Bahan-bahan ( 20 biji size karipap )
- 2 biji apple merah/hijau - potong dadu
- 1/3 cawan gula
- 1/2 sdk serbuk kayu manis
- 1 sdb perahan jus lemon (nonie pakai apple hijau so x letak la lemon nie)
- 1 sdk tepung jagung dicampur dengan 1 sdb air
- kismis (optional)
- bahan pastri
- 2 cawan tepung gandum
- 1 sdk garam
- 1/2 cawan butter - beku (sejuk)
- 1/2 cawan susu segar sejuk
Cara-cara
- Dalam periuk, campurkan apple, gula dan serbuk kayu manis. Gaul sebati atas api yang kecil.
- Goreng menggunakan api sederhana sehingga keperangan/keemasan.
....... sedap ke tak ek?????... so arini balik awal!... pelan? buat kat rumah jelah..
sok bos dah blik.. mesti gegeh nak tgk.......
0 org Komen-mengomen:
Post a Comment