Tuesday, August 18, 2009

Kurus Ke gemuk?

:pompom:bertemu kembali kita:pompom:

tiba nak kembali menggunakan icon ni...
hahaha.. sbb mcm seronoknya...
tgk incik black guna.. so gunalah...

setakt ni baru jumpa yang kucing...
yang lain2 akan menyusul nanti2.. busylah..
streamyx plak.. hujung minggu nie problem plak dia..
sengal tahap dewa betull..
(takpe2 sabar)

setakt nie dah berapa byk dah entry asyik save as draft je..
sbb? bila dtg idea je ade je menda nak buat..
so blog terpaksa di ketepi dan di anak tirikan...
so skrang barulah nak menjadikan anak tiri ni anak betul...
(tak faham sila rujuk kamus)

*******************************************************

sebenarnya nak cerita pasal nie..


nmpk tak????
dia ckp..
ramai wanita berfikiran persimis mengatakan mereka gemuk sedangkan ok ja aku tgk???
pelik dan hairan... makan cket dah kata gemuk... kalu makan banyak kata raksasa pe???



bagi cikja ikut situasi lah... mesti bersebb punya wanita itu mengatakan sebegitu..
itulah cikja.. bila tyme teringat nak makan tu memang tak ingat...
rase nk makan semua benda2...

pernah cerita tak yang cikja bley nangis kalu lapar...
kalu roomate cikja mesti tahu...
cikja kalu lapar sgt2 jgn suakan dgn maggi mee kari...yang cap maggi tu...
takley sedih2.. mmmmm...
see... cikja memang kaki makan... sbb tu cikja badan besar (sedihnya nak tulis)

tapi ade one month ritu.. makan buah2an sahaja..
sbb dah betul2 besar.. hahhahaha...
mcmane bley tahu?
sbb pakai tudung dah tak terbentuk.. amik gmbr dah taklawa..
lepas tu cepat sgt penat.. mengah2...
ermm start ritu.. dah tak bley blah...
kena diet so dietlah..
turunlah 2kg.. sbb?
cikja tak suka exercise.. owh pls.. nak2 larik2 nie tak larat ar..
sbb tu cikja nie kurang stamina..
oklah tu cukup ckp pasal cikja... secara khas nya... umumnya plak..

*sbb wanita ni.. memang suka pikir benda pelik2..

*baju wanita plak byk yg berfesyen..

*lepas tu wanita nie agak sensitif.. kalu nak ckp pasal gemuk2 kurus ke ape ke.(soal perasaan)
.
*lagi satu.. baju susah nak carik kalu badan agak besar..

*sume benda pun akan jadi rumit kalu badan tak ikut size standard...


tapi yang cikja pelik kalu badan dia dah ok.. bley plak nak diet2..
aduh tak puas ati betul ngan org mcm tu..
sbb kalu dia ckp bdan tu punya kurus gemuk..
cikja nie ape?? gergasi????
erkkk... bencilah... dont talk about diet pada yang dah kurus tu... babab mulut nanti..
dah kurus tu dah ar takyah diet2 nie seksa tau...


tapi ape2 pun.. gemuk ke besar ke kurus ke ape ke..
yang penting sehat.. tu je..
yang lain2 dah tak penting dah..
so kalu ko rase ko gemuk dan tak berapa sehat..
..SILA DIET..

tp kalu sehat walafiat...
makan jelah.. buat pe nak diet2 nie.. seksa dowh..
sok tyme lapar sok.. baru teringat..
dulu aku bley makan nie.. tapi skrang dah tak ley..
tyme tu barulah ko nak telan2 air liur.. lambatlah...


so ape2 pun.. jaga kesihatan hiasi peribadi..
assalammuialaikum

...dari org gemuk kurus dan tinggi..

8 org Komen-mengomen:

nadia on 18 August, 2009 said...

hahahah..
cikja bole menangis bila lapar?
so cutelah...

dr sy,
yg gemuk tp happy =)

farhanfirdaus on 19 August, 2009 said...

ala ciannya baca hehe..emm tp kan kalau or tu chubby rasenye ok je..cute ape hohoho..

ekceli sayep suke kat org yg agak2 chubby neh hehehehe.. *blushing*

Mr Black gagak on 19 August, 2009 said...

hahahhaaa

atty's on 19 August, 2009 said...

kty yg memang sedia gemuk.tah bila nak insap

seri lyana on 19 August, 2009 said...

kelakar lah entri nih. Ada unsur sedih tapi sedang tergelak.

I kalau lapar, I akan tidur jah. Dengan harapan, bangun-bangun je dah kenyang. HAHAHAHA

jom tendem bike kat pusat sukan. Ngeh Ngeh Ngeh. hehehe

Mr Black gagak on 28 August, 2009 said...

haha jgn letak nama penuh aku yerrrrr

_ciK ja_ on 28 August, 2009 said...

lor~ dah betullah aku padam tu.. ermmm...

Mohd Fathullah Bin Mohd Aznam on 04 September, 2009 said...

hahaha~makan selagi bole n behenti bile terase berpenyakit.

moral of the story:
makan pabila lapo, behenti sblm kenyang...

 

Friends