Wednesday, November 4, 2009

Plagiat??

eh dah terlambat eh nak bukak cerita?
takpelah..
sbb i teringin gak nak cerita pasal org yg plagiat blog org tu..
sbb bagi cikja...
psiko betul org tu.. dahlah wat mcm tu..
ish2 mcm takde life...

sbb dia cilok life org?
sbb dia takde life yang best nak dia cerita kat org..
untuk org tu... lor kalu cerita kita lain dari cerita org lain..
dah kira bestlah tu..
yg nak sama2 cerita mane best.. haish..

sbb dia memang betul2 tak tahu nak cerita ape..
cth;
dia memang pergi kerja balik kerja pergi balik..

so nothing to story about

sbb dia jeles tgk perjalanan hidup chika..
tu yg dia nak tiru tu...
hahaha... loser betul..

sbb dia rase benda tu senang...
senanglah.. takyah dia nak pikir hari2
dia nak tulis pe?..
hahaha... tapi tahap kerajinan dia sgt tinggi..
saya chop di sini.. beliau seorg yg tak de keje...
so yang bergitu senang hati.. meniru hasil kerja org...
padahal CIk Seri ckp menda tu susah..

so ikhlas dari hati cikja..
cikja pun suka gak.. ngan blog chika tu..
sampai rase... eh jom mari tukar tempat
tapi... cmne seronok pun kehidupan org lain..
ia tetap kehidupan org lain.. bukan kehidupan diri sendri..
so tak bestlah..
sbb kita mesti sokong diri kita sendri..
hehhehehe...cecece...

oklah sekian dulu dari..


*b

2 org Komen-mengomen:

DRosmieyatie on 04 November, 2009 said...

betul2...setuju2...
xd faedah pn dia m'plagiat blok...kan2??
klo jwb exam leh la jugak dpt A...ini xd faedah langsung...haish!!!
agakny dia jenis yg tidak menghargai kehidupan diri sendiri...huhu...

cik seri intan baiduri on 04 November, 2009 said...

masing-masing ada kelebihan / kekurangan dalam hidup masing2. Tak kan takde langsung benda nak ditulis pakai idea sendiri. Haisssh pelik tol.

Kalau benda ilmiah nak diPLAGIAT, i tak heran sangat sebab kadang2 benda2 camtu kepala kita tak sampai level nak fikir hebat mcm artikel ilmiah tu. Tapi tu pun dah kira SALAH jugak.

Ini Life beb.. Life. Apa kes nak tiru-tiru. Tak kan lah dari A-Z hidup dia sama macam Chika. Fuh ajaib. Bermaruah lah sikit.

hahaha tapi serius, susah weh nak wat sume entri2 PLAGIAT TIPU tuh. naik HANG dah kepala I.. Rasa macam nak terbengkalaikan blog sendiri je. Sebab dah banyak sangat duk mengadap entri2 plagiat tu. hahahaha

 

Friends