Tuesday, August 4, 2009

Tutorial: gmbar kita di CBOX

uhuk2.. hari ni cikja nak ajar camne nak buat gambar dlm cbox kita tu...
so entry ni khas untuk cik nadia dan my beloved twin..
hohohohoho...

senang je... cuma ade 3 langkah aje...

1. edit gmbr resize sampai 190 px X 97 px ...save sebagai gif... yang .gif

2. masukkan kat dlm blog atau pun.. kat dlm photobucket... dah try upload dlm facebook dan amik url dia.. tak jadi.. sbb pnjng sgt..
so di nasihatkan disini..
upload kat photobucket.. then amik URL dia...

3.bukak cbox.. then ikut mcm kat gmbr bawah nie.. then.. enjoy your image.. YEAH!!!!!




.... ikhlas memberi ilmu....


notapipi: harap faham.. kalu tak faham bley pm cikja kat YM.. ha_nie86...

4 org Komen-mengomen:

Nadia on 05 August, 2009 said...

ok thank u..
malam nt baru nk buat..
=)

Mr Black gagak on 05 August, 2009 said...

rasanya saiz tuu leh wat suka hati kot..plg best 100 x 100 atau 100 x 50 kot..aalalaaa

format tu xkesah kot..png/tiff pun boleh kot..laall

upload facebook boleh kot sebab pic aku byk grab dari fb jerk..llalalala

aku xphm sgt la tuto ko ni..mcm panjang jerk..nt sy PM kat Ym yer..tQ

HAHAHAHHAHHAHAHHHHAHAHAH

cikja on 05 August, 2009 said...

nadia~ ok buat2..

incik black~
eh salah eh awak? ntahlah mne saya tahu.. saya cuba2 je.. bukan awak ke yg buat tuk saya tu???...


hahahhahaha geli2 aku.. biarlah kot ajaran sesat pun.. bukan nak ajar ko..
bluek :P... hahahahahahahahhahaha

topo on 08 August, 2009 said...

satu tambahan.. hohoho tukar la code utk smiley tu jadi ~ja~ ke atau :ja: atau (ja) ke.. hohohoho

cam sekarang ni tulis perkataan "jadi" keluar muka cikja besar2 hohooho

atau tu memang disengajakan utk market lebih? hohohoho

 

Friends