Wednesday, August 4, 2010

feeling diri Ayu gitu..

0

Assalammuialaikum...

KRU - KRUmania - 14 - Dua.mp3

kenapa suka lagu nie?

1- suka sgt..

2- sbb yusry (KRU) ya.. tu bf sy..

3- sbb lirik dia best...

4- sbb saya suka sgt dgr.. slow aje lagu nie.. memang feel abis..

5- sbb sy memang suka lagu kru..

6- sbb lagu nie.. sy rase sy ayu bila dengar lagu nie...

7- satunya lagu melayu yg saya dgr.. ahaks..

kesimpulannya.. saya memang suka lagu nie.. bley dgr ulang2 sampai satu hari... sampai semua org muntah.. tapi sy still lagi ley feeling2.. ahaks.. YEAH!..

p/s : tapi syg takley download.. malas nak blik seblah amik.. :)

cuba untuk jadi ayu.. (ok muntah skrang)..

tiba2 terbayang yg tiba2 sy jadi ayu2 ala2 ain (soalnya siapa) atau pun heliza (syurga cinta)

mesti semua org pengsan.. ahaks.. (gelak pun takley cover camne tu?)

ok kecelaruan identiti telah belaku.. ok assalamuialaikum

Wednesday, July 28, 2010

en mood pergi mana?

2
salam...
hye en mood pergi manelah ya...
sudah beberapa hari di tak kunjung tiba..
even pergi kerja pun takde mood..
(bayangkan setiap kali sampai opis.. dok dlm kete berperang dgn hati)
buat kerja pun takda mood..
(dari pagi sampai la ni takde menda yg setel.. apasal ni?)
tulis blog pun takde mood..
(terjadinya entry berciri sampah ni)
tgk blog pun takde mood..(tipu =P)
MANE EN MOOD NI PERGI????
ingat selepas cuti en mood tu dtg balik..
tapi....
makin jauh plak dia pergi...
dah mcm takde hati dah nak dok kat sini...
dah takde hati dgn org kat sini...
dah takde hati nak tgk kerja...
eh? lepas tu hati tu dah pergi mana???
dah pergi jauh2... jauh dari sini.. sbb takde sapa nak jaga...
so saya biarkan dia pergi jauh2.. biar tak sakit lagi...
so dgn itu sy istiharkan bahawa yg dah takde hati...

* sekian*

Wednesday, July 14, 2010

Mood Fly Away~

3
Salam Semua...
Sapa kata Lepas SUKMA tak busy????
aduhai... kadang2 saya nie rasa.. saya selalu buat keputusan yg nyusahkan diri...
why2??? aduh.. adekah saya terlalu baik.. atau odoh nau?
hahah.. tapi for me.. semua benda ada hikmahnya...
sbb mak kate.. semua kejadian tu.. anggaplah dia sebagai pengalaman..
dahlah.. selalu balik malam...
aduhhhhh.... emak den dah bising2 dah..
kalu sampai akhir bulan nie macm gitu...
confirm gua kena kawen ngan sapa2 ntah akhir tahun nie.....
takutnya waaa... huhuhu.. so sila lah bagi tahu.. keputusan waa nie betul ke tak?
kepada org opis ni silalah kesian kat waa...
wa taknak kena kawen ngan sesapa.. so waa tak nak dah balik malam2..
nanti mak wa marah..... lu orang tak sayangkan waa ke?????
sekrang ni waa.. tengah takde mood.. waa dah pindah opis.. so jauh dari kawan2 waa...
yang wa risau skrang.. sejak wat dok kat sini... makin kembang lagi waa rase.. sbb??
asyik makan je.. sbb org2 kat sikit suka melayan selera makan wa..
hahahaha...
tapikan.. saya nk tanya ni...
ade kaitan ke? sakit pinggang dengan makan maggi??
yelah makan maggi tak beringat.. sarapan maggi lunch maggii... minum petang sekali agak2 ar kan???
saya tak gembbira skrang ok pushstop...

Sunday, July 4, 2010

tutoriallah plak.....

1
entry ni direka khas buat Cheq Qaseh...( i buat untuk u nie tau)

1. kena download dulu file ni... http://www.mediafire.com/?22nkzqmzm5y

2. extract dulu file .rar tu mcm gmbr bawah ni..

3. lepas tu...4. lepas tu... yang fontmagnifier tu buat mcm kat tutorial intan step 6-9 tu... lepas tu...

5. then file tu msuk dlm folder other cam biasa....


ok lepas tu... try install.. :) doa2 byk2.. hohoho benda ni cikja tak buat tau... ermm tak try pun.. ikut sedap ati je.. sbb hp cikja memang dah ade benda ni.. so... qaseh tgklah camne...
kalu takley gak.. pergi kedai soh dia msukkan.. abis cerita.. ok?

ok daaa selama berpening2.. =P

Sunday, June 27, 2010

boley saya berkenalan dgn awak?

0
salam semua....
saya menjengah lagi....
skrang dah tak berapa nak bz sgt...
lega2 rasa semuanya bakal berlalu secara slowly~....

:err:
jom cerita....
sejak2 no telefon saya berada di semua tiket2 jemputan sukma tu... yang ada satu juta tu...
selalu je ada.... msg berbunyi bergini...

pengirim misteri: hi... bley berkenalan?

jwapan standard cikja... "sapa nie?"

kalu mood baik sikit nak melayan....

layan lah satu 2 msg... lepas tu.. trus tak layan...
ada satu tu... mcm stalker... ape brg baling batu sembunyi tangan?

siap ley ckp...
" comelnya pakai baju kuning... nmpk buzy ya?"

WTFun..

apelah salah kalu ko pergi menyapa mesra...
bukannya aku takkan layan pun... tapi korang ni menakutkan tahu tak mcm tu...

ok2.. baru2 ni plak...
dpt pengirim misteri yg agak2 mcm desprate sikit nak berawek...

mula2 ngaku gaklah single minglekkaaaannn...

tapi lepas 2-3 msg...
apakah? dia ley marah2 sbb aku tak bals msg dia... siap ckp cikja dok main2 kan perasaan dia...
aduh.. aku ade ckp yg aku nak couple ngan ko ke mamat oi?
agak2 ar.. nak jadi romeo pun.. pandai2lh main dgn kata2..
ko nie dlm kategori gelojoh tahu tak?????
lepas tu.. dok ckp perempuan semua sama dok nak main2 kan perasaan nie...
dia ckp ...mcm dia terhegeh2 sgt nak kwn dgn cikja..
Psiko kan????
dgn sbb? tak balas msg ...
ko ingat aku dok usung ke kemana pergi tepon tu???
aduh soorrry lah salah org babe...


lepas je dia ckp yg cikja nie dok main2 kan perasaan dia..
terus cikja ckp yg cikja dah ade pakwe...
ambik ko!!!

tak abis2 nak ckp yang saya nie menipu dia..
lantaklah.. lepas tu msg jugak aku balik..
heran betul.. dan aku? layan? bila rase perlu je...
lebih kepada tak selalu...
kadang2 lepas 2-3 msg dia baru aku blas 1 msg aku...

tapi bernasib baik.. sbb dia ada fb.. tapi aku tak rase dia letak gmbr dia...
tak macam org yg mula2 nk kenal ngan haku tu..
facebook pun tak tahu ape.. scary2...

tapi secara muktamadnya aku rasa.. dia tu mcm agak2 romeo tapi tak jadi...
dia kena lebih byk belajar dgn.. jiran seblah aku tu..
yg perempuan je ada satu malaysia..
melaka je.. semua daerah ada.... ermm hebatlah.. kasanova betull....
camnalah dia hayat bebudak tu eh???
sudah semestinya.. tak seannoying budak nie.. ntahlah rimas tahu tak..
apelah... bilalah aku nak jumpa dgn org yg tak merimaskan..
dan tak memaksa2... korang nie kenapa? agak2 ar..

untuk memikat perempuan... korang kenalah bersabar... takyah gelojoh2...
takyah nak paksa2... takperlulah... kalu dia nk kwn dgn kamu it like magic je..
then... korang jgnlah asyik pikir.. kalu dia nak berkenalan tu..
maknanya dia dah sudi nak jadi teman hidup ko...
eh gila ape? berkenalan.. berkawan..
lainlah kalu ko ckp.. "bley kita kawen".. then dia ckp ya..
tu barulah.. dia nak jadi teman hidup ko...
aduh lelaki2 diluar sana... rasionallah sikit ya~ ermmm
:what:

ape2 pun... org2 mcm orang2 dia atas..
tak satu pun membuat cikja berasa selamt..
so selamat jalan jelah.. taklama lagi..

ok itu je berita terbaru dari


*cubalah untuk tersenyum*

Wednesday, June 16, 2010

Cuti?

1
lama nya tak bercuti...
skrang i'm feel like.. NAK PERGI BERCUTI!!!!!!!!!

sabar hajar sabar hajar....
haish... beberapa hari je lagi....
dah rindu sgt dgn rumah...
waaaa...... tapi adalah malas nak balik...
sbb kena drive... lepas tu kena dtg sini balik...

terasa mcm telah masuk musim cinta... katakan kenapa? (opss itu lagu.. sila faham)
alamak lamanya taklayan... blog..
tak layan facebookk... secara bersuka ria...
lamanya tak sms kawan2 baik ...
lamanya tak bergosip...
lamanya tak bercakap sesuatu yg seronok!!!!!

Friday, June 4, 2010

sedih???

0
Sedihnya Hati Saya~.....
begitu sedih....
hancur sgt...
saya nie penat sgt2...

so bila seorg yg sy percaya..
talk about me...
sy rasa kecewa sgt....
now dah rasa nak nangis....

(nak pergi menyorok sudah)

Sunday, May 23, 2010

masa depan pasti ada!

1
lamanya tak update kat sini....
sejak dah ada blog lagi satu (yg tak update gak tu)
sbb?
sgt busy dgn masa depan...ahaks gediknya ayat...
ok sgt busy dgn ape yg akan berlaku dlm masa 17 hari lagi....
seram sejuk je rasenya......
ape? kaween???

owh mestilah tidak...
ia sesuatu yg bernama kerja...
jumpa2 org...... ermm..
kerja yg hampir aku meletak jawatan...
nasib baik tak cukup sebb...
kalu tidak... semuanya telah berlalu dan ku ucapkan selamat tinggal....

yang penting... aku penat dgn semua2 nie...
dah 4 bulan dah.. tiada waktu untuk diri sendiri...
tiada waktu untuk keluarga...
tiada waktu hujung minggu...
semuanya....

kerja
kerja
kerja

cepatlah semua ni berlalu!!!!!


tapi one thing...
ketika hidup ini memberi 1000 alasan untuk kau menangis

tunjukkan pada hidup bahwa engkau memiliki 1000 alasan utk tersenyum..



nota pipi: harini hampir menangis lagi~ owh tidak.. kata ada taekwando takkan kena marah sikit dah nangis... TABAH!


Tuesday, February 2, 2010

saya gadis blur~

4
sejak dua menjak nie...
selalu sgt org kata aku nie..
berangan...
T______T
...sbnrnya...
bukan beranganlah...
tapi terlampau byk berfikir
terlampau byk takut..
terlampau byk tak dapat berfikir...
terlampau byk kena imagine...
hah.. kan dah mcm filem terlampau dah gamaknya... tapi nak wat camner itulah saya..
saya blur sgt dgn keje saya...
dengan ape yg saya buat...
bley tak saya ckp yg saya...
tak nmpk ape pun....
gelap... gelap.... gelap...
GELAP
T_____T

now... i really need someone..

untuk nyalakan touch light...

will u?

Sunday, January 31, 2010

kerana fahrin ahmad

5
kalu anda semua.. baca facebook saya.. mesti dah tahu.. arni adalah ari mengejar fahrin.. yelah...
rase nak nyanyi je kat fahrin lagu nie...

" I'm your biggest fan,I'll follow u until u Love ME"
:bye:

mula2 mcm nak tgk dari jauh je... mcm seblum2 nie..
jumpa DIDDY AF & Nabil Mentor... .(tgk dari bwh pentas je... so ingat nak wat camtu gak ar)..
so dah siap2 camera mode on.. nak amik gmbr dari kejauhan je..
walhal org takdelah ramaipun.. tapi akukan gedik..
takmau amik gmbr dekat2 lepas tu terjumpa lah minah chokilala nie..
so mcm jeles giler dia ley amik gmbr ngan Fahrin..
dok2 pikir pikir pikir pikir..
tolak tolak...

tup ok jom amik gmbr..
kalu nak amik gmbr kenalah beli garnier men tu..
ok aku pun men capai jelah...
ok beli tup2 kat cashier tgk..

cik ara: wei 11 ringgit je tu...
cikja: bagus lah sebelas ringgit takdelah mhal sangt..
(selambanya cikja sbb tak tahu yg sebnrnya kena 15ringgit)

cikara: mane ley kena 15 ringgit..
cikja: ala... mahal lah.. mane mampu!!!!!. takyah lah amik gmbr
(sbb aku dah mcm argghh membzir sapa nak guna?)

cikara: takkira2 beli gak beli gak...
pembantu jualan : abis kak nak beli yg mane?
cikja: ala2 bagi jelah paper.. asal lebih 15 ringgit...cepat3
(mase tu aku punya gelbah tak hengatlah)
then sy bayar2 then panggil mak... nak amik gmbr ngan fahrin...
lawak giler.. sanggup tu membazir mcm tu sekali kerana fahrin ahmad..
*sebnrnya pasal cik ara gedik nau nak amik gmbr ngan FA*

tapi ntah punya tak keruan.. tak sempat salam FA T___T
ok takpe len kali jelah.. semoga jumpa lagi....

bagi cikja...
dia.. takdelah tinggi sgt..
tinggi black gagak je ..
takpun tinggi enzul tinggi sikit..
tinggi enyazid tapi kurus.. dah tegap.. hahah
tinggi2 abg saya je..
kurus je... takdelah tough sgt..
tapi ape2 pun bley buat saya.. tak keruan lah.. owh!
dan saya tak ckp paperpun.. cuma senyum je..
hahahhaahahha... sengal tak?

Noted fahrin.... walaupunorg kate awak kaki pukul panas baran saya tak kesah..
jadi pinang lah saya =P awk pun dah jumpa mak sayakan? dia baik je..

Friday, January 29, 2010

Comelnya ... Sweetnya~

3
Currently MODE :
Single..
*of course walaupun org kate nak bertunang? huk3 org lebih tahu dari cikja pelik betul*
Lurus..
*sumenya nak jadi baik.. sampai org rimas*
Suka benda comel..
suka perkara comel..
suka perkara romantis..
suka Blogger Boy...
suka kat B.. (Budi Blogger Boy sampai terasa nak jadi Blogger Girl)
suka.........
saya nak suka semua benda sbb skrang i hate one thing yg tahap menyampah sampai tak nak tgk dah... nama dia pun saya dah tahap meluat~
tgh2 hate something ni...
suka kalu org buat benda2 comel nie...
motif????
untuk pujuk ati... T___T
bila nak dapat org yang bley pujuk ati nie???

kenapa asyik dpat menda tak best nie?

eh awk... kat mane tu eh?

Wednesday, January 27, 2010

kecewa

0
kecewa? sbb?
baru nak cerita pasal flashback tahun 2009...
*sbb terlalu byk berfikir sy nak buat benda yang saya suka malam ni*

awal tahun lepas terjadilah beberapa kejadian yang membanggakan saya..

1- grad ujian memandu

2- grad degree..( tak buat cerita pun pasal ni)...

tu 2 benda yg sgt dibanggakan.. sepanjang awl tahun lepas..

then pertghan tahun tu...

1- dapt keje yeah!

2- dapat beli laptop baru

3- bawak kereta first tymer


akhir thun?
haha.. dah tak byk update blog..
dah byk layan jiwa.. dah byk keje.. hahaha..

ok so end of this year semuanya berjalan seperti biasalah.. nak len kebendanya..
yg penting.. menyambut tahun baru sebagai..
single no skandal no part time lover..
*rase sgt loser*
hahha.. biarlah.. sbb malas nak layn bek
layan kerja yg ntah paper tu.. sampai sakit jiwa pikirkan...
jadi kurus sebentar lepas gemuk balik
T____T

last year suka dan duka ber silih ganti..
dan this year plak... akan bertambh + tambh.. sibuk..
T_____T

pls say.. i love my job.. T___T


* ok sok kita buat pasal azam baru plak ya?*

Sunday, January 10, 2010

kamu Jangan pergi jauh2

2
dah berbulan dah saya tak update..
sbb many thing happen n happen.. n still happen..
so kekangan masa tu terlampaulah membatasi..
lagipun.. privasi kureng skrang....
masa terluang aku.. lebih kepada facebooking...
dan mcm2lah kerja diluar dunia cyber nie...
dan sgt lah rindu dgn dunia ini..
dunia yg saya cuma kenal org melalui id
tanpa kenal kita hadirkan sebuah hubungan bernama kwn..
sungguh best...
miss it very much...
skrang gossip di alam cyber nie pun.. 2-3 hari baru dapt tahu..
yolah diorg gossip guna twitter...
waaa sya tak guna twitter ar babe... ape ar korang sampai ati.. :(

org kate
dah tua sbb tu takde idea nak tulis blog...
:sleepy:
cikja kate..
lor ramai kot yg lebih tua dari cikja yg beblogging.. relax je..

.... hahha.. so azam baru? nak ke buat tribute????
waaa tak buat tribute lagikan??? ish2 mesti2... tapi sabarlah.. bagi.. saya settle dulu keje2 yg makin2 lama makin byk.. fuh..
:sleep:
p.s: dia dah berpunya.. tapi napa sy dah tak sedih~ huhuhu... :pompom:
sy dah lama let him go... :) so just let him go..
:pompom:
happy for him..
:kiss:

 

Friends