Saturday, January 31, 2009

Saya Dah GRAd~

20
hello.. assalammuialaikum.. ape khabar semua..
hahaha.. mcm nak mengacara majlis plak rasenyer..
sebenarnyer nak ngacara majlis penganugerahan... cewah2..
pada usia cikja hampir mencecah ke 23 thun..
barulah cikja dianugerahkan datin eh2.. silap2.. bukan datin.. yang di pertuan besar.. opss.. lagi ar tipu.. sebanrnye....
*cikja dah lulus TEST JPJ*
sila tepuk tangan cepat... *clap2*...
ok selepas dari tarikh 29hb 1 2009... cikja dah boley dah isi tempat driving lesen cikja kalu isi borang.. boley ar cikja isi.. no lesen dan kategori D... hehehhe...
berbalik kepada majlis kite yg asal.. kite persilakan cikja untuk memberi sedikit ucapan...

*ehem*betulkan mic...
terima kasih kepada semua yang membaca.. *sambil mengesat2 air mata*....
terutama sekali kepada cikgu memandu saya... En MAtNOor dan Pakcik Rashid... yang tidak jemu2.. mengajar saya.. daripada zero to hero*sengih*... kepada emak dan ayah saya.. yang mendoakan kejayaan.. yang tidak putus memprovok saya apabila saya mengatakan bahawa bawak kereta itu adelah susah... jugak tidak lupa kepada kak saya.. yang jugak mentertawakan saya apabila mengadukan kesalahan yang dilakukan saya.. **mengalirkan airmata.. kerana tidak siapa pernah menyokong saya**.. abg saya yg memberi semangat dgn mengatakan selepas ini saya boley pergi beli DVD sendri... *senyum semula*... jika tidak kerana provokkan itu.. dan semangat itu.. tidaklah saya sehero ini skrang... tidaklupa kepada sahabat baik saya.. Norehan.. yg mengatakan.. bahawa *ko takkan lulus.. semua member2 kite buat dua kali.. ko mesti buat dua kali.. mende tu susah*.. itulah kata2 beliau.. dan kerana kata2 tersebutlah.. moral saya kembali down.. dan bertanya plak kepada kawan cikara si YAsir.. jugak.. mengambilnya sebyk 2 kali.. kawan baik saya..syam.. jugak mengatakan..*ala bukan mati pun kalu fail..blh buat byk kali cikja suka*...mulalah down2.. rase mcm tak confident je.. bila tanya pada sorang mamat nie.. si Hanin.. brapa kali dia amik test JPJ.. dia pun kate sekali je.. semangat mula membara2.. *pergh kalu dia boley sekali takkan aku tak boley...*.. begitu jugak kakk dan abg aku.. semua sekali.. so mulalah tekadkan dlm ati.. sekali je amik..hehehe.... and I did it.. mase ari test tu..pahatkan dlm otak.. nak jadi seperti idola2 aku..

1- liz ... bawak kereta dari melaka ke KL tu...
2- chika... bawak keta dari johor ke kl tu...
3- dieyla... mempunyai kereta sendri**jeles...
4- kakpat... boley gi jejalan takyah naik bus pun..
5-of courselah pemandu terhormat haku... nurul alauwiyah..

kalu mereka2 dia atas ini boley??... nape tidak cikja.. semangat.. terima kasih semua... akhirnye... cikja berjaya... **menangis lagi**... wakkaka...

ok untuk full story pasal test JPJ kat bawah nie.. sila baca dan komen sekali.. kekek..:P

Friday, January 30, 2009

Grad Sekolah Memandu..

7
nape sekolah memandu tak buat acara gaduasi ek??..
kalu tidak syok sikit.. sebb??.. boley lah merasa grad dari sekolah memandu*apehal plak minah nie..*.. ape2 pun.. mood cikja sekrang nie.. seronok sgt2.. kerana berjaya dgn jayanyer.. semasa test JPJ semalam.. itulah sbbnyer cikja tak mengupdate.. sbb dalm otak cikja temph hari dok pikir je.. camne nak lulus test JPJ.. hehehe.. teruk bukan.. risau tek pepasal.. seblum test JPJ tu.. cikja amik klas 2 kali lagi.. pergh.. ingat free rupanyer berbayar.. ok tak kesahlah janji dpat lesen.. mase blja yg 2 hari tu.. ade gak buat silap.. tak signallah.. tak itu tak ini.. tetiba tak tau ape nak buatlah.. byklah.. cikgu cikja *en matnoor*.. dah pening dah.. dia dok ingatkan cikja awak tu nak exam tau khamis .. kalu mcm nielah.. kena semayang hajat nie.. perghh.. ate kome tak risau ke mcm tu.. ahhh.. en matnoor tu memang risau aje.. dia harapkan prefect aje.. ish2.. dahlah pendiam.. rimas tau.. hahha.. ok larik topik..

berbalik kepada test JPJ.. pada 29hb.. cikja bgn agak awallah.. seblum pukul 7 lagi.. en matnoor nak amik kul 7.45 pg.. so mcm oklah bgn awal ingat nak dress up masyuk punya.. dari biasalah.. tup2 7.30 dia dah terjojol kat pintu pagar tu... aduhai.. tak sempatlah.. nak menyempatkan diri.. capai je mane ade... yelah tadi dok terhegeh2 boley pi online lagilak tu.. yolah ingat nak carik semangat.. alih2 dia dah dtg plak.. siap jelah ala kadar.. dlm pukul 8 mcm tu.. dah sampai kat MSDC(ape tu? pi google pi)... walhal test kul 10.30pg.. bapak awal.. mase masuk pejabat tu..beratur punya beratur2.. dah sampai depan.. dia boley kate.. *dik, yang pukul 10.30 tunggu dulu bagi yg 8.30 dulu*.. aku punya.. alahai.. taktau nak ckp pe.. dah ar tak sempat sarap pun.. lapar jgn katelah.. lama sikit aku duk kat dlm pejabat tu.. aku kuar.. pilah carik air ke gula2 ke.. cikja dan cik ara mase tu... sama2 amik test.. minumlah air kotak chocolote dan chup chop*lolipop*... lepas tu tunggu lagi.. sepanjang cikja belajar mandu nie... blum penah lagi tidak menunggu.. memang kena tunggu lah.. itu salah satu pelajaran gaklah.. agar kite terbiasa nanti kalu kena terstack kat traffic light ke.. jem.. dan lebuhraya.. itulah pengajaranyer.. setelah tunggu punya tunggu punya tunggu.. sampai dlm nak dekat kul 10.30pg..baru boley daftar.. dapatlah no 56 dan cik ara 57.. lepas daftar tu.. kena tunggu lagi.. waa cakap sama lu.. dari gemuruh.. dari otak blank terus tak rase ape2 dah.. sampai mase tu nak hingat jalan a ngan c pun macam.. kat ner ek.. dahlah lapar tahap dewa.. lepas tunggu punya tunggu punya tunggu... dlm kul 12 mcm tu.. baru di panggil.. untuk test jalan.. lepas tu.. JPJ stop berehat sebentar.. tunggu lagi.. lepas tu..

barulah cikja ditest.. tester cikja*rase macam perasa cikja plak*.. pergh.. lelaki.. pakcik2 mcm tu.. hingat cikja nama dia hussien kot.. agaknyer.. giler ko.. nak tgk dia pun takut.. mula masuk keta tu kena buat 5 langkah tu.. yg paling sakit tu nak betulkan cermin kat blah penumpang.. dah ar cikja kena bukak tingkap.. betulkan lepas tu tutup balik... lpas tu..mase bawak tu.. pandang depan je.. setereng pegang je *cikgu cikja ckp.. setereng jgn lepas*.. lepas kuar dari MSDC.. ok berjaya.. tukar gear ok.. signal ok.. sampai traffic light.. kat situ bukit sikit.. cuak gak ar.. takut tak berjaya imbang.. ok hijau jalan.. lepas.. ok.. tyme nak belok tu.. ade plak manusia mendajal.. aduhai.. dia boley potong cross.. sib bek JPJ tu ckp dia yg salah.. kalu JPJ tu salah kan cikja.. memang cikja sumpah pemandu tu.. dah sah2 kat blakang kete tu ade tulis.. pemandu sedang diuji.. paham2 lah.. aduhai.. takpernah amik test JPJ ke.. zalim betull.. ok tutup kes tersebut.. ok jalan mcm biasa2. je.. dlm ati punya berdebar.. taktau nak ckp pe..ade satu tempat tu.. terambik lebih bila nak belok.. si dia sound* nak terbabas ti*... aku senyum je.. tak tgk pun kat dia... takut woo.. kot ternmpk kertas tu.. drop mood cikja..bawak punya bawak.. meter tak lebih dari 50 ke 40.. dlm range tu.. walhal.. mase ngan cikgu.. aku dah pernah terbawak lebih 60.. hehehe.. cikgu aku punya bising.. tu yg aku terbwak slow.. sbb tak mau gagal punya pasal.. kekek.. *cikja dah pikir.. kalu dia gagalkan cikja.. nangis cikja kat depan dia gak..*.. lepas tu balik ke MSDC.. tgk2 dapat 18/20..salah dua.. gear tak bersesuaian.. dgn signal lmbt.. walhal.. mase tu cikja dah signal dah.. tapi termati.. hohohhoh...*ok gembira sgt mase tu.. tapi mcm ok had2.. jgn gembira sgt.. sbb cikja blum buat yang kat litar punya...

mase kat litar... cikja mcm org yg ke 5.. org yang first.. out.. kedua ok*pakai kerata lain*.. ketiga out.. keempat pakai kereta yang kedua tadi.. ok cikja pakai kereta yang kedua2 org seblum cikja buat out.. mcm.. wah.. apesal ngan keta nie..*buat bukit lupa plak nak mention*... lepas tu.. cikja pun buatlah.. owh ok.. clucth dia tinggi.. minyak kena tekan byk sikit.. setereng dia berat giler.. *cikja mcm.. tak boley2 mane boley gagal plak part nie*... tawakal je.. ok.. cikja pun naik bukit tu.. sampai line kuning benti..tarik hand break tgk tayar.. ok masuk.. tgk budak sebelah pun masuk.. lama leaps tu.. angkat tangan.. ok nak turun plak.. sedang2 siap sedia nak turun.. tgk2.. budak seblah dan mengelongsor.. mse tu mcm.. alamak2.. mcmmane nie.. JPJ tu.. dah soh budak tu turun dah.. cikja macm.. tgk kat meter minyak tu.. ok dia dah siap2 kat no dua.. so mcm.. kena tekan byk sikit.. tekan.. lepas plan2 clucth..dan...turun hand break.. fuh2.. selamat dapat turun dgn jayanyer.. abis pi parking plak.. amik parking yg akhir skali.. then.. nak pusing tu berak giler.. so first tu mcm tak lepas.. sbb mcm nak langgar tiang..nak masuk parking tu.. pusing balik.. lepas tu.. masuk balik.. adelah dlm 3 kali cikja buat.. baru dpt masuk dan buat parking.. selamat.. parking.. lepas tu.. buat 3 penjuru plak.. mase nie memang cuak giler... sbb tak abis pusing setereng.. dah berhenti.. dlm kepala dah hingat dah ape yg cikgu cikja kate.. kalu lebih 3 kali gagal.. so mcm tak boley gerak dah lagi mase tu.. ok takpe buat je.. step seterusnyer.. pergh sib bek dapat..lepas.. mse tu rase mcm lega sgt2 dan lapar2 sgt2.. naik pi amik borang.. lepas tu tgk2... lulus.. berlari2 pi kat cik ara.. tgk lulus gak.. lepas tu pi balik kat tempat tunggu tadi.. dan antau kat org kat situ.. mase nak tulis nama tu... mcm menggigil giler tangan yelah.. happy+lapar sesgt.. hahaha.. lepas tu tepon cikgu2 cikja dulu.. first en matnoor.. lepas tu pakcik rashid.. lepas tu mak kol... cikja ckp.. tekalah lulus ke tak... hahhaha.. lepas tu lulus.. cerita kat norehan.. hahah.. lulus norehan.. aku lulus.. hahahah.. mcm speechless giler lah.. kalu nk tau.. sejak dari semlm smpai ari nie.. inilah modal cikja kalu bercerita.. hahahha.. giler test JPJ namanyer....

Ape2 pun Alhammdullilah lulus... walaupun cikgu *en matnoor kate*...eh.. mcm tak percya je saya awak dah lulus... hhahaha.... buat mse sekarang tak boley lagi nak try skill cikja di jalan raya.. sbb lesen tak dpt lagi.. sbb enmatnoor janji ari nie.. takpun.. takpelah.. mungkin ari senin.. kalu senin pun tak de.. aku kol ar.. hehehhe..:D... terima kasih semua yg terlibat..sekian cerita test JPJ ku..

Friday, January 23, 2009

YAhoo..

4


tetiba2.. tertgk astro kirana arini.. tertgklah.. duyung.. alah cerita yang maya karin jadi duyung tu.. tak pernah tgk last dia.. tadi tertgklah.. walhal.. benda tu ade je kat pendrive.. hahaha.. tapi mls nak tgk.. sbb mcm tak best je.. tadi tgk last diaorg ade nyanyi lagu nie.. so mcm seronok je..
ade byk sgt.. lagu ost Duyung... yng kena dgn jiwa single haku nie.. antaranyer.. teramat sangat-aznil, kenapa singgah kalu tak masuk-flava.. yang2 lain pun best gaklah.. tapi lagu kat atas nie paling syok abis.. bila dgr lagu terus tersenyum... hehehe.. so korang2 harap2 terhibur jugak.. nak kepada sesapa yang ade masalah percintaan ke.. masalah personal.. hadapi dgn senyum k..

Ceritaku Pandanganku~...part last~

3
ok akhirnye.. aku tunjuk jugak pic yg sebenar aku tyme pkn dulu.. arggghhh.. nightmare tau tak.. sgt2 buroks... ok korang layan jelah pic nie.. sebagai penutup cerita aku tu.. heheheh..




sebagai penutup mestilah kena cerita ari terakhir dan ari2 seterusnyer.. selepas dari PLKN.. aku penah lah jumpa diorg nie.. bukan semualah a few.. mcm liz(mase kat matrik),jue dan syam(mase melawat KMPP).. selain dari tu tak kot.. kalu ade pun mungkin aku dah ilang ingatan kerana lupa.. hahha.. kalu bole nak jugak jumpa balik semua2 member kamcing aku.. saje je.. tgk perkembangan diaorg heheheh.. lost contact??.. takllah sgt.. sbb no aku itulah takde bertukarnyer.. kekeke.. itulah penutup cerita aku sebagai.. wirawati program latihan khidmat negara...



ok layan lagu nie.. sbagai lagu penutup.. actually dulu akunyer lagu.. bukan nie.. heehhehe.. k bye PKN.. BYe MEmoRY..

Thursday, January 22, 2009

diet~

3

ok.. memang cikja tgh diet..
dah dua hari cikja takdelah makan nasi byk2
makan secara berleluasa...

tau tak
cikja sebenarnyer..
.:. tak boleh tidak makan.:.
akan terjadilah..
..perubahan mood secara total..
cth??
tetiba termarah2..
tersedih2..
tersentap2..
menjadi sensitive
baru tersedar nape terlalu sedih waktu sakit aritu..
hahahaha...
teruknye cikja camne nak jadi kurus nie????

tak merasalah den nak kurus..
sok try lagi...
status skrang..
lapar..
hahhaha
padahal bukannyer tak makn..
hahhahah..
teruk2..
menakutkan..
sbb tu di sekat..
kalu tidak???
lu pikirlah sendri..
assalammuialaikum~


Tuesday, January 20, 2009

peliknya~

1
Sorry ya kawan2.. bukan cikja taknak respon cepat2 ape yg di tulis di chatbox.. tapi.. cikja sendri tak boley tgk chatbox cikja tu... sbb sejak 2 tiga menjak nie.. cikja cuma boley tgk yang ini sahaja..

so tak boley tgk sidebar sebelah kanan.. kalu nak respond chatbox pun.. tunggu notaction dia..kat email.. so agak lambat lah respond.. kekeke.. so korang2 yang dtg menjengah ke blog cikja nie.. drop comment k.. so barulah cikja tau.. korang penah nyinggah dan membalas singgahan kamu itu.. ade faham??.. heheheh

cikja peliklah.. setahu cikja.. takde plak buat salah ngan sesapa.. tetiba cikja cik account chat box cikja.. ade org tulis nie??? "banganglah korang nie".. lebih kurang gitulah.. cikja dah delete dah.. malas nak layan loser mcm tu.. nak kutuk2 pun.. biar depan2.. baru ar hbat.. hahaha...

ok kepada yonna~... email cikja.. iciikja@gmail.com.. takpun.. letak ha_nie86@yahoo.com

Monday, January 19, 2009

meet Uncle Hussien.. Juara Lagu 2008..

3

source: gua.com.my


:garfield13:
suka sgt.. Lagu Untuk Mu menang..
sbb??...
lagu tu susah nak nyanyi..
beliau sorang je yang boley bawak lagu tersebut...
itu pendapat cikja..
ape2 pun.. memang patut menanglah lagu tu..
so tak depertikaian disini..
sbb persembahan yang lain2 pun..
tak tgk lagi...
kenapa???
sbb cikja baru balik dari jalan TAR...
perghh penat.. dan ramai sgt org..
pening2..
ok cikja pun nak titon.. nanti cikja updated pasal Jalan TAR..

Saturday, January 17, 2009

Pra Test dan Kad Kahwin..

5
alo.. perasan tak entry bawah nie??.. heheh.. live blogging from WIFI N82.. yang pasti bukan Hp cikja.. dari hp akak.. kekeke.. saje je memblogging.. try2.. kekek.. ok tutup cerita...

PRa TESt...
OMG.. setelah 12 kali blaja memandu.. (ok tau terlalu lama tu..) dapatlah buat pratest.. tu pun cikgu yang ajar mandu tu.. takut2 je nak bagi buat pra.. sbb dia kate tak berapa nak ingat lagilah apelah.. tapi ade pakcik yang mula organize cikja tu.. dia kate.. "hah buat pe blaja lama2 dah2 amik pra sabtu nie".. hari tersebut adelah hari rabu.. then tanyalah kat cikgu tu.. cikgu pun cakap.. ikut lah.. kalu dua hari nie ok buatlah pra sabtu.. then buatlah betul2 2 hari tersebut.. (hari khamis dan jumaat.. ).. setelah itu.. pada hari jumaat beliau pun berkata.. ok sok pra.. perasaan??.. lega.. sebenarnyer.. dah malas nak blaja kete.. sbb blajanyer kejap.. nak menunggunyer lama.. bosan giler babe.. macam nak tunggu pakwe je rasenyer..(ape kaitan??)...kekekek...
then hari ini.. buatlah pranyer.. lulus ke??.. of courselah giler ko tak lulus.. mampus kena bebel ngan mak itu.. dah lah tambah 4 kali blaja dah bebel2.. niekan plak nak amik pra 2 kali.. lagi ar.. so waiting list for test JPJ.. (ok tak sangka).. cerita pasal pra test.. tester tu kate cikja bawak mcm micheal schumaker.. hahah.. giler ko.. dia asyik soh tekan minyak je.. sampai aku plak ckp kat dia.. eh mane boley.. kawasan belok2 nie.. hahahha... tapi terpaksa jugak mendrift sakan.. takpernah2.. dgn cikgu pun bawak slow je.. 40 je.. sbb pernah kena marah terbawak lepas 60.. kekeke... ade dua kesalahan.. satu tak tgk cermin belakang mase memotong.. giler ko mase tu.. dia dok gertak mcm nie.. cepat2 masuk je.. ish... samapi satu mase tu cikja plak yang mara dia.. sbb ade kete.. kekeke.. lagi satu.. tak menggunakan gear yang sesuai.. hahha.. yelah cikja diajar guna gear ikut meter.. hahaha... tapi overall.. tester tu memang becok.. sabar jelah.. dah 4 hari duk dgn org sebelah yang diam aje.. rase lain jelah.. asyik kate.. ish2 takut saya.. ish bebaik jgn langgar bontot keta org.. aduhai.. sabar jelah cikja... ape2 pun lulus2.. yeah2222........

lepas balik dari pra tadi.. jenguk2 kat posbox.. ade kad yang lawa... even sampul pun dah lawa.. sgt admirer.. pandai chika pilih.. owh ok.. kad kawin tersebut milik chika... tak kenal chika???... aduhai.. beliau dah setraf red mummy tau... chika ade pemilik blog nurulism.com.. kad dia lawa wey... sgt2.. simple n very nice.. sampai mak pun sgt admirer dgn kad tersebut.. belek kad tersebut tgk ade laman web.. kadkahwinku.com.. wah kamu tempah online ke??.. uols know??.. selalunyerlahkan.. selalulah.. kalu org tempah online jarang dapat yg betul2 menepati citerasa..so.. this card very nice dan boleh dibanggakan.. nanti cikja kawin pun nak buat kad kawin disitu jugaklah.. heheheh.. bila kah?? love is magic.. tak sapa tahu.. bila kite akan kawin lambat ke cepat ke.. sbb kalulah cikja kate ahh... lambat lagi.. calon pun takde.. tup2.. 2 -3bulan lagi.. cikja dok pumpang2.. nak kawin.. hahahah.. sbb love is magic.. kawin also magic.. betul tak chika?.. heheh.. cikja dah amik gmbr kaad tersbut.. tapi syg seribu kali syg.. cikja tak bole nak upload.. masalh betul bila nak solve ntah.. geram sgt2..(kalu boleh nak :girl_13: celc*m).. hahah

ok entry hari ini di akhiri dgn beberapa ucapan...

kepada adik sedara- ALOng.. dia dapat masuk class sains.. boley ar jadi doktor.. syok2..(eh haku plak lebih2)...
kepada orkedanza- dapat tak email dari cikja??.. dah hantar dah ritu??.. tapi tak reply paper pun.. takut macam taksampai plak..

Friday, January 16, 2009

updated from tesco..

3



sernkkan ada hp wifi bleh tgk internet even kat tesco.. Hohoho..

Tuesday, January 13, 2009

"cikja vs cupcake"

6
skrang cikja update since dari rabu.. yang last skali cikja update tu.. khamis tu cikja tak buat paper pun.. biasa2je...
cerita cikja bermula pada hari jumaat..

:pingu_08:hari itu sejuk sekali.. setelah puas berfikir ape nak buat.. so hari tersebut.. cikja pun bercadang untuk membuat kek ataupun cupcake.. so bermulalah sejarah pembuatan cupcake cikja.. terasa seronok sekali.. first tyme buat cupcake.. bergurukan kakak cikja.. bermula proses membuat cupcake(gmbr akan diupload kemudian).. begitu2 begini.. uli itu uli ini... so siap.. first try.. keras kedekong kek tu.. ok.. overcook.. lepas tu.. dipendekkan masenyer.. lepas tu.. barulah jadi.. so.. kek tersebut keistimeewaannyer.. dia tak letak tolur.. so.. agak kena berhati2lah.. semasa membakar.. kalu overcook dia tak hangit dia koras ...selepas tu.. kali kedua jadi.. keke.. siap letak aising lagi diatasnyer... nak tau komen dari pengkritik???

kakpat="lawanyer ko buat.. nanti kemas balik dapur aku"
abgnizar="nie boleh letak dalam mudah.com nie.."
mak="nie ape nie?.. byk sgt aising dia.. kek dia sikit.. serabut plak tu design dia.. pahit tau kalu org makan.. nie nak jual.. tak bolehnye...
baba=".. mane ade org design kek kecik camni??"

cikja tak kesah.. sbb tu adelah pengajaran pertama.. so kalu ade kekurangan dia.. memang takley salah sesapa.. yelah.. sblum nie cikja mane penah buat cupcake.. lepas dgnkan kritikan2 tersebut.. lagi ar membara2 keinginan cikja untuk buat the prefect cupcake.. keesokkan harinyer.. cikja ckplah kat mak cikja nak pi beli bahan2 buat kek.. yelah.. cikja nak try je.. takkan nak perabiskan bahan kek akak cikja tu.. nak tau mak cikja cakap ape??...

"ko berkebun pun payah.. niekan plak nak buat kek.. takpayah lah.. kamu tu bukan ade senipun.. lagi kek kamu semalam mane ade sedapnyer.. nak muntah je mak makan.. tak payah2.. membazir duit akuje.. ko berkebun ni lagi bagus"

ok berkebun yang dimaksudkan disini adelah.. menjaga bunga2an.. itulah benda cikja paling taksuka.. sbb tu.. impian cikja nak duduk apartmen tak de laman.. kekeke.. zalim bukan..

mase nie memng semangat dah drop dah.. lepas tu.. cikja pun cariklah benda lain nak buat.. keke memandangkan cikja memang dah bosan nak buat bendaa cikja wat tiap2 hari.. so saje je wat kelainan.. adik kembar cikja plak bagi idea.. so buat makaroni cheese aje.. disbbkan mak cikja taknak cikja buat cupcake tu.. sanggup tu ikutkan kemahuan cikja nak buat makaroni cheese.. so pada sabtu tu.. jadilah makaroni cheese yang sgt sedap.. korang nak rase???.. mai lah umah.. nanti cikja masakkan makaroni cheese yang sedap.. nie tak tipu punya.. memang sedap..

begitulah kesah cikja sepanjang cikja tidak berupdate...
berjayakah cikja membuat cupcake??.. setelah mendapat tentangan hebat dari ibunda???
ikutilah episode seterusnyer.. chewah.. kekekek


:garfield14:
..syg korang..

Monday, January 12, 2009

persoalan dihati

2
Aduhai rindu sgt kat kamu semua... rindu dkat blog ini jugak..
tetapi... ape boleh cikja buat..
celcom broadband.. tidak syg kepada cikja ..
asyik buat hal aje..
rase sungguh sedih... ade beberapa2 blog cikja tak boleh bukak...
cth yang ketara.. blog chika..(chika i miss verryyyyyy... muccccchhhh.. your blog.. tapi tak berjaya jugak bukak sejak dari post selepas lagu cerita bobby tu...)..
blog2 lain.. yang ade iklan nuffnang.. owh.. memang tak boley bukak langsunglah..
taktau nak cerita macammne punya sedih...
sbb connection very low..
kenapa??.. uik.. tidaklah cikja tau.. aduhai.. nape ek??


so seterusnyer..
tidaklah boleh mengupload gambar..
sgt seteres..kekeke..
takpe nanti trylah update tanpa meletak gambar..
lagipun.. cuma cikja je yg tak boleh baca blog korang..
tapi korang boleykan baca blog cikja??..
kepada sesiapa yang berkerja di celcom
tolonglah jawab persoalan dihati ini..

Wednesday, January 7, 2009

*rintihan hati seorg penganggur single*

9
aku skrang nie..
makin sunyi makin bosan
makin sunyi makin bosan
kalu makin bosan??
makin makan banyak..
makin bosan makin makan banyak.

nape skrang baru terase kesunyiannyer..
sbb teman2 aku dikala kesunyian..
makin lama makin ade life hidup diorg sendri..
so taklehlah nak layan aku..
so aku pun kenalah cari mangsa lain..
aku bukannyer takmau msg kengkawan aku..
kalu msg an.. sure cerita pasal si fit tu..
bukannyer takmua dgr.. tapi jeles.. so macam ar biarlah..
kalu tak de hot story takdelah aku nak msg beliau..(kepada norehan.. sorry yo)...
roomate2 aku yang lain.. erk.. nak cerita pasal ape??
mungkin salah satu sbb.. aku dah kurang cerita..
so aku dah tak tau nak borakkan ape...
begitu jugak dlm blog nie..
aku dah tak tau nak tulis ape..
kadang2 aku sendri bosan tgk blog aku..
sungguh zalim bukan..
so tidak mengapa..
selagi anda semua membaca..
saya akan teruskan perjuangan menulis blog ini..

sebenarnyer i need a job.. sapa2 nak bagi aku keje..
bley lah tinggalkan komen..

saya boley melaku ape jua jenis kerja yang halal..
dan terletak di melaka..

*itulah rintihan hati seorg pengangur*...

Monday, January 5, 2009

Rindukan Sekolah??..

0
sebenarnye.. benda nie cikja buat semalam.. keke.. secara mengediknyer.. ape benda tu?? gmbr2 kat bawah nie.. cikja pakai baju sekolah anak buah cikja yang berumur (darjah 3).. umur dlm 9 yhun kot.. erkk.. lomah betul pemikiran cikja nie.. hahaha.. nape cikja warnakan gmbr tu??.. kalu tak berwarna nmpk ler kekedutan baju tersebut(yelah tidak cikja ade mase nak menggosoknyer)..
hal ini terjabi apabila cikja berada dlm keadaan bosan.. tetiba kakak cikja memberi idea dengan mengatakan bahawa cikja boley memakai baju anak dia... ape lagi cikja pun try ler.. dan bergmbar.. waaa... terasa teruja sgt.. dan terasa tua.. sbb dah tidak berkesempatan memakai baju sekolah lagi.. sangt sedih... jom layan jelah gmbr nie..


ok card nie dituju khas untuk sesapa yang masih bersekolah..
dgn ucapan..
welcome back dear... selamt berperang dgn buku2 dan kerja2 sekolah..
begitu jugak dgn guru disiplin.. kekeke

gudluck..
muahx..

Saturday, January 3, 2009

Idola Kecil~

6
*updated

Enjit-Enjit Semut~...
aku sedang dgr diaorg nyanyi secara ramai2 lagu nie.. pergh.. mcm aku penah dgr bebudak Akademi Fantasia..tapi takdelah sekiut bebudak nie nyanyi.. memang prefect.. so takley bagi dgr lah.. sobb?? ade sbbnyer.. tak kuar lagi kat UTuBe.. nanti kalu dah kuar aku update semula..

korang mesti kate aku ni pemint idola kecil??.. owh tidak.. sbb baru je tgk.. tupun sbb final.. seblum2 nie asyik terlepas je kalu nak tgk.. so tertgklah final nie.. ape2 pun.. sgt kiut diaorg nie...



feveret idola kecil aku.. wada.. mcm kiut je budak nie.. nak tgk dia? takde plak gmbr dia yes jumpa dah gmbr beliau dari blog..duke..
jap aku paste Utube nyanyian dia.. suara sodap sungguh..*tebelit2 aku ckp... hahahah..tapi betul.. nanti korang layan tau UTube nie..



betul tak sedapkan???.. dan lagu nie pun sedap...

"Ku tahu ku bukan terbaik..
namun ku rase kita molek
sebagai sepasangan merpati dua sejoli..."

dan akhirnyer.. beliau menjadi juara.. keke.. kesian kat budak adik penyanyi shahila tu.. dia pun bertanding.. tapi tak mendapat tempat pun... tapi overall.. idola kecil.. best jugak.. skrang aku dok mentengok youtube idola kecil.. syoknyer..~:D

ur my BF?

12
ade sesapa yang mengalami peristiwa diatas??..
kekeke cikja?? tentulah tidak.. '
sbb cikja single(chewah.. promote diri single..)..
heheheheheh

Thursday, January 1, 2009

bosan=lapar..

6
cikja risau sgt2 nie..
sejak akhir2nie..
bila cikja bosan je lapar..
walaupun baru je lepas makan..
agak2 menakutkan jugaklah..
ape yang berlaku..
chop2..
korang jgn bygkan ape2..
aku tak nk lah gemuk..
tapi camne dah lapar kena lah makn..
hahahah..
so bosan= lapar..
tak suka betul..
so skrang nie tak sabar nak dpt keje..
so takdelah bosan je lapar..





Status CIKJa terkini..

di serang flu... :((
doakan cikja cepat sembuh..
tak gemar betul bila flu..
**** tapi jgn risau.. virus ini tidak mengjangkit****
dan bukan lah sejenis selsema burung...
mungkin hanya selsema kucing,manja2..
kurang vitamin C mungkin..
 

Friends