Thursday, April 9, 2009

Surat Cerai Saya~

dear Mr (x)Bf yang hebat..

1. dengan melayar nya surat ini di laman web ini.. maka termaktub lah bahawasanya.. antara kita sudah jelas disitu..eh2 apasal buat ayat serius semcm.. sbb dia kata.. kadang2 hidup kena realistik.. so kepada sesiapa yang tak berkenaan.. tak payahlah tekan read more tu.. sbb surat ini..betul2 berciri serius.. dan bukannya main2.. cuma bermain kata2 sahaja.. tidak mengapa...

2. Kenapa ya kita cerai dahulu? betul ke kamu tidak kesah untuk dinyatakan disini?di khalayak ramai ini? di ketika ini.. serta ac disini.. ok mengarut.. (serius2).. anggaplah ini satu tidak kesah.. sbb kamu yang paksa buat.. (terpaksa tau.. cepat bayar ganti rugi).. hohoh..

3.(org berkenanan yang bley bukak link nie.. hohoho org lain jgn kecewa)


4. Sesiapa yang tak berkenaan sila jgn kecewa sbb tak bley bca biarlah rahsia itu.. yelah kalu dah semua gitau org.. ape yg tinggal pada diri sendri untuk dimasa akan dtg.. ape yang tinggal untuk sejarah kami? Kepada ibunda~ hohoh.. sapa soh baca blog ajai.. kakak cakap.. hahah.. sapa soh cucu mak tu mulut lobih sgt.. semua benda dia gitau.. aduhai bahaya budak itu..

5. kepada org yang berkenaan.. amacam ade bagus ka ayat itu?.. bley percaya?.. kalu tak percaya siap lah saya antau rombongan pembunuh upahan.. ade ka patut mengeluarkan ayat tidak percya ?... sgt kecewa kamu nie..

6. akhir kata.. majulah sukan untuk negara.. jgn gaduh2 mcm org2 kat stadium kelantan tu.. apelah sgt dgn bola sepak yang i tak suka tu.. aduhai.. baik gaduh rebutkan i lagi bagus.. barulah rase bangga sikit.. ataupun bergaduh rebutkan design blog i yang comey ini ke.. barulah rase dihargai.. ok merepek..

7. eh tadi kata dah akhir kata.. tapi ade point ke tujuh plak..ape2 pun.. ini adalah surat cerai.. yang berusia kalu tarikh tu.. 12 MEi 2006.. dah 4 tahun rupanya.. tapi sibuk nak ungkit menjadikan entry blg yang agak tidak menaikkan statistik.. cuma org2 yang tertentu je yang akan baca..

8. harap u sukalah ya.. k thanks for everything.. 4 tahun i simpan akhirnya.. terluah arini.. hahah.. ingat nak buat mase ulang tahun ke 4.. tapi agak pelik mane ade org sambut ulang tahun cerai?.. hahahha... dah2.. cukup.. pergi belajar semua.. nak exam (pesanan daripada org yg tak exam ini)....

12 org Komen-mengomen:

jenggo said...

thanks bgtau yang sebenar..hehehe..
setiap bende yang berlaku ade hikmahnye...tp kiter still kawan..x putus pun..hehehe....

tp yg aku heran..nape org suka kate 'kamu ni terlalu baik sgt2'...padahal aku bukan baik pun...so kepada cik ja...can u give more detail bout this statement..is it perli or what.... sebenarnye ni la ayat yang aku x leh trima...hahaha...

ummu_hanis on 09 April, 2009 said...

janji tak kasitau mak. janji janji. tak lawo ler blog yg ni. cam suci giler. pastel pastel. i hate pastel. pliz la. cam mak je. pastel. tuko tuko.

ummu_hanis on 09 April, 2009 said...

woi jenggo. apsal ko takde link ha? woi ape die kate tu sume betol la. die nih bendol tau. atau dalam bahasa akak, bodoh. kekeke. kalau die kata ko baik makne nye ko baik la. die tak tau sindir org. luruuuuuuuuuusssss cam tiang letrik. hem... ko ni sape ek? kasi ler link. ko ni yg "sinaran kasih sayang" tu? hehehe. cikja jgn konpius. tu makne dalam melayu. sape punye nama musti die tau ler kan. ke tak tau. kalau tak tau sure ko sama spesis ngan cikja. akak suker makne nama budak tu. nama tu dpt kat mana. cikja ni tak heboh punye org. akak curik. lam henpon cikja la. pastu akak amik kasik kat anak akak. tang "sinaran" je. "kasih sayang" tu bio ler die simpan. wei. jenggo. ko takde blog ke? kasi link ler. sapa ko ni ek? ko takmo scandal ngan cikja, ngan akak pon bleh. akak orait jek. jadik jantan belaan aku. bleh tolong laki aku mesin rumput. peh!!!. panjang cam entry dah. sowi ajai. akak mmg suke interframe. huhuhu.

_ciK ja_ on 09 April, 2009 said...

kakpat~
ape benda yang mengarutnya?? lawalah blog nie.. sgt2 remaja.. sila jgn jeles ya...

jenggo~
hohoh... sbb kamu nie memang baik.. sbb tulah i terpikat(amcam padat?)..
memang semua pun kata kamu mcm tu.. nak buat mcm mane?
baiklah.. mungkin sbb keterbukaan kamu dan motivasi diri kamu terlalu tinggi.. bersertakan semngat kepimpinan kamu (hah kan dah puji2an plak di sini).. memang kamu ni mcm wonderfull.. hahaha.. ok stop.. nanti jadi sebuah entry puji-pujian plak.. :j: :l:

jenggo said...

hahaha....x men blog ar kak pat....nama 'sinaran kasih sayang ' tu parent yang kasi..dhiya tu nama ulama terkenal kat tanah seberang zaman dulu2 ...datuk suh ltak..

biar la cik ja sorg yang knal jenggo..kalo len tau x misteri ar...

tapi kalo nak baca citer misteri leh baca kat sini:kisahmj12.blogspot.com

citer2 dier memang best....hehehe

Seri Lyana on 09 April, 2009 said...

hayyaaaa....
konflik betol hidup nih kan..
alaaaa mcm hidup saya dengan faiz lah jugak tu kan.. tapi selamat tak sempat jadi bf pon faiz tu..

tapi tetap konflik.. tetap kontroversi pelbagai versi..

go cik ja go
(anggap je semua yang berlaku adalah best best belaka!)

_ciK ja_ on 09 April, 2009 said...

ah.. balik2 cite antu.. entah paper..

_ciK ja_ on 09 April, 2009 said...

seri lyana~
hahaha.. exbf sya tu memang dah jadi bf saya dah.. kalu tak mane datang ex plak.. hahaha...
ya2.. setiap benda yang dtg ada baiknya.. cik seri kalu nak tau kesah lebih lanjut sila rujuk entry sblum nie.. hahaha...

atty's on 09 April, 2009 said...

GUD IDEA..SAMBUT ULANG TAHUN CERAI..

Monkey D Luffy on 09 April, 2009 said...

Cerai blog? ini first

Asyraq on 19 April, 2009 said...

AHHHHHHHHH!!!! Confius.....

_ciK ja_ on 22 April, 2009 said...

asyraq~
hahah nak konfius ape cik oi? hahahha!!!! takdelah konfius sgt.. dah finish dah..

 

Friends