Thursday, October 29, 2009

luahkan rasa CINTA?

org selalu tanya.. camne nak luahkan rasa cinta?
kadang2 org selalu kata.. sapa nak luah dulu? lelaki ke perempuan?
biasanya.. perempuan akan tunggu.. lelaki yg lafaz dulu..
but for me.. mane2 pun sama aje kan?
eh? tak sama eh? maneade perempuan yg berani luahkan perasaan...
ermmm tapi ade kn???
ermm better lah lelaki yg luahkan dulu.. so lebih gentle...
sbb mak kata.. "ko kalu pilih laki sok.. biarlah dia sayangkan ko lebih bukan ko syg kan dia lebih"
mak yg kate.. bukan cikja.. bagi cikja.. sayang lebih ke tidak.. kalu keinginan untuk sehidup semati tu.. tak de.. takde gak.. sok2 dia carik lain...nawaitu tu penting.. *ceh3 ckp mcm dah 12kali bercinta...*
berbalik kepada tjuk kita~
camne nak luahkan cinta?


cikja bagi tipslah kat korang2 yg sodang dilamun cinta...dan nak luahkan cinta...

..tapi pastikan anda dah kenal ngan dia dan dah berbaik2 ngan dia...
(bukan baru kenal smlm tau.. tak sesuai ikut langkah nie)

Hint..
Mcm.. "eh sepanjang kita kenal.. tak pernah pun awk cerita pasal awek / pakwe awk?"
lepas tu bila dia kate.. single.. eh sama lah kita... then tanyalah sbb nape dia single sebgainya...
- tapi tak semestinya kalu ade org tanya mcm tu dia suka kat korang.. *No No No*... *cth je...
or tanyalah mcm nie... erk kalu kita kapel ko kesah tak? kalu dia kate giler ar ko.. jgn memain..
means~ ko kenalah berckp lebih serius.. or ckplah.. erm nape ko single eh? bila nak kawen?
hahah.. mcm2lah bley bagi first word sblum terus terang...

Layanan...
bagi first class layanan kepada mereka yg ko nak ngorat...
~ kamu perlu ada je masa dia memerlukan.. itu dah cukup bagi mereka...

Lagu...
bagi cd *ini jiwang cikit* tapi mane tau berkesan..
tapi pastikan korang dah kenal betul kat pasangan kornag tu...
tapi byk yg ckp.. nanti diaorg buat2 tak faham plak.. tapi..
ko buatlah note sikit... creative babe...

SMS...Email..
ermm.. pastikan di awal pagi..
sbb mase tu.. dia ade masa yg panjg untuk dia fikirkan..
dan jgn paksa dia.. berikan dia masa ok?
tapi nak tulis ape?
*kita couple* simple n sweet* takyah meleret2


last but least..thru the phone...
tapi mcm ni macm malu sikit.. kadang kalu di tolak lagi malu..
so..

dlm ape hal pun... jgn paksa beliau suka kat ko..
dan kepada sesiapa pun yg berkwn baik ngan lelaki..
kalu lelaki tu say I Love U.
..
pastikan korng.. tolaklah dia cara yg baik jgn sampai malukan dia..
tu pun kalu ko dah tanak dia.. tapi.. kalu nak why not..
Jodoh yang baik tak datang selalu tau~ *pesan kat diri sendri gak*...

kepada si penyambut cinta...

sambutlah cinta sebaik mungkin..dan tolak cara yg baik tau... :)

kesungguhan anda sebenarnya yg paling penting...
ok?
bersungguh tak semestinya memaksa...



** bagi hujah.. mcm dah 12 kali bercinta...**
padahal sekali sekala pun jarang..
tapi terjatuh cinta tu selalulah..
=))

ok peringatan.. ini hanya khayalan semata..
anda tidak boley nak ikut... sbb pemberi tips ini.. tak pernah bercinta..
bare in mind kay!

2 org Komen-mengomen:

queenlyana on 29 October, 2009 said...

Heh, apa mimpi pegi bagi tips bercinta dekat blog nih...? agagaga tahniah, ara kata awak dah jadi doktor cinta. Ok, sekarang saya percaya. hihihihi

Mak saya pun cakap benda yang sama macam mak awak : cari orang yang sayang kat kita. Ya betul ya betul..!

Dan kata-kata mak tu saya pegang sampai bila-bila. All my ex-bf says that : "I still sayang you tapi you dah tak nak teruskan hubungan nak wat camne" HAHAHAHA giler demand I nih. Bukan masalah tak sayang, tapi masalahnya dah memang takde jodoh. Sayang je tak cukop untuk bercinta ok..!
Kena ambik pikir pusing tujuh keliling macam-macam benda. Huh..! berat.. berat.. hiiihhii..

"Datanglah cinta.. datang padaku bila sudah tiba jodohku..! Jika belum jangan kau dekat dengan ku hanya untuk menguji level iman dan nafsuku"

hihihi
I jadi assistant you lah hajar, boleh tak eh..?

atty's on 30 October, 2009 said...

kalo betui apa salah nya ..ehehehhehe ..

 

Friends