Thursday, April 9, 2009

kenangan terindah~samsons.. ahaks..


25 December 2005....

sumber: bloglama
sila baca sumber diatas untuk penjelasan yang jelas.. hohoho.. sgt malu untuk tulis balik.. tapi itulah ceritanya.. dah sampai titik noktah dah.. mcm tak sangka jekan.. pejam celik pejam celik dah 3 tahun benda tu berlaku.. keputusan paling baik pernah saya buat.. menerima cinta beliau.. dan keputusan paling bangang pernah saya buat adelah.. meninggalkan beliau..

mcm baru berlaku semalam je.. hohoh.. sbb masih lagi org meperkatakan pasal keputusan cikja.. dan masih lagi org jumpa aku memperkatakan tentang beliau..
(wa relax je).. hhohoh.. paper pun.. cikja rase beliau byk memberi kesan kepada hidup cikja.. jika 3 post yg lepas cikja memberi kesan kepada hidup kawan cikja tu...

dan org yg betul2 memberi kesan kepada hidup cikja adelah beliau...
tak ramai yg tau.. cikja homesick mase masuk Universiti dulu.. very2 the homesick.. hahaha.. macam2lah..tgk tu nanes tgk nie nanes.. atangkan semuanya nanes..hahaha teruk betul.. unexpected betul.. gile ar.. nak cerita kat org pun malu..
(org nmpk gagah.. alih2 homesick).. nanes depan2 org plak tu.. gile.. so beliaulah byk melayan.. haha.. mase tu memang baru2 berbaik2.. hahaha.. (tak cite dah malu2)...

nape tak mau cerita pasal beliau sehebat cerita pasal kawan saya tu? sbb beliau nie adalah teristimewa.. haha.. beliau nie pernah bertitle.. dan skrang pun memegang title..
(bukan sekadar kawan biasa).. so mcm malulah sikit.. kalu korang baca entry dari blog lama tu.. cukup kot untuk menyatakan sapa beliau( wei.. hah itulah cerita pasal ko.. aku dah pernah tulislah..)

kalu nak tau.. hubungan kiteorglah paling sempoi.. berkau aku je.. hahah.. lantak ar.. mase tu mane reti bercinta2 tu.. dia lah org pertama yang memegang title pakwe cikja.. blum pernah sorang pun kawan lelaki cikja yang keluarga cikja kenal.. tapi beliau memang dikenalilah.. hahaha.. dah kata baik sgt.. so kenalah tunjuk baik jugak dgn family.. betapa baiknya beliau dgn family cikja.. sampaikan.. kakak cikja menamakan anak dia yang bongsu
(setakt nielah).. mohd aman dhiyauddin.. (memang beliau kata sempena nama kamu).. haha.. mane tau kot2 ade yang bongsu lagi.. name hanin plak.. taksub sgt..aduhai..

mane tak taksubnya.. mereka memang baik gila..
(aduhai.. sampai aku naik takut giler).. haha.. sampaikan mase kiteorg putus(ala tak sedaplah kate putus.. jp pikir word lain..rehat=break).. haha.. ok mase kiteorg "break" siap semua org pikirkan ayat untuk cikja.. soh tarik balik kata2 cikja..memang tak boley lupalah mase.. macam eh apehal plak diaorg nikan.. rupa2nya tak abis kat situ aje.. even sampai skrang pun ade lagi yang kata "napalah awak "break" ngan dia?"...soalan tu sampai skrang masih lagi berlegar2 diruangan otak fikiran aku.. setelah 3 thun.. barulah dapt fikir secara waras ..(next episode untuk ape yang cikja fikir setelah waras)

factnya..
~ beliau memang sgt2 baik...(tak pernah mara2 nie...)
~ suka buat aku confuses..
~ seorg yang sgt complicated (bagi akulah.. hohoho)..
~ tpi ape yang dia kata mcm realistik aje.. (bley buat cikja percaya)..
~ tak suka blas msg secara cepat (bosan sgt selalu jd punca gaduh(ok cikja memang ngades dulu))..
~ beliau adelah seorg yang realistik..
~ dulu beliau tak pandai buat lawak.. kadang bila dia buat lawak kena pikir byk kali.. "owh lawak rupa"... (skrang dah pandai dah)...
~ susah nak beza mane main2 mane betul.. hahah sbb terlalu realistik..
~ beliau gak seorg yang mcm bermotivasi tinggi tu..(so macam bila dia soh bagi semangat mcm cikja "hah? aku nk kate ape kat beliau nie?")


dahlah takyah byk2 mcm malu sgt.. nape malu saya memang malu kalu dgn hal2 berkaitan beliau nie.. hahah.. apekah?.. nak tau nape saya "break"? tunggu next episodelah.. secara exclusive di ceritera cikja.. sbnrnya tuan punya diripun breakkan tupun kurang jelas.. sbb cikja sgt zalim..hohoh(gelak jahat)

p/s: amacam cukup panjang tak? hahahah sgt lama tu nak ingat balik saat bahagia..haha.. apekah..

4 org Komen-mengomen:

jenggo said...

haha....klakar.....

btul ke tu??

fakta or auta..hhehehe

jenggo said...

hehehe,,guro je...

last chapter biler nak wat..hehee

Monkey D Luffy on 03 April, 2009 said...

romantik :)

_ciK ja_ on 04 April, 2009 said...

hahaha..
ade ke patut buat ayat tak percaya.. ish2.. zalim ar.. bluek.. disbbkan ayat tersebut.. last episode.. tunda sehingga di beritahu kelak(hahaha)..

monkey~
romantik? peliklah pulak.. part mane tu?

 

Friends