Wednesday, May 13, 2009

owh Ramainya~

arinie.. jam 5.30 dah tido2 ayam dah.. selalu kul 7.00 baru tido2 ayam.. nie 5.30 dah pun tido2 ayam... alarm dah pun berbunyi ten ten ten... erkk.. kol 6 dah bgn.. gosok baju.. gosok tudung.. mandi makeup.. *mesti tertanya~ nak pi mane nie?* hohohoh pi intibiu.. kat jabatan pelajaran lah.. yang mcm kat putrajaya tu.. as? pegawai tadbir....

tiba kat JPN tu.. pukul 7.30 pg.. tyme tu.. mcm dah ramai org.. dua khemah penuh ngn org.. ade lagi org luar2 khemah tu.. aku dah cuak giler terpinga2 sorang2.. hermm.. peluh2 dah.. sib bek pakai perfurm..

lepas tu.. kul 8.. dia bagi borang hijau.. soh isi detail ngan tampal gmbr.. mcm sengal.. nak carik gam plak.. hohoh.. lepas tu.. buat muka tembok.. mintak org gam.. lepas tu.. beraturlah.. ingatkan bley beratur ikut sesdap ati.. berhempit2.. bertolak.. nak2 jatuh lagi.. sampai lah atas.. dgn keadaan begitu azab sekali.. :( lepas tu.. org kat atas tu bley kate...

(tempat intibiu di astaka.. kena naik tngga bagai*bayangkanlah*)

abg: eh nie pegawai tadbir dik.. belah sana.. salah2..
cikja: ala bang.. passkan ajelah.. takkan saya nak beratur balik...
abg: tak bley dik kena gak pi beratur balik..
cikja: hah?????!!!!! *sambil tgk bawah* pergh ramai org.. nak beratur balik?

padahal.. sebris je pun.. bukanya jauh.. selang sorang org sahaja org yg pungut borang tu.. tapi sbar2...

dgn perasaan nak nagis dan sedih sekali.. diri ini membawa diri ke bawah.. *tak leh lmbt2 sbb nanti lagi ramai org* sbb memang ramai lah org.. bukan kira puluh2 dah ratus2.. lepas tu beratur semula sambil muka dah nak nangis airmata dah ketepi ati dah robek.. mangsa pertama.. abg!!!!!!.. sambil2 ngadu2.. ngadu2.. sampai ati dia buat adik abg mcm nie.. mane bley.. panas tau.. lepas tu norehan~.. dgn antara dgr tak dgr.. aku pun ngomel ngan norehan... nak ngadu dgn bonda.. buat risau hati beliau aje.. nanti kena marah lagi adelah.. :((...
mase tu memang dah down giler.. rase mcm kena pijak dah... lepas tu.. beratur lah semula.. beratur2 bertolak2 lagi.. dok di tgh2 org.. lepas tu selamatlah sampai atas.. dan dapt no.. 79...

lepas tu..dah happy giler.. dah rase mcm lepas intibiu dah.. duduk kejap.. sbb lenguh sgt.. dari kul 8 sampai kol 10 dok berdiri beratur.. lepas tu.. bgn pi tgk2.. ade tak dia pnggil org.. sbb ade ke beratus org dia pakai jerit aje? kesian plak aku kat abg tu... so tunggu jelah.. tup2 tak lama lepas aku rase mcm hilang arah tu.. nama ku pun di panggil.. fuh selamatlah dgr...

lepas tu.. beratur naik atas tuk tunggu masuk bilik intibiu.. lepas 2? rupa2 yang dok2 que masuk tu.. org yg tak bernombor? apekehal? aduh2.. rupanya.. dari kaunter ekspress kat bawah.. ermmm.. sedihnya aku.. mase tu dah kul 12 baru no 20 an.. ermm.. lepas tu.. kol 2 baru no 30 an.. tu pun selepas ade akak ni bersuara kan ketidakpuasan ati sbb tak ikut giliran.. lepas tu.. tunggu2 dkat atas tu.. tanpa makan.. cuma air yang di beli dikantin.. itupun berebut mcm nak beli ape ntah.. erkk... sgt2 penat.. cuma semangat dan iman aje membuatkan aku terus berada disana.. dgn kata... " takkan dari berpenat2 lelah bermandi peluh.. nak blah mcm tu aje.. nak masuk jugak jumpa perintiviewer tu ntah camne rupanya... erkkk"

kol 5.30 baru dapat intibiu.. dgn makeup cair.. dan sebuah senyum aku pun masuk.. dgn sedikit ilmu didada.. dgn doa... perkenalkan diri semua.... lepas tu soalan isu semasa.. lepas tu.. balik...
dalm kol 6.. cukup 12 jam.. hahaha.. penat2.. sgt2..

"semoga cikja dapatlah jawatan pegawai tadbir tu.. amin"

pergh.. tak pernah rase mcm nie.. bermndi peluh.. peluh dimuka mcm mengelap airmata.. sampai org sebelah tegur.. erkk.. abislah makeup awak tu.. hahah.. bukan abis aje.. ntah ade ke tak lagi.. sib bek tak pakai eyeliner.. kalu tak sure dah hitam mata ku... hahaha.. penuh cabran dan semangat.. walaupun ramai yang gugur seblum bertempur.. tapi cikja berjaya sampai ke garisannya.... harap2 berbaloi.. tapi ermm.. penat.. nak tido~ memang ramai giler org.. menjadikan fenomena kat bukit beruang tu... sbb jlan penuh keta..

7 org Komen-mengomen:

Liz on 13 May, 2009 said...

lor...takde system langsung..
sian ko..ilek yee
mudah2an dapat keje tu..

_ciK ja_ on 13 May, 2009 said...

amin...

memang takde system..
sbnrnya dia org tak jangka ramai gitu.. tu yg sebegitu kelang kabut..

Monkey D Luffy on 14 May, 2009 said...

best pengalaman ni ;p

HuSkY PiNkY on 14 May, 2009 said...

cik ja..yang sedey nye lagi...saya balik tengok keta saya kena saman..adeiii

atty's on 14 May, 2009 said...

kty pun doakan cikja berjaya..amin..

izzahmokti on 14 May, 2009 said...

semoga berjaya cikja!

||alis|| on 15 May, 2009 said...

haa.. cikja, post kamu nih oke la ala2 ayu, tapi apa yg diceritakan, lebih kurang sama laa.. kalau kat blog saya, ntah apa2 sume kuar, geram nyer pasal.. haha!
nama abg yg speaky teriak nama tuh, abg lan. mmg rasa harinih dia takde sora dah, hiks!

kiter jumpa gambar kiter dlm web JPN, walaupon gambar tuh membelakangkan kiter jer, jadik laa... haha!

 

Friends