Friday, May 8, 2009

pelik hidup ini

telah ku tinggalkan memori silamku itu..
tidak ku biarkan hidupku di belit pilu..
walau duka menapak dada..
walau sepi mencalar hati..
rindu ku terhenti..

eh? nape bukak blog yang lama bersarang nie ngan lagu kecewa? hohoh.. ntahlah memang jiwa kecewa skrang.. kalu dgr lagu bahagia nangis.. bayangkan tgk enchanted pun bley nangis padahal takdleah sedih sgt.. cuma.. uikssss.. bahagianya... ermm dapat dirasai.. samalah mcm bc entry nie love story 2009 hooho.. bahagia nya~ sedih2..

kurang kasih syg kot? hahaha.. ish2 idakler hidup saya penuh dgn kasih syang yang melimpah ruah.. nak bagi kat org je.. org tak mau.. nak buat camne.. biarlah dia melimpah ruah bagai air di sungai yang deras.. hohoh.. uiks bahagianya.. ermm mcm cerita hindustan.. ermmmmmm......

tapi hidup ini tak selalunya indah.. dan tak selalunya kekal bahagia.. tapi kenallah sentiasa memainkan peranan untuk kita kekal bahagia sentiasa.. mungkin hari kamu dgr saya sendri tanpa sesiapa.. mungkin hari ini saya seorg pengganggur yang hopeless.. mane tahu sok2 lusa akan jadi seorg usahawan yang hebat? hahahah

hidup ini unpredictble.. hohoho so? just follow law k? have fun with u life n never give up when anything happen.. just ignore some kind of person yang memang sgt2 annoy.. hohoh.. biarkan beliau.. beliau yang ingin rampas kekasih org atau semua org.... mahupun beliau yang ingin membagi kekasihnya kepada org lain.. ataupun beliau yang ingin atau menyuruh sesorg mengaku bahawa menyukai kekasih beliau.. apelah perempuan2 ini.. bak kata cik seri.. perempuan memang suka menyusahkan hidup perempuan.. hoho.. peliklah kadang2.. dunia dah semakin moden nie pun.. ade lagi yg jeles2 sbb membalas msg di fb atau membalas komen di fs.. padahal itu adalah kawan yang telah tebukti sahabatnya.. kadang2 kita risau pada benda yg kita tak perlu risau langsung.. kadang2 mara pada benda yang sgt2 tak penting.. kadang2 kita putus sahabat kerana hal2 remeh... kadang2 kita adelah kawan... dan skrang adelah stranger.. kadang2 kita anggap dia adalah kawan.. rupanya dia mensyaki kita.. huhuhu.. semakin kita tua semakin pelik hidup ini kita rase... bukan hidup yang pelik tapi manusia itu sendri.. sbgai mana kita cuba nak memahami manusia tersebut.. semakin kita tak fahaminya.. sbb tak tercapai dik akal...

rindunya kat rumate aku.. nak peluk2 nak baring semasa.. ermm.. nak cerita2 nak gosip2..nak ngadu.. nak makan2.. ermm.. sedihnya.. LINIEY AINI SITI.. miss u all so much...
tapi mustahil semua kan kembali.. haha.. sbb aku bukannya remaja lagi(first tyme tu ckp mcm tu).. hahah.. sedihnya bila sebut bukan remaja lagi.. hahha.. teruknya.. sbb tu tak jumpa jodoh lagi.. sbb aku mcm keanak2an yang tak sanggup nak kawen camtukan..

dah2 cukuplah aku ngarut.. karang terselah mood sebenar... hahha.. so kita bahagia2 je selalu k.. jom layan gmbr yang aku edit nie.. comey plak aku rase.. hohohoh


5 org Komen-mengomen:

Monkey D Luffy on 09 May, 2009 said...

benarkah perempuan akan susahkan perempuan? huhuhu

NeverEndingStory on 09 May, 2009 said...

ko sengal~~~ aku ada ape gune? cite ar~~~

Sweet Thinker on 09 May, 2009 said...

juz follow law? haha. tidak. undang2 harus di langgar beb. br syok!

_ciK ja_ on 10 May, 2009 said...

kapten~
betul2..memang sgt betul.. sbb perempuan selalu ckp mcm nie.. hanya perempuan je yang kenal perempuan.. tapi diorg tak tau ke selalunya salh ape yg diaorg pikir.. sbb hidup tak selalu indah mcm novel.. ahahahha..

qas~
hahahah.. :P

sweet~
hahaha.. betul2.. tapi kadang2 kena go by the flow.. hahha..

Liz on 10 May, 2009 said...

hidup mmg pelik.....sgt pelik..
tp yg penting..kite kene enjoy..
tak kire brape tinggi masalah yg ada..
enjoy idop kite

 

Friends