pasal korang kat member2 dia......
  • dia akan puji korang..tp dalam hati..hehehe.(pujian dia secara rahsia..kalau nk tahu.tnye kwn rapat dia)biasela..org ego kan..
  • dia akan cpat makan hati kalau korang tak layan dia..
  • jgn fikir yg dia tidak menegur korang..menandakan bahawa dia tak sukakan korang...tidak!..sebenarnye dia pon menunggu teguran korang....tp..bile lame2 korang wat derk gak...akhirnye dye akan tegur jugak..(mengalah)
  • dia tak akan kenalkan kawan yg sejantina dgnnye kepada korang...takot dia yg melepas...
  • dia akan cuba untuk rapat dgn keluarga korang seperti..mak korang,bapak korang,adik bradek korang,,,,
  • ape2 je aktiviti korang,dye akan amik tahu..
  • dia akan tunjuk rajin depan korang,,atau tunjukkan yg dia sukakan kanak2.. (hipokrit)
  • dia ade name panggilan tersendiri untuk korang..contohnye nama korang *Hasnah*,,mereka mungkin akan panggil 'nah' ataupon "Senah'...hehe....
  • dia akan cari jalan untuk bergaduh dengan korang(sekadar untuk tarik perhatian)...tp dia sendiri akan meminta maaf semula...

sebenarnya bukan aku nak ckp aku ni kena mengurat dengan org yang ego....
tapi rupa2nya aku yang ego... hahahahahahahha
terasa mak nak...
tapi seriusly... mostly kat ats nie aku yg selalunya.. :))
aku ni ego ke????
aduh!

Pukul 12 Tengahari

0

Bila Kul 12 je ngantuk...
Bila 12 je ngantuk
hahahahah...
arini tak minum milo pun ley ngantuk gak
so nmpknya minuman tak mempengaruhi :)

so skrang waktu lunch adelah waktu tido diriku...
hahahahah...
giler tido yg betul tido tu..
:) yelah byk anak nak jaga malam3 wakakaka...

jom share kalu anda semua tertido.. nnti nak bagi alasan ape..
kalu bos teserempak.. :P

Caught Sleeping In Your Office Cubicle

Best excuses if you get caught sleeping in your office cubicle:

  • "It's okay: I'm still billing the client."

  • "They told me at the blood bank this might happen."

  • "This is just a 15-minute power nap like they raved about in that time-management course you sent me to."

  • "I was working smarter, not harder."

  • "Whew! I must a left the top off the liquid paper."

  • "I wasn't sleeping! I was meditating on the mission statement and envisioning a new paradigm!"

  • "This is one of the seven habits of highly effective people!"

  • "I was testing my keyboard for drool resistance."

  • "I'm in the management training program."

  • "I'm actually doing a "Stress Level Elimination Exercise Plan" (SLEEP) I learned at the last management seminar you made me attend."

  • "This is in exchange for the six hours last night when I dreamed about work!"

  • "I was doing a highly specific Yoga exercise to relieve work-related stress.

  • Do you discriminate against people who practice Yoga?"

  • "Darnn! Why did you interrupt me? I had almost figured out a solution to our biggest problem."

  • "The coffee machine is broken."

  • "Someone must've put decaf in the wrong pot."

  • "Boy, that cold medicine I took last night just won't wear off!"

  • "It worked well for Reagan, didn't it?"

  • "I was cross-training for telecommuting."

  • "Ah, the unique and unpredictable circadian rhythms of the workaholic!"

  • "Wasn't sleeping. Was trying to pick up a contact lens without hands."

  • "The mailman flipped out and pulled a gun, so I was playing dead to avoid getting shot."

  • "Geez, I thought you were gone for the day."


    Just get from this website http://www.pinetree.net/humor/caughtsleeping.html

    hohoh... best yang den bley ckp ade  "I'm actually doing a "Stress Level Elimination Exercise Plan" (SLEEP) I learned at the last management seminar you made me attend." hahahaha.. ;p alasan!

Nasi Kandar Idaman Hati

0
"Selamat pagi sang suria mulaikan hari
Apakah janjimu untukku hari ini
Selamat tinggal sang siarra akhiri malam
Apakah rahsia yang telah kau bawa pergi"


itu Lagu ya kawan2.. jgn tertipu sgt!...
hahahaha...
Dalam Hati ada Senyuman...
Sangat Gembira bila...
Duit Dah Beranak dlm Bank tu...
Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah


Malam Semalam pukul 12.00 malam
dah check... tapi agak kecewa sbb masih lagi di takuk lama...
Tadi pagi.. bukak2 je mata terus check...
wah!!! dah masuk gajinya... rase nak menjerit je..
bila terpikir anak buah ade dekat bawah tgh tido... simpan sahaja azam tu...
syukur2 syukur....

tapi hopefully bukan duit dari opis lama
kalu ya nnti kena byr balik
aduh ai... 
tu yg tak best nak dgr tu... 
pagi2 nie kena pergi carik kebenaran tersebut..
tapi tgk mcm org yg buat gaji tu mcm tak dtg plak arini.. 
hopefully cuma ilusinasi wa aje.. haish
:)

lain kali tulis lagi.. kbai

Wednesday, March 23, 2011

Esok Gaji~ Sapa Nak Blanja Nasi Kandar?

1


Esok Gaji???
i wishlah.. sok duit dlm bank tu akan beranak
atleast mampulah bagi makan kat perut sendri
bagi minyak kat kereta org..
hohohohohohoh...

tapi mungkin akan tinggal angan2 sbb saya nie
baru masuk keje...
probability yang gaji akan masuk esok adelah sgt rendah...
hurmm2...
tapi sy berharap sgt masuk... sgt2 ok
kalu esok masuk.. nak pergi makan nasi kandar subaidah..
sapa nak teman?????? angkat tangan...
perghh lama giler kot tak makan nasi kandar ....

Yelah...
bukan semua org giler mamak
macm geng weirdo expert aku tu...
aish.. kiteorg kalu dok kat subaidah bley terbalik subaidah tu..
mcm2 kiteorg order... dari satu satu....
hhahahahaha...
kalu malam makan nasi kandar bley tak? tapi sesorg jugak...
yelah Ara demam... :(
NAK MAKAN NASI KANDAR!!!!!!!!

kena purpose sesorg teman makan nasi kandar esok...
hahahaha...
kalu gaji masuk... takpe kalu gaji tak masuk pun
gaji beliaukan dah masuk..
hahahahhaha...

ok.. sapa nak blanja nasi kandar????


 

Blog Archive

Friends