Thursday, March 26, 2009

dia adalah dia..never been replaced..

9

source: google

sweet lagi? aduhai.. agak2nya dah terjangkit kencing manis nie..
woo.. dah terlebih minum air gas kah?
dah telebih makan kek sceret receipe ke?
(ape ni sweet2.. sila kuar skrang..)

ok nie part last.. lepas tu bley tuntut hadiah lagi..
(kalu omak dongr nie.. matilah guwe.. pn fatimah sila kunci mulut)..
untuk entry yg terakhir ini..
mcm sedih plak dah terakhir.. lepas nie tidak akan dan boley bincang pasal beliau lagi...
kerana rasa sgt sweet(aik sweet lagi? ape ni2)bila cerita pasal beliau..
hohoho sila kawal perasaan.. nanti org perasan..
ehem2..

erm..hubungan kami seakan renggang sewaktu di U
sbb?
mase di u..
dia seakan sibuk sakan.. sibuk buat program.. sibuk pikir camne nak kuar dari u..
sibuk sedih2 teringat family..
dan cikja plak.. sibuk ngorat bekas kekasih hati..sibuk home sick..
adelah kecik2 ati sikit..

seakan renggang sikit..
tapi renggang pun.. cikja jugak yang tolong dia isi borang mintak mane2 semua....
nasihat kan jgn bagi kuar..
tapi sifat manja dia lebih dari segalanya..
dan akhirnya dia kuar.. setelah dia dapat kolej a..
mase tu baru temuduga pun.. memang maralah dia jgn benti dulu..
tapi degil seh.. ikut kepala dia je..
sib bek dapat gak masuk.. kalu tak tanam syur jelah..

semua berjalan cam biasa..
lepas tu.. dia masuk Utan 3 bulan.. no phone..
dan mase itulah cikja clash..
sedih sgt.. mase cikja clash.. takde teman pun disisi..
sgt2lah sedih..
sbb beliau adalah tempat bermanja selain ex kan..
so macam 2-2 pergi sekali gus..
so mcm woo sgt berat..

sem2 seterusnya..
dia terima masuk kolej a.. dan semua berjalan macam biasa je..
dan semua berlaku mcm biasa2 jelah..

semua benda pasal dia almost aku tau..
dari anak buah first dia lahir si naim tu..
sampailah arwah abah dia operation..
(mase yang dia down giler tyme exam mase tu..)
sampailah
mase arwah abah dia meninggal..
cikja mcm speechless sgt..
sedih .. tapi mcm woo mcmmana nak buat nie..
memang serba salah sgt2..
mase rase mcm aduhai kesiannya beliau..
sbb cikja tau dia very attach ngan familykan..
memang cikja takdapat bagi comment sikit pun..
(sorry.. sbb i tak tau nak ckp mcmanalah u =( i harap boley pergi borak2 depan dgn u.. mcm selalu i buat PLKN dulu.. tapi..)
tak suka sgt tyme cikja tak boley bagi komen..mcm alahai mcmana nak cakp nie..
(sbb menghampakan beliau adelah benda terakhir i akan buat)

itulah kesah sepanjang kat u..


setelah (+) (-) 4 taun bersama.. terasa bagai sokojap je..
(eh kapten tak suka bahasa nogorikan? apasal ek?)

setelah 4 tahun..

barulah aku tahu..

dia adalah org yang sgt serius..
bila ckp ngan dia mcm ckp ngan mak2..
fikir masak2 seblum ckp..
untuk seten2 thing lah..
hohoohoh..


dia adalah org yang kuat sentap..
so kalu dah serius..
so kadang2 otak dia akan proses benda main2 pun
serius gak... dan merajuk..
(setakat 4 thun 4 kali merajuk sakan kot)
benda yang paling benci skali..
so skrang nie nak ckp bukan2 pun mcm menakutkan....


dia adalah sgt sukakan kanak2..
verylah kebapaan betul..
ingat lagi dia layan budak kat tadika segambut..
mcm eh budak nie suka betul kat kanak2..
so sweet..



dia adalah sgt2lah family type..
very2 the family first..
ape2 pun family dia..
sgt bangga..
kepada gadis2 di luar sana silalah ngurat beliau..
orng mcm nie sgt skar di jumpai..


so unpreditable..
betul.. kadang2 ko tgk ek dia ok je ckp paper pun mcm boley terima..
tapi kadang2 eh.. budak nie apehal plak sentap..
sy tak suka..


saya suka kalu

~dia reply msg..
~dia kol sy setelah beberapa hari saya tak msg beliau..
~dia reply ym saya..
~dia mendgr rungutan saya..
~dia stay with me walau apepun terjadi..
~dia adalah dia..
~dia tak balas msg sy dgn 1 perkataan..


tak taulah kenapa..mcm2 dah berlaku.. tapi tak pernah nak menggugat sikit pun kesweetan beliau di hati.. tetap terus berkawan dan berkwan dan berkawan..kerana apabila kalu dia pergi membuatkan cikja rase kebodohan kali kedua selepas keputusan cikja tinggalkan ex bf cikja.. sbb untuk carik lagi seorg yg mcm dia.. adelah sgt2.. susah.. bukan senang.. sbb dia bley jadi sebaik2nya dan sesweet2nya.. unexpected.. rasenya tak payah cerita byk2.. sbb dia tahu ape yg cikja rase.. hohoho.. sbb dia adalah dia.. dan benda paling sedih adelah beliau tak nak kawan dgn cikja lagi.. sgt2.. penat tau melayan beliau tapi beliau tak nak kawan dia plak..

mesti suma kata.. kamu nie suka dia.. hahaha.. if yes so what? ok jangan pikir2.. buat pe pikir.. baik pikir masa depan kamu tu.. hohoho..

ps:.. part last kalu ade yang teringat adelah part sekend last...

Wednesday, March 25, 2009

nunite Kapten~

5


source: google

memang buntu betul nak buat entry part 2 nie.. sbb terlalu byk benda sweet daripada benda yang tak sweet berlaku.. sib bek tak kena kencing manis(kencing manis kuar skrang)...

so entry ini akan bercirikan gula2.. dan sesiapa yang rasenya dah terlebih gula..
silalah kuar skrang karang terlebih gula kekejangan otot plak..
(sapa susah?)

sweet? ape yang sweet?..
kalu korang nak tau.. kapten adelah sgt sweet..
rase mcm gula2..(dah rase ke opss ter buat entry 18sx plak)..

beliau sweet kerana...


~selalu menghamburkan kata2 sweet..
membuatkan cikja sgt suka melayan..
~sweet sgt sbb suka suruh cikja kejut bgn tido..
walaupun kadang cikja kejut dia dah bgn..
kadang2 cikja bgn semata nak kejut beliau aje..
kadang2 dia yang kejutkn cikja..
cikja suka.. sbb sgt sweet je cikja rase..
kadang cikja tak bgn pun..
cikjakan susah betul nak bgn tido kalu kat asrama..
cikja rase dia tau..
sbb selalu kalu dia kejut cikja dia tak buat 3 sekend..
terus borak skali..

~ sweet sgt bila beliau buat 3 sekend..
ingat tak kita wat 3 sekend.. rindulah tyme tu..
paling sweet bila dia terckp dgn rumate..
padan muka suka sgt ckp bukan2..
tercakap dgn org lain.. hahha..

~sweet sgt bila dia rela je serah telinga mendgr cikja membebel..
owh dulu memang gemar tepon beliau tak tau nape pantang
kredit telebih pasti kol beliau...
~sweet sgt sbb dia suka bergosip jugak..
sbb tu cikja suka kol beliau..

~sweet sgt bila dia beri hadiah sampul gula2 tu..secara byk2 satu kotak radio.
tapi mak dah buang dah.. sedih tau sgt2..hadiah yang paling sweet pernah dpt..


tak sweet bila?..

~slack sikit je sentap..
.. first tyme dia sentap ngan cikja bila cikja main2kan dia guna no phone sarah..(tu pun bley sentap.. tak faham) itulah satu2 benda yang di sentapkan dan mengambil masa sebulan untuk baik semula.. hah tak faham2.. bukannya lama pun within 24 hour i bagi tau sapa i tau..
~malu2 tyme cikja jumpa dia kat matrik dia ritu..
.. bosan betul.. cikja dah lah pemalu.. lepas tu dia pun malu2.. so untuk jumpa buat kali ke2 kena pikir betul nie.. cikja malu kalu org malu2 nie.. ahhhaha..kalu dia tak malu2.. mesti dah amik gmbr berdua.. hah tulah kapten sapa soh malu?

tgk sbb nielah i susah nak buat entry kali..
sbb lebih byk benda sweet dari tak sweet...
tak sukalah i.. sbb nanti uols semua pkir lain..
cepat padamkan awan2 kat otak uols tu..

itu tyme cikja baru je meniti usia akhir belasan tahun..
tu yg semua sweet2.. semua manis2.. semua ok2 aje..
(macam bercinta plak)
sebenarnya tidak ya anak2.. dia cuma seorg kwn yang sgt baik..

Selepas Setahun kemudian~

Beliau seorg yg open minded(takdelah sgt), social, boley bawak berbincang (markah dah kurang part nie.. sbb kalu dia dah merajuk takyahlah cakap pe.. biarkan aje.. nanti dia rase nak baik dia baiklah)… best kawan ngan beliau.. sapa pun akan terpikat dgn beliau.. so low profile.. unpredictable(sgt betul)… dia boley jadi senakal2 yang kamu tak sangka.. dan sebaik2 yang kamu tak sangka jugak.. yang penting beliau kalu tak nak buat.. memang dia tak buat.. kena paksa buat baru buat.. I suka memaksa beliau.. hahaha.. manja.. sensitive.. loving couple.. ntah paper.. tambahan? dia quite sweet orgnya(sbb hadiah sampul gula2 tu)..

akan berubah lagi dari semasa ke semasa..

p.s: ikhlas..


(jap pikir ape kaitan dgn gmbar kat atas tu? ntahlah.. biarkan ajelah..)

Tuesday, March 24, 2009

SelamaT PAgi KApten~

7

Saya Ade seorang KApten..

Saya Sayang Kapten Saya..

Dia sgt Kelakar.. dan LucU sekali..

Setiap Kali terPAndang Je Akan tergelak..

bukan itu sahaja.. beliau jugak sgt kacak..

bergaya..

tolong jgn ngurat kapten saya...

nanti sy akan meroyan..

NAk Tau sIApaKah beliau?

.

.

.

.

.

.


JAcK Sparrow.. hOHOho ok tipu~


Cuaklah beliau tu hahaha..No Picture No piCture.. Jangan Risau.. tak sior teman nak letak gambar deme kat blog teman nie.. hilanglah glamour teman.. eh sejak bila jadi rakyat perak? Hohoho.. biarlah tak tau ke cikja nie orang Malaysia..


Baikla.. duduk2 semua arinie cikja nak bercerita secara panjang lebar… sebenarnya cikja tak tau nak mula bahagian mane dan mcam mane.. sbb banyak sgt syarat2nya.. tapi ade hati nak glamour macam cikja.. tetapi.. dia punya syarat ngalahkan puteri gunung ledang~… Seb bek dia kapten kalu dia rakyat biasa.. tidaklah cikja nak menurut perintah.. sbb dia kapten… sbb tali pinggang dia dah tinggi dari cikja.. so kalu lawan2 nanti kalah jugak.. so dgn keadaan terpaksa dan satu syarat… cikja menurutlah perintah.. sbb rasenya syarat cikja lagi menakutkn.. (ehem2)


Bermula dgn bibit2 percintaankenalan… nie rasenya boley baca kat cikja ke PLKN.. malas ar nak cerita lagi (boleykan kapten?) hah dari situlah bibitnya terjadi.. lepas tu menjadi kenalan rapat.. secara bertiga dgn cik putih (eh nape nama putih..? sbb dia putih )… Cikja, KApten, Dan Cik Putih.. kaMi rapatlah.. sebenarnya.. Cikja adalah Watak Picisan Je.. biasalah cikja memang gitu.. (jap pikir)..


Kapten Adelah seorg playboy yg agak2 pemalu.. mula2 kenal beliau.. kami anggap dia seperti manusia biasa.. tak sangka beliau nie tak tau malu (cth eh Kapten? Ade ke org nak curi2 amik gmbar boley kamu senyum selamba.. dah selalu jadi tumpuan ke? Perasaan nyampah haku)…


kapten ni jugak bukan teman2 diwaktu latihan.. sbb cikja rase mcm tak nmpk je beliau dlm kotak fikiran cikja mase abseling ke ape ke.. nape ek? Mungkin waktu itu ade watak2 yang lebih hensem dari beliau.. so beliau pula menjadi watak picisan sahaja..


yg paling cikja ingat..

beliau membuat muka cuak ketika dia padang sasar dan akhirnya reality beliau adelah salah seorg daripada itu skrang…

(hah2 mulalah tu menafikan tu)…terpulanglah…


tau tak?

Kapten~

...::.tak reti jugle(hahah I reti)..

...::.tak reti butang lengan kemeja sendiri..

...::.suka kacau tali kasut I yg panjang tu.. eh tolong ah.. nape u jeles sgt dgn tali kasut I tu?..

...::.suka tunjuk baik secara mendadak (pelik betul..ingat tak time u tak join jamuan kiteorg? Tunjuk baik secara mendadak)

...::.mempunyai teman lelaki.. yang sgt “baik” gila dgn beliau.. sampai semua memandang serong..sib bek ade makwe kalu tak org pasti memandang lebih serong.. kesian org2lain.. teleng jadinya.. sbb memandang serong beliau..

...::.kalu dia ngusik memang tak hengat..

ingat tak kamu bawak balik ke khemah kasut cik putih?

Ingat tak kamu tarik tali kasut sampai cikja tak larat nak layan?

Ingat tak kamu cikja tak tau langkah longkang besar?(ok yang ini tak payah ingat)..

Ingat tak kamu buat miskol mase cikja present kat depan sbb cikja letak hp kat kocek depan? (ok ini sgt jahat.. dendam betul)


(susahnye nak carik ayat yg sesuai) jap piker..

...::.Sgt2 loving2 dgn makwe beliau.. sgt2.. dan sgt2.. sgt2lah sampai gerun mentengoknya… (hye u I jeles tau)memang tak boley blahlah... :P lariks...

...::.Beliau adelah seorg yang mudah menangis2.. kuat sentap jugak( itu nanti episode lain akan ulang lagi)….

...::. hampir terlupa.. selalu kelihatan makan secara seorg.. hahah.. takde teman ke?



Itulah pandangan selama 3 bulan bersama dgn Kapten wanna be…


Selepas 3 bulan tu cikja rase…


Beliau seorg yg open minded, social, boley bawak berbincang… best kawan ngan beliau.. sapa pun akan terpikat dgn beliau.. so low profile.. unpredictable… dia boley jadi senakal2 yang kamu tak sangka.. dan sebaik2 yang kamu tak sangka jugak.. yang penting beliau kalu tak nak buat.. memang dia tak buat.. kena paksa buat baru buat.. I suka memaksa beliau.. hahaha.. manja.. sensitive.. loving couple.. ntah paper..


pandangan ini akan berubah secara total di next episode



Part 1 cerita pasal kapten saya… akan ade part seterusnya.. tunggu~…


p/s:.. fikir dulu sebelum sentap(hahahah)

Monday, March 23, 2009

Aku Tunang Ke?

3
aku tunang ke? haha.. sudah tentu2 bukan.. hahhaa.. ate.. calon pun samar2 lagi.. =))


inilah pengantin(opss bakal pengantin)..
amacam? hbat tak?

suna yang comey~

~muka tyme lapar.. sbb pihak lelaki datang lambat.. makan org arrrggghhh...~

Thursday, March 19, 2009

Wedding Plan? hahhaha In My Dream..

2
tag oleh LIZ yang cikja kenal time muda2..(sekrang pun muda.. tapi tyme tu lagi muda belia..) PKN...
1st time di tag hal2 sebegini... suka betul cikja.. okgedik2...


This My wedding's Plan Tagged

1. How old are you?
23 years and 10 days

2. Are you single?
hahah.. of course..

3. At what age do you think you'll get married?
24/25/26 maybe.. kalu dah sampai seru.. hohoho

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
now? tak sesapa pun.. skip...

5. If not, who do you want to marry?
sapa ek? hahaha.. dgn nubhan? hahaha maybe.. melampau betul cikja menggedik.. dgn.. sesapalah...
" ehem2.. will u marry me sir?"

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
sedara mara ku yang gourgeos... dan semua teman2 rapat ku...

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
garden.. memang idamkan garden2 nie.. full of roses white n red the theme.. waaaa... berangankan? itulah kerja cikja dimasa lapang..

8. Where do you plan to go on honeymoon?
in his dream.. hahaha.. manapun.. asal berdua.. it's ok for me..

9. How many guests do you think you'll invite?
as many as i can.. hahha.. tapi selalunya kalu majlis umah aku tak pernahnya sikit.. ramai je..

10. Will that include your exes?
ofcourse..

11. How many layers of cake do you want?
3 .. tapi mest cantik dan unik.. hahaha (ok berangan lagi..)

12. When do you want to get married, morning or evening?
hahaha.. morning until evening until next day.. hahahha

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding:
lagu kawin..

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
ape pun bole asal masuk dalam mulut...

15. Champagne or red wine?
sirap sudah..

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
hahaha.. kot kalu lepas kawin terus honeymoon.. jawab nyer honeymoon dalam bilik jelah.. giler ke nak pi jejauh.. rumah yang berkapau tu sapa nak kemas?

17. Money or household items?
duit.. bley cover2..

18. How many kids would you like to have?
2.. hahah..

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
mestilah.. memori tu.. bukanya byk kali..

20. Whose wedding plan would you like to know ?

- nard..(tag dia cikja tak pernah buat.. tapi buatlah tag cikja.. hahah)
- dikdah
-cik peanut..
-kirana.
-hyuuga..

never Be replaced~

3


tetiba mcam sedap plak lagu nie..
hahah..
so sorry sesapa yang selalu singgah ke blog cikja nie..
bukannya cikja taknak mengupdate.. tetapi..
"sayang" cikja nie.. selalu tak memberi kerjasama..
asyik2 failed je..
aduh.. nak aje ku ceraikan dia..
sebagaiman tegarnya cikja menceraikan org2 lain tu..
hahha.. tetapi.. teringat akan ehsan dia sewaktu ketika dahulu..
hati masih lagi sayang..
so never be replaced..
bermadah pujangga plak..
"sayang"?
bikin kontroversi sahaja..
seperti konterversi rini qhaoud dan aril..
bosan je mereka2 tu..
nak bergaduh duklah rumah diam2..
ntah paper rini tu..
kalu dah takbole bergurau..
moh lah duduk surau.. jgn duk kat akademi tu..
hahahhaha emosi .. sepatutnya nak cerita pasal sayang cikja tu..
sayang cikja maksudkan tu..
tak lain dan tak bukan..
celcom broadbandlah..
hahahhahaha...
yelah beliau langsung tak beri kerjasama sejak dua menjak nie..
jeleslah tu... hahaha....
kepada celcom broadband cikja..
"sayang kalu u taknk pisah ngan i.. u kenalah berkelakuan elok sikit.. biar senang dihati senang dimata.. u tau tak yang i nie banyak dah sakit ati dgn u? i geram tau.. hahahah..tapi jgn risau i sayang u secara banyak.. kalu u tak buat hal.. u taukan?"

terima kasih jugak kepada kaunter pertanyaan cikja..
jawapan anda tak pernah menghampakan..
ape ilmu anda pakai.. heran2.. hahaha...

p.s:/ ok setakt nielah.. nak buat post pasal tunang plak.. jeng2..

Wednesday, March 18, 2009

23 Year's "Young" hohoho

0

23 Year's "young".. old tu nmpk membuatkan kita teringat akan ketuaan.. erkk.. tak boley2.. kita kena ingat sentiasa muda.. barulah awet muda.. chewah2.. ok berbalik kepada cerita sal.. iaitu hari kejadian tersebut.. malam2 tu biasalah.. mendapat msg secara byk dari biasa.. dgn ucapan dan wish.. thnx all.. dan sesiapa yang calling2 tu.. hohoho.. thanx dude.. dude disini adelah.. teman2.. bukan dude harlino ye.. kalu dude harlino yg calling2.. wah~.. mau meroyan.. manusia diluar sana.. begitu jugak dgn diri ini.. jom terjah..

wish2 yang di tepekkan di blog ini..

11 Comments

Close this window Jump to comment form

BloggeraDuKa イスラム教 said...

epi besday cikjaa!!!! =)

cikja: thanx ~

09 March, 2009

Delete

Bloggersoul said...

waaa tepat 12 am hang post
hehehe
hepi bezday
sedap x mesej bezday aku kac tuh? xD

cikja: dapat2.. amcam berseronoklah kamu dgn kol free ye..ape habuan kepada diri ini?

09 March, 2009

Delete


BloggerCik Peanut said...

happy bufday cik ja...
me third...
lalalla
semoga panjang umo dimurahkan rezeki...
dan ceria2 selalu..
aalalalalal
(O.O)

cikja:.. thanks.. amin2

09 March, 2009

Delete


Bloggernieja said...

hpy b'day cik ja n cik ara!
mwah :)

cikja:... muahxxxx.. jugak..

09 March, 2009

Delete


Bloggercorotte said...

selamat hari lahir.. siap dapat pablik holiday lagik........

cikja: itulah pasal...

09 March, 2009

Delete


Blogger~ Lyana ~ said...

hye cik ja.. Happy Birthday.

HEHEHHEHE (tak tau nape kena gelak)

cikja:.. hep gelak ek.. taulah dah terlebih muda diri ini..

"terlebih emo plak.. hohoh.. "

thanx.. kamu bila konvo? bley amik2 gmbr sekali nanti..

09 March, 2009

Delete


Bloggerdikdah said...

selamat hari lahir!

cikja: thanx dikdah~

09 March, 2009

Delete


Bloggercato;patchi said...

hppy bsday ;)

cikja: :D

09 March, 2009

Delete


BloggeriEn said...

eppy besdey! moga cepat2 dapat cucu hehe :D

cikja: thanx.. cucu? anak pun tak dapt lagi..

10 March, 2009

Delete


Bloggeratty's said...

selamat hari jadi cikja

cikja: thanx..

10 March, 2009

Delete

BloggerLiLoHoNeY said...

yaa..

epy belated bday ya..

adiah nye ialah...


jeng3...




*baju baru yg cikja punya tu. pakai hari konvo nty taw..ekeke^^ *

11 March, 2009

cikja: hahahha.. okies.. bagilah bunga yg ade anak patung tu.. hahaha


tak lupa wishes yang di buat pada blog sendri...

Liz- Brithday
Kak Pat-hepi-besdey-cikja-dan-cikara
Nieja- Kebuhsanan dirumah


hohoh.. lagi? yang SMS.. yang KOL nak mention kat sini ke?.. ohhoh.. takpelah yang itu semua biar jelah simpan dalam ati.. ade gak 2-3 org yg tak kenal.. tapi takt nak tanya sapa.. kesian weh.. takkan nak tanya.. nanti kecik ati.. tak mau gitau sape.. camne?.. kesian diorg.. so macam ok thanxkan aje.. hohohoh..

Paper pun all of u.. thanx very2 much.. sedih nya tahun nie takde kek.. :(( tadi nak buat kek sendri tapi tak berapa nak jadi..jadi tu jadi boleylah makan.. tapi tak boley2 hias.. arrrr.. tension.. sok buat lagi..sbb dah beli dah luv2 tu.. hoohoohoho.. harap.. sok boleylah tunjukkan kek yang ade nama cikja atas tu... :(( wishlist ? semua tak tercapai..sedihnya.. cuma satu je tercapai tahun nie..nak-adiah-shawl-pink nie tercapai.. dah try pakai lagi.. hohoh.. thanx very much.. satu2nya hadiah hari jadi buat tahun nie yg bukan berbentuk makanan.. hohooh.. sgt2 dihargai.. nak cerita pada hari kejadian bley lah pi kat sini.. hari tu pi lah makan2.. tapi stilllagi.. teringin nak makan pizza hut..hohoho.. klau mak dgr.. pasti mati kena cili.. hohoho.. thnax mak. u are wonderful..

ps: sabar itu sebahagian daripada iman...

Monday, March 9, 2009

Pengetua Akademi FantasiA 7

7

Segala rahsia telah pun tebongkar..
Setelah.. 14 pelajar di umumkan semalam..
arini.. pengetua AF7 telah pun di umumkan..
dan tak lain dan tak bukan..
PENGETUA AKADEMI FANTASIA 7
..TIARA JACQUELINA..
siapa sangkakan?
hohohohoho
menjadikan pengetua perempuan pertama..
GOOD LUCK AF7..


ps:/cikja suka lagi kat af2..

Selamat Ulang Tahun~ cik Ja

11


...this is my brithday..

9 mac tiap2 tahun..
cikja dan adik kembar cikja..
akan sambut hari lahir..
saat inilah..
kami dilahirkan kedunia..
dan di tempatkan di inkubater..
biasalah.. kembarkan..
tak semua dilahirkan cukup bulan..

disaat ini.. cikja ingin mengucapkan..
bebanyak terima kasih
kepada..
IBU cikja.. Nyachik Hassan...
yang banyak bersusah payah menjaga dan membesarkan cikja..
sehingga sebesar ini..
mesti tak sangka.. dulu baby kocik je..
sekrang dah besar kurang sikit dari zirafah..
hohoohoh..
Terima Kasih MAK..
LOVE u Very MUCH..

dan kepada Twin CIKJA
Cik ara..
HAPPY BESDAY~..

semoga pertambahan tahun umur ku.. akan lebih memdewasakan dan menjadikan cikja matang..
hahha.. itu memang lawak.. sbb cikja tak pernah berlagak seperti seorg yg dewasa..
ntahlah.. mungkin dah biasa jadi adik2 so mcm dgn sesapa pun.. sifat2 keanak2kan tu terbawak2..
sampai mak kate.. org umur 23 thun.. tak boley terkinja2 dah.. kena berlagak seperti dewasa...
i try..(mcm semangat je cakap gitu)
cikja tetap cikja..
susah tau nak berpura2 jadi org lain..
hoho..
happy to be me ok..
akhir kate..
" happy bezday to CIKJA"
n To all yang Sambut besday Arinie..


Sunday, March 8, 2009

Lili Buat Najah~

3

Novel nie cikja pinjam dari adik sedara cikja..
dikdah.. walaupun dia ada adik..
kami2 tetap panggil dia dikdah..
kadang2 ade org panggil dia.. kak dikdah..
oklah tukan...
terasa muda sentiasa..
*sila jgn kembang ye dikdah*


ok2 berbalik kepada cerita novel diatas..
kesimpulan yang dapat dibuat..
sedih2 sedih2.. sedih2..
menangis2
bukanlah dari awal sampai akhir..
tapi ending dia memang well mixed betul..
memangg betul2 menyentuh jiwa..
walaupun..
ade jugak cacat sikit cerita dia..
part yg tetiba ayah si tasha bukak yayasan anak yatim dgn mak bapak najah..
part tu aku tak beberapa nak faham..
tapi takpe.. sbb part tu.. pun hampir ke part last.. yg sedih2 sedih2 sedih*tgk berapa kali dah sebut sedih memang sedih*..
cikja nagis tersedu2..
walaupun byk cikja baca novel dah..
ade gak novel yg sedih..
tapi novel2 tersebut setakat meremangkan bulu dan mengumpulkan airmata..
dan perkataan sedih2 aje yang akan terkeluar..
tetapi kali cuma mengalirkan airmata sahaja..
waaa.. bagai aku yang kehilangan cinta jantung hati tersebut..
pandai betul penulis ini membuat cerita sesedih ini..
penceritaan dibuat terus ke jiwa pembaca..
walaupun ini novel kedua aku menangis..
tapi novel yg tu sekejap je nangis..
yg ini kalu teringat pun boley nangis sgt sedih yg menyentuh jiwa gitu..
so peminat2 novel sekian jgn lah lupa membeli novel ini..
memang super duper best..
boley beli online kat..

http://www.jemariseni.com/

atau kat kedai2 buku berhampiran..

beli ok.. sedangkan cikja menulis nie pun boley nak termengalir airmata..
sad2
akhir kata..

telah kau tunaikan seribu janji..
satu kau mungkiri, hidup bersamaku..

Saturday, March 7, 2009

Transformer

2
Nape lama tak update? dah keje ke?.. owh tidak.. diriku blum lagi kerja.. bukan sahaja kerja.. intibiu buat jarak masa terdekat ni tidak ade.. mintak kerja?? lagilah tak.. hoohoho.. nape kah sedemikian rupa?.. tidak ade kenapa.. cuma diriku tak mau membuat pilihan.. so mcm holdkan benda itu dahulu.. dan fokus ke benda lain.. benda lain?.. kawin?.. fuyoo scary babe dgr perkataan tu.. hohohoh.. takde sekrang tgh fokus dgn klas yang akan start 16 mac ini.. so macam ok stop dulu pencarian kerja.. sbb sesi pembelajaran full time.. amik masa betul.. so macam.. ok2.. hold dulu.. Sambung master ke ape ni?.. bukan2 tidak sambung master.. cuma mencari ilmu.. untuk mempertingkatkan sedikit tahap ilmu dalam diri... ape kah?.. amik Intensive English..

yolah result den ni idaklah bagus sgt.. so untuk cari kerja yg best2. kenalah ade benda or keistimewaan yang best.. hohooh..mcm kanak2 istimewa dah cikja dgr.. polish sikit english i nie.. tulah dulu kat sekolah.. selalu pandang rendah kepada bahasa inggeris.. sekrang padan muka ko.. rasekan.. cikgu english dah sumpah ang balik.. waaa.. takut2.. kalu nak tau ..

cikja palinglah tak suka kalu cikgu tu cikgu english.. perghh.. bosan babe.. taktau nape.. hahaha.. ape2 pun diharapkan cikja dapatlah improve sikit kalu tak banyak pun.. kepada2 adik2 yang masih menuntut.. hah.. polishlah english anda.. sbb kalu intibiu.. semua in english.. ko ckp malay pun.. dia soh gak ko cakap english.. kadang2 sampai malu nak tulis school kat convent.. hohoho.. malu2.. cikja rase cikja lah student convent yang paling ngek ngan english.. hohoh..

cikja bukanlah.. org yang hanya tau sebut yes no allright tu.. cuma cikja tak mahir.. so tu yang nak bagi mahir.. walaupun byk dok provok kate tak usah.. tapi bagi cikja.. it oklah.. bukan buatpe pun skrang.. dari dok melepak je.. baiklah buat sesuatu yang lebih berfaedah..

so skrang cikja bukan penganggur tetapi student.. wah~.. kalu mak cikja dgr berbulu.. mak cikja takdelah benda lain.. kawin2 hohoho.. sabar2.. cikja tak ready lagilah. bukan tak nak kawin ok.. cuma tak de persediaan dari segi mental dan fizikal.. memanglah semua org kate.. "oh.. kawin jelah.". sbb org kate "oh kawin jelah".. tu yang sibuk dok bercerai ekspress tu.. eh2 dah termasuk bab nikah kawin plak.. dah2 takdanya.. tapi mak cikja kate.. kalu bulan 6 cikja tak keje kawin.. aduhai2 menyampahnye dgn ayat tu.. hohohohoh.. jgn pikir2 jgn pikir.. fokus2...


p/s=tu yg transformer tu.. dari penganggur kepada student Stamford College...

sakit jiwa~

0
Sakitnya Jiwa Bila tgk Kat MySAHAbat ade byk cerita best...
lagi sakit jiwa bila tgk.. rupa2nya idm dah corrupted..
lagi bertambah2 sakit jiwa bila connection tidak beri kerjasama..
STAtus SEKarang.. SGAT2 SAKIT JIWA..

ps:ok tolong tempah satu bilik..hohoho.. ok arinie virus akan pergi dari laptop ku.. suh2.. bosan tau kamu ade.. saya nak download sampai lebab nie.. sbb DVD dah rosak.. sapa nk bagi adiah? sila bagi DVD i will be very happy2 gurl..

SepaH~ MantoP Babe~

6
Akhirnye...
Juara Raja Lawak bukan AMIR...
bak kate ADLIN AMAN RAMLI..
kalu bukan SEPAH JUARA..
tidak akan percaya lagi akan RAJA LAWAK..


so terbukti bahawa..
tak semua org buta perut..
atau pun.. stomach blind..
masih lagi ramai yg celik2 mahupun yg agak2 rabun.. tapi masih lagi..
berjalan di jalan yg benar.. Alhamdulillah..

tension guwe tau dok?
kalu lah amir tu menang.. taktau dah nak khecik gapo..
sib bek kalah..
kalu tidak.. nangis pun tak guna..
Nanti amir akan kate.. I'm Sorry..
"OMG"2..

nasib baik2..
sepah?.. the best.. mantop.. kelakar..
terlayak sekali..
walaupun.. first week aku tgk raja lawak.. LNJ yang paling lawak..
tapi sekrang SEPAH is the best..
Tapi lawak JIHAN tadi pun best bangat..
oklah tu NO 2..

overall.. puas ati.. ANDA BAGAIMANA?


Monday, March 2, 2009

kerjaan aku..

7

nielah kerjaan aku..
selama seminggu hari tu..
mengerjakan forum nie..
mengedit.. masuk bahan2 seme..
mewujudkan forum nie..
dgn bantuan..
K.E..
yang sgt hebat..
tak terkatalah...
beliau memang hebat sgt2..
beliau yg setup forum tu..
sbb connection den tak boley blah..
tak beri kerja sama langsung..
sabar jelah..
kalu tak kena cerai.. tak tau nak cakp pe..
skrang nie.. tak boley plak bukak Y.M
benci giler..
hahaha.. tetiba ter emosi...
ok korang
mahasiswa2.. sukarelawan mahasiswa malaysia...
ataupun alumni.. bleylah daftar nama kat
majlis sukarelawan universiti malaysia..
dan berhubung dgn mereka2 untuk perkembangan sukarelawan
malaysia..


WWW.MASKUM.ORG

hohoho..

Sunday, March 1, 2009

Nak adiah Shawl Pink..

6

brithday cikja lagi 9 hari..
sapa2 bek ati..
adiahkan cikja tudung kat atas tu..
sbb cikja nak pakai mase konvo nanti..
ekkekek..
kat luar nie.. susah betul.. nak carik shawls..

tapi mcm berminat nak pakai plak..
dan mcm terdetik dihati nak pkai baju warna pink nanti
masa konvo nanti....

pst2.. baju konvo dah siap..
tak sabar nak tayang...
hahaha..

hohohoho..
so teringin nak pakai tudung atas nie..
kepada sesiapa berkenaan..
pembelian tudung ini boley lah di buat di sini..

http://shawlawa.blogspot.com/

rege@harga dia.. cuma.. 22 ringgit jo..
hohohohoh..
nak2 sgt2..

rindunya KAMU~

0


Hey hati ku..
Selalu
mendambakan cinta namun tak kunjung tiba

Hatimu itu
Seperti apa yg ku mahu selama ini

Am Em
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu

C/o
Kau ku cinta
Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..

Setiap hari bersama mu
Ku ingin selalu dekatmu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga hari esok kembali lagi

~hohohoh.. tak de bahan.. so lagu nie layanlah..
dituju khas untuk.. member2 cikja.. miss u all so much..
i'm getting older less than 10 day from now..
so mcm.. merindu zaman2 kita dulu2..
*owh ok mcm lah tua sgt.. owh tidak cikja muda lagi*..
Amylea nyanyi mcm lagi best..
tapi alif nyanyi pun sodap gak..
but nape diaorg tak buat feat. je?
tapi pada peminat amir.. ngenti2kanlah... undi tu.. dia tak lawak...
hohoho.. tapi dah nasib dia nak buat guano ya tak?

 

Friends