Monday, June 29, 2009

Watch it !!

16


try to watch this video and understand the message
:music:
it superb
and
:sinchan
full of message




Sekian

CikJa
*ajai tu bukan nama kat blog ya*
cit yg poyo bz


*edited by cikja~ layankan jelah beliau nie.. haish..

Tuesday, June 23, 2009

Sapa INcik Black DiHAti CIkja?

14

hahaha... tajuk nak kontroversi.. ahaks.. biar ar.. kena ar gempak sikit..
ok semlm saya telah ditag oleh incik black.. dan inginlah melangsaikan tag saya ini..
padahal saya paling malas nak menjawab tag ni...
setakat nie.. ntah dah berapa banyak tag dah saya tidak menjawabnya..
kenapa?
saje malas.. sbb saya nie kadang2 ade sindrom malas nak menjawab tag..
*uhuk2 cik seri jgn kecil hati ya.. i still love u.. nanti i jawab tag u..*
abis kenapa jawab tag nie?
sbb tag nie telah mempopulorkan blog n nama saya.. hahah.. tak caya sila pergi ke sini..
SINI
&
SINI
mereka berdua nie.. memang suka kenen2kan kami..

kalu awek incik black nie serang cikja.. cikja soh carik kamu berdua.. haish.. mane ley serang cikja sorang... sbb kontroversikan dilakukan secara beramai2..
ok2 marilah kita menjawab tag nie tanpa membuang masa sikit pun...
Nyatakan 5 perkara yang anda tahu tentang penge"tag"?
1. Pengomen terhandal di FB!! *memang diakui.. sjak2 diban.. fb agak suam2 je.. tak hot dah..haish..*
2. cikja kenal dia.. dia tak kenal cikja..*cikja bukan populor.. muka bilik je..*
3. berbaik2 di fb.. sehingga mencetuskan kontroversi.. dan bualan ramai..* sampai member cikja dok tanya.."eh black gagak tu pakwe ko ke?" ade ke? sapa nak berpakwekan gagak? saya buntukan manusia ya.. hahaha..*
4.walaupun kami baru je kawn.. tapi dah macam lama kenal..
*begitu jugak dgn cik seri dan cik nadia...*
sampai selalu terkuar ayat nie.. "napelah dulu kita tak berkenalan?"
5. suka wat photoshop war!!!.. hahah..

pasal diri CIkja?

1. suka gelak..
2. baru dapat keje..
3. suka merungut..
4. single..
5. takde pakwe..
6. suka mengadu..
7. manja..
8. suka berkawan...
9. taksuka gaduh *love peace no war*
10. ade kembar..

*********************************************
ok abis....
cukuplah tu 5kan???
sbb tak larat nak bagi banyak2..
nak kuarkan 5 pun dah perah otak bagai nak rak..
hahahahah..
yang2 lain2..
biar simpan dalam hati jelah.. cecececece...
paper pun.. thanx..
ko memang best.. sbb tu ko kawan aku.. YEAH!!!
nilah dia mangsa gosip saya di arena siber..
*betul ke ayat haku?*
tak tahu mengapa mereka suka gosipkan kami..
haish2.. tu kena tanya mereka..
paper pun..
salam perkenalan..

Saya berani?

7
seperti yg diberitahu sebelum ini..
cikja nak cerita pasal pengalaman pertama membawa kereta..

ok untuk rujukan korang..
cikja bawak kereta buat kali pertama pada febuary yg lalu..
setelah hari itu..
cikja cuma dibenarkan membawa kereta di kawasan rumah2 aje..
takpenah bawak ke jalan besar..
+ takut sebenarnya..

setelah aku dapat keje tempoh hari..
jauh dari umah..
takde sapa nak antau...
ade tu ade tapi.. akan lamabt sampai..
dan org dtg amik lambat..
dengan tekadnya..cikja membawa kereta..
alone for the first tyme.. minggu lepas...

ape perasaan?
hanya tuhan je yang tahu.. sampai2 je rase lega sgt2..
otak zero betul.. cuma tumpukan pada jalan aje...

setelah seminggu ape perasaan?
perasaan? rase mcm kura2 je kete tu berjalan..
sbb tak reti tukar ke gear 5.. *takut sebenarnya*..
tetap takut nak belok tyme laju.. dan terasa mcm nak terbalik.. haish..
haish.. tetap rase mcm kura2 tyme naik bukit walaupun dah gear 4.. haish..

pendapat anda tentang driving?
ahaks.. org2 yg rapat ngan aku pasti tahu..
driving adelah penat.. dan bosan.. sbb takley hayati pemandangan...
takley buat keje lain tyme dalam keta..
dan sgt penat..
*pesanan untuk bakal husband*
u adalah driver i.. hahaha..i malaslah nak bawak kete..
takpun u upah pemandu tuk i ok?


ape2 pun.. oklah.. bawak je..
tanpa hiraukan manusia2 ataupun kereta2 lain..
asal aku tak langgar dia...
dia jgn pandai2 nak langgar haku..
hoohohoho..
overall.. thumb up for hajar...
YEAAAHHHH... dah bawak kete.. syabas2..

terima kasih tak terhingga kepada..
kakak saya yg byk provok saya..
tanpa beliau mungkin saya masih penumpang skrang bukan pemandu...
sumber2 inspirasi saya..
tentulah.. kakak2 sedara dan adik2 sedara saya di muar tu..
tanpa mereka.. mungkin saya tidak setabah hari ini.. haish..


THANK ALL... DOAkan SAYA SELAMAT DIJALAN RAYA..
sok2 saya upload kura2 saya tu YA..

Monday, June 22, 2009

lagi2 jiwang?

4


Krisdayanti – Menanti Cinta

sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
tak satu pun burung
mampu menjawab
hanya padaMu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
siapa kah nanti
cinta untukku

wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah karna luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku padaMu


ahaks.. cikja jiwang lagi... aduh2.. memang cikja jiwang.. semua post2 cikja memang jiwang.. sapa2 taksuka sila kuar.. ahaks.. tapi memang lain ar dgn cikja secara realiti..
cikja paling kekok dgn org yg jiwang dan berhati lembut.. serta lemah lembut.. serta.. berjiwa lembut.. arrr.... hahahha...
paper pun.. blog nie yg jiwang sagt.. haish...*sampai hati salahkan blog* haish..
cikja bukan pe.. saja taknak bagi blog nie bersawang..
so cikja letak ar lagu nie.. sbb mcm best je..
kalu sempat cikja lepas nie..
cikja cerita pengalaman seminggu membawa kereta..
haish..
kalu rajin.. sbb dah ngantuk dah nie..

p/s: rindunya kat mumalat... rindunya kat YAB... rindunya kat UUM... rindunya kat kawan2.. rindunya kat semua benda.. rindu2...... angin... sampaikan rinduku padanya.. dan katakan padanya aku rindu.. *ahaks itu lagu..*

Sunday, June 21, 2009

LOVE

10
selepas entry I'm Single n very Happy tu..
ramai yang ingat aku nie dah takpercaya cinta...
owh no.. i really love to love someone..
cikja selalu harap cinta itu datang secepat yang mungkin..
sbb bagi cikja..
cinta itu adalah sesuatu yg undefined..
and complete our life..

tapi..
cinta tu bukan bley dipaksa..
kalu kita suka sesorg.. kita cuma bley mengharapkan org tu balas suka kita tu..
tapi dlm masa yang sama kita tak boley nak paksa..

yang pasti
kita hanya merancang..
Allah yang menentukan..

so skrang ni cikja happy hidup gini..
sambil menanti2 org ketuk hati nak masuk..
huk3.. tapi cinta bukan tiap2 hari datang...
*sabarlah menanti*
sekali dia datang.. jagalah baik2..
sbb kalu dia dah pergi.. ermm bukan mudah nak datang lagi..
*itulah dulu dah datang tak mau jaga bebaik*


jom layan lagu nie..



selalunya.. jadi mcm lagu nie je..

Jarang sekali terdengar bunyi
Ketukan di pintu hatiku ini
Kalau ada pun bila ku buka
Tiada siapa yang berada di luar


Tapi sejak dua menjak kini
Ku merasakan bagai ada tetamu
Tanpa dijemput sudi menjenguk
Pada waktu sepi menemaniku

chorus
Tidak mungkin tiada di sini
Kerna tiada siapa pernah kisah
Akan aku
tertanya ku siapa kamu

Kenapa singgah kalau tak masuk Ke dalam hatiku

Jarang sekali ku rasa rindu
Menantikan waktu untuk bertemu
Bisakah bersua walau seminit
Agar lahir peluang berterima kasih

chorus

Jarang sekali ku sebegini
Mengharapkan hati untuk diselami
Jangan biar fikiranku buntu
Memikirkan mimpi dalam jagaku


layan~

notapipi: haish.. nape lah org selalu singgah tapi tak masuk? org yg tak suka plak suka nau nak masuk haish.. itulah blum sampai seru.. hahahah ke memilih? haish.. =P
*ehem2 mr black gagak plak dah ar tak suka cinta.. haish2.. mcmane tu? penat dah ngurat nie.. hahahah*

Saturday, June 20, 2009

Margherita Is Mine

1

nie lyric tuk lagu kat bawah tu..

haish2..

MAgherita Is Mine?

layan jelah.. bagi korang jgn termangu2 dgr je lagu kat bawah tu..

ni cikja dah carikan translate dia..

Italian

Margherita

Io non posso stare fermo
con le mani nelle mani,
tante cose devo fare
prima che venga domani...
E se lei già sta dormendo
io non posso riposare,
farò in modo che al risveglio
non mi possa più scordare.

Perché questa lunga notte
non sia nera più del nero,
fatti grande, dolce Luna,
e riempi il cielo intero...
E perché quel suo sorriso
possa ritornare ancora,
splendi Sole domattina
come non hai fatto ancora...

E per poi farle cantare
le canzoni che ha imparato,
io le costruirò un silenzio
che nessuno ha mai sentito...
Sveglierò tutti gli amanti
parlerò per ore ed ore,
abbracciamoci più forte
perché lei vuole l'amore.

Poi corriamo per le strade
e mettiamoci a ballare,
perché lei vuole la gioia,
perché lei odia il rancore,
poi con secchi di vernice
coloriamo tutti i muri,
case, vicoli e palazzi,
perché lei ama i colori,
raccogliamo tutti i fiori,
che può darci Primavera,
costruiamole una culla,
per amarci quando è sera.

Poi saliamo su nel cielo
e prendiamole una stella,
perché Margherita è buona,
perché Margherita è bella,
perché Margherita è dolce,
perché Margherita è vera,
perché Margherita ama,
e lo fa una notte intera.

Perché Margherita è un sogno,
perché Margherita è sale,
perché Margherita è il vento,
e non sa che può far male,
perché Margherita è tutto,
ed è lei la mia pazzia.
Margherita, Margherita,
Margherita adesso è mia,

Margherita è mia...

Margherita

I cant stay still
with hand into hand
I should do so many things
before tomorrow comes
and if she is already asleep
I cant rest
I think of the way when she wakes up
she doesnt forget me ever

because this long night
isnt black more than black
become big, sweet moon
refills the whole sky
and because her smile
could be back again
shine tomorrow Sun
like you never did before

and to make them sing later
[b]the songs you've learnt[b]
i will make a silence
that no one ever felt
i will wake up all lovers
I will talk from hours and hours
we will hug stronger
because she wants the love

then we'll run through the streets
and we'll start to dance
because she wants the joy
because she hates the resentment
then with buckets of paint
we paint all the walls
houses, alleys and palaces
because she likes the colours
we'll pick all the flowers
that could give the spring
we make a credle
to love each other at the night

and then we come to the sky
and take a star
because Margherita is good
because Margherita is beatuful
because Margherita is sweet
Because Margherita is real
because Margerita loves
and the whole night does it

Becuase Margherita is a dream
because Margherita is salt
because Margherita is wind
and doesnt know that can make me feel bad
because Margherita is everything
and she is my insanity
Margherita, Margherita
Margherita is mine now

Margherita is mine



Mrblack kate.. translate ni tak berapa betul..

direct translate.. ahaks.. cikja? mane lah tahu.. hahaha

ape2 pun.. biarlah.. cikja bukan blaja pun ckp itali.. ahaks..

la vita e bella..

2


La vita e cosi bella e breve, quindi cercate di apprezzare, abbiamo solo vivere per un po ', dopo che solo i ricordi si rimane


Mainly it in Italian language if you understand this song, the tears will comes out, LIfe is so Beautiful,,it our creation..everydays..anywhere...at any moment in this wee box..we lost or gain something..try appreciate what we have..gratefuLL to the MIGHTY ALLAH swt for all we have and got ^_^

GRAN COMPLETO DI ALLAH SWT



Tuesday, June 16, 2009

I'M Happy Single Ladies

23
ready for fall in love?
huh... blum lagi..
tapi kadang2 rase dah bersedia..
tapi kadang2 rase tak..

kenapa??

sbb cikja rase cikja tak cukup matang lagi dgn benda2 mcm tu..
malas betul nak jaga hati byk pihak nie..
dh lah cikja nie sengal2 alang nie..
ckp pun main lepas je.. ahaks..

kedua sbb cikja rase betul jugak ckp en.gagak..
capaikan impian.. dan bahagiakan ibu bapa..
then barulah pikir pasal kawen2 nie..
cintakan sahabat lagi best..
sbb dlm persahabtan takde kate2 break or sakitkan ati..
sbb kawan adalah kawan lah..
huk3...
so?

now..
love ur self... love ur family... love ur friend..
and...
lastly..
LOVE UR "PerfeCt Stranger"..
ok2 terakhir sekali tu.. hahaha.. =P
org ckp.. kalu kita tahu syang kt diri sendri barulah bley syg kat org lain..
huk3.. ok? jom layan lagu kat bwah nie untuk yg single.. huk3



p/s: ahaks.. lagu nie akak cikja kate menipu aje.. menutup kesunyian dihati mungkin.. =P betul ke?... ntahlah.. tapi bagi cikja betul je lagu nie.. hahaha...

Monday, June 15, 2009

cik hajar

12
selamat tinggal anggur..
selamat datang kerja baru..

berkuatkuasa hari ini..
15 JUN 2009..

saya adalah seorg pekerja..

huk3..
dah boley nyanyi lagu ni..



kan3.. hahaha..

tapi first day adelah bosan... dan sgt2..
sampai msg tak henti dgn anin..
kol org tak agak2..
sampai ihsan pun aku kol tak pernah2..
sbb terlalu bosan dan terlalu..
sbb takde keje lagi...
huk3..
sok nak pi medical check up..
lepas itu.. mesti kerja3..
sbb bos dah warning dah..
keje3 betul3.. jgn main2..

oleh itu.. cik hajar.. kerja betul3 jgn main3.. babab nanti.. yeah!!

ps: penat tak hengat blum kol 11 dah ngantuk.. tak lart dah.. sok nak kerja plak.. k nunite semua.. sampai jumpa lagi.. lepas ni mungkin buat auto publish je.. =P

Sunday, June 14, 2009

ghost season two

6
ok memang suspen sgt..
baru lepas tgk episode 9 rasenye skrang.. ok sgt2 suspen
aduh sapa tu romeo?
nape ade suara zack imran?
mane zack imran?...
fariz mati?
alam pun mati!!..


waaa.. memang suspen gilerlah
mcm tk sabar nak tunggu minggu depan..
sbb nak tgk episode yang akan datang..
sebenarnya tak sabar nak zack imran kuar..
tapi mcm lawak je kalu dia hidupkan zack imran..
sbagai zack imran..

kalu dia hidupkan zack imran tu..
mesti cerita dia berkisarkan..
yang romeo selamatkan zack imran..
romeo guna body zack imran..
sbb aku rase romeo tu dah mati..
ahaks.. yeke? aduhai konfiuslah cerita ghost nie.
.

yg pasti mesti akhir cerita dia mesti unpredictabel..

dan aku plak..
tak sabar nak tunggu last..
dan mengakhiri segala kekeliruan...


notapipi: nervous esok!!!... wish me luck.. ahaks..

Terima Kasih Sayang..

7

♥Terima kasih tak terhingga ♥

kepada

♥ kedua ibubapa

♥ Allah s.w.t

rakan2..

kerana...

saya.. cikja.. penulis blog ini..
telah pun dapat kerja..
dan akan beransur2 pergi darri blog ini..
sedih2..
jgn rindu saya.. begitu jugak dgn fb..
doakanlah saya dapt pc sebijik..
aduhai..
rasenya benda tu..
kena lipat2 simpan dalam hati jelah...

selamat tinggal anggur..
saya kini nak tanam buah yg lebih bermutu..
bley dijual..
dapat duit..
seperti buah fikir.. buah hati..
eh buah hati? mane ade buah hati..
kalu buah hati bley jual ke?
eh2.. mane bley kena syg kat buah hati..
itu upgrade lain kali..
sbb skrang nie.. tumpukan pada kerja..
selagi blum tutup mata.. kerja kerja kerja..
sebnarnya.. cikja
T.A.K.U.T
ahaks..
dah lama seh tak kerja.. berckp pun..
ahaks..

yang penting saya bukan penganggur.. semoga tak bosan.. ahaks.. k see u soon.. take care until next entry k.. :D

notapipi:eh lupa nak ucap terima kasih pada ihsan.. keran bersusah payah nak edit blog nie.. ahaks.. memang susah coding dia tu.. aku pun tak lart nak edit.. ahaks.. takpe2 aku puji semangat ko tu.. nanti dtg tolong lagi YA?...ihsan adalah kawanlah.. jgn buat spekulasi negatif..

tukar layout II

4
fuh2..
penat betul tukar layout nie..
sbb tu kadang2 malas nak tukar..
dengan connection yang tak pernah beri kerjasama..
*terpikir nak tukar.. tapi tgk lah dulu*

dengan kerjasama...

cik seri
gitau mcmmane nak centerkan tajuk ngan haribulan atas nie..
dan blog beliaulah menjadi sumber inspirasi cikja..
http://queenlyana.blogspot.com..

mrblack gagak
sbnar jeles tgk layout blog beliau..
tu yg cikja tukar layout tu..
lepas tu..
beliau pun tolong edit gak.. tapi tak jadi..
sbb coding layout nie cikja pun pening..
nikan plak newbies mcm dia..
so thanxlah sbb pening2
walaupun header hang tu den tak guna..
maybe next tyme ok?...

ummu hanis..
akak cikja..
beri pinjam streamyx beliau..
laptop*sbb ade photoshop*


dan semualah yang terlibat.. tak lupa jugak yang memberi komen..
ahaks.. ape2 pun terimalah seadanya blog cikja skrang..

tagline pun dah tukar.. jadi..
CeriaCeRia cikja..
*tukar sbb untuk lebih best.. huk3 dan mcm ceriaaaaa (astro ceria)
untuk kita aje*
dan..
"hidup ini adalah ape yang kita impikan"..
yg ni ihsan yang bagi..

sgt suka dgn header baru.. memang cara betul..
huk3.. kan3?

notaceria: sejak2 sifu saya dah lari.. anak didik dia nie dah takde sumber rujukan.. erk.. susah hati betul.. sib bek ade teman2 lain.. walaupun tak sehebat sifu.. tetapi bleylah membantu.. huk3.. ahaks..dan dah tak ley berlagak dah.. * lipat3 simpan dalam hati..*

trouble is friend..

2


nak try.. bley ke tak.. ahaks.. layan2

kawen part 1

10
*dari atas kiri.. along.. ita.. cikja..dikdah..cikara..wani..*

pernah tgk gmbr di atas nie?
inilah gmbr kami sedara mara..
kami semua tahun 80an..
dlm sedara2 kami..
kami jelah yg muda2 belia..
dan all anak2 dara.. huk3

so kami memang membesar bersama2..
dulu kecik2 mereka selalu dtg umah cikja..
dtg je mesti main besbol.. ahaks.. permainan wajib.. sampai abis badminton rosak.. uhuk2..
tapi takpe asal gembira..
lepas tu yg paling sadis bila kena mara sbb main baling selipar.. hahaha..
*ayok2 bukan cikja diaorg yg ajar cikja*
huk3..

itu zaman kecik2 skrang.. sume dah besar2 belaka..

ok inilah hasilnya...
setelah lebih 10 thun.. ahaks... semua dah besar2kn2?


nak jadikan cerita.. seorg dari rakan sepermainan kami ni telah pun kawen..
seminggu dah pun bergelar isteri org.. aduh2.. cepatnya masa berlalu..

memang seronok sgt2.. time majlis..
tapi penat tak terkatalah..
ish2.. aku dah duduk umah diaorg nie..
since khamis.. majlis ari sabtu..
di sbbkan kami ni ahli lelakinya kurang..
macam2 lah kami dok buat..
dari angkat itu angkat ini..
kemas itu kemas ini..
sampaikan malam..
rase macam kaki nak mintak cerai dgn badan..

nak tahu cerita lebih lanjut..
silalah ke blog.. mereka2 nie..
wani..
dikdah..

ahaks.. sama je pun.. nak2 kat blog wani tu..
pasal cerita T bukan nama sebenar..
mcm dah tak tahu nak cerita ape dah..
ape2 pun.. aku dah tambah sorang ahli keluarga baru..
anak angkat paksu..
abg mirul..
*ok dia memang abg.. tapi tua sethun je pun dari aku..di sebbkan dikdah ngan wani panggil abg.. aku pun ikutkan aje... dia org yg ke 2 kot aku panggil abg sbb tua setahun.. *
ahaks.. lantaklah.. dah memang abg.. =P

sbbkan title dia anak angkat paksu..
dia pun berkerja keras di majlis tu..
sbb anak lelaki paksu sorang je mat supi..
huk3.. lain semua bunga2 dia atas.. ahaks..
keluarga kami memang tak byk kumbang.. ahaks..
huk3.. memang nasiblah.. takley dilayan sbagai tetamu.. ahaks..
*padan muka*

lepas tu ape lagi??
huk3.. buat pertama kali aku panjat tangga tinggi2..
ahaks..
sbb nak turunkan banner..
sib bek sekali aje.. kalu byk2 kali memang catat sejarah lah..
ahaks..
aku ni penakut yg tunjuk berani aje..
syhh..

yang penting.. semuanya happening2 belaka..
seronok.. sbb?

1.. kami dah lama giler tak berkompol mcm tu..
2.. kami dah lama tak duduk dan bergosip..
3.. cikja dah rase mcm kembali ke zaman kanak2..
4.. happynya duduk ngan mereka..
5.. diaorg adelah sedara cikja yang paling best..

tahu tak..
kami memang dah lama tak berkumpul..
sbb tuntutan study kerja..
so memang takde masa..
kalu dia dtg umah cikja..
mesti cikja sibuk2 masak.. n mcm2 lah..
mesti tak sempat borak2 buat lawak..
so hari tu masa majlis kawen along.. memang happy sgt..

ntah bila kita nak mcm tu semula..
lepas nie mesti along dah tak masuk corum..
sbb dia dah kawen.. ahaks..

k lah.. nanti sambung lagi dan ade gmbr plak.. sbb ni malas nak carik gmbr.. ahaks.
p/s: ahaks kata part 1... mestilah ade part 2.. =P

Saturday, June 13, 2009

banner ehsan dari ihsan..

4


Friday, June 12, 2009

tukar layout

5
blum siap lagi.. tapi takpe.. nanti2...
sesungguhnya masak lagi senang dari buat coding blog.. erkk..
malam karang sambung....
uhuk.. penat2..

Thursday, June 11, 2009

Sayang Blog

7
huk3.. rindu tak? huk3.. lamakan tak update?... selepas entry "selamat tinggal masa lalu".. mcm mengucapkan selamat tinggal plak kepada blog?... ahaks.. macam ntah paper... seperti yg korang tahu.. mood cikja sekrang nikan.. datang dan pergi sesuka hati.. ikut sedap ati dia aje. ... so cikja pun mcm sesedap hatilah meninggalkan blog kesygan ini... *eh sayang ke kat blog?*... eh mestilah syg sgt2.. blog best.. org yg takde blog je tak tahu blog nie best sebenarnya.. ahaks.. so sapa2 yang tak update blog dia... pergi2 update... sayangi blog anda (cecececece... mcmlah dia selalu sgt update)... huk3..

betapa sayangnya dekat blog.. sampai semua benda nak cerita kat blog.. lepas tu.. buat org marah plak.. padahal.. nikan blog kita.. kita punya suka atilahkan?.. ermm.. kepada sesiapa yg tak puas ati kepada blog cikja nie.. silalah jgn datang lagi... uhuk3.. sbb nanti akan rosakkan ati anda plak.. tak ke kasian itu.. so sila2 kuar ikut pintu blakang nun...

ok tutup kesah blog sayang ke tak sayang... nantilah cikja wat satu entry khas untuk benda tu...
so entry kali ni.. cuma summary entry2 yg akan dtg *doa2kanlah*...

musim2 cuti2 sekolah nie.. ramai betul yg kawen.. aduh2.. sampai dah gemuk dah cikja asyik makan nasik minyak je. dah taklarat dah... erkkk.. sapa yang kawennya?... ermm.. kawan sekolah menengah.. eton.. *gmbar? nnti2.. kate nisummary aje.. so tunggu*.... kawan matrik... kak shi.. so swet kak shi... rindu sgt nak jumpa beliau.. akhirnya jumpa...

lastly.. along.. my beloved cousin.. kawen.. waaaa... kwn tyme kecik2 dulu.. kawen udah.. mcm tunggu turn je kami nie. mesti lepas ni tiap2 tahun ade kendri kawen kuarga.. huk3.. agak next turn sapa? ahaks.. hep2.. ita kata kalu dia tak kawen lagi.. jgn ngada2 nak kawen.. so.. pesanan tuk ita.. kawenlah lmbt sikit... hahahaha.. zalim? hahaha =P.....

ok itulah yg berlaku sepanjang aku tidak update... cerita yg lebihlanjut adalh next2 entry...

ok abis.. take care.. see u soon..
 

Friends