Thursday, March 26, 2009

dia adalah dia..never been replaced..


source: google

sweet lagi? aduhai.. agak2nya dah terjangkit kencing manis nie..
woo.. dah terlebih minum air gas kah?
dah telebih makan kek sceret receipe ke?
(ape ni sweet2.. sila kuar skrang..)

ok nie part last.. lepas tu bley tuntut hadiah lagi..
(kalu omak dongr nie.. matilah guwe.. pn fatimah sila kunci mulut)..
untuk entry yg terakhir ini..
mcm sedih plak dah terakhir.. lepas nie tidak akan dan boley bincang pasal beliau lagi...
kerana rasa sgt sweet(aik sweet lagi? ape ni2)bila cerita pasal beliau..
hohoho sila kawal perasaan.. nanti org perasan..
ehem2..

erm..hubungan kami seakan renggang sewaktu di U
sbb?
mase di u..
dia seakan sibuk sakan.. sibuk buat program.. sibuk pikir camne nak kuar dari u..
sibuk sedih2 teringat family..
dan cikja plak.. sibuk ngorat bekas kekasih hati..sibuk home sick..
adelah kecik2 ati sikit..

seakan renggang sikit..
tapi renggang pun.. cikja jugak yang tolong dia isi borang mintak mane2 semua....
nasihat kan jgn bagi kuar..
tapi sifat manja dia lebih dari segalanya..
dan akhirnya dia kuar.. setelah dia dapat kolej a..
mase tu baru temuduga pun.. memang maralah dia jgn benti dulu..
tapi degil seh.. ikut kepala dia je..
sib bek dapat gak masuk.. kalu tak tanam syur jelah..

semua berjalan cam biasa..
lepas tu.. dia masuk Utan 3 bulan.. no phone..
dan mase itulah cikja clash..
sedih sgt.. mase cikja clash.. takde teman pun disisi..
sgt2lah sedih..
sbb beliau adalah tempat bermanja selain ex kan..
so macam 2-2 pergi sekali gus..
so mcm woo sgt berat..

sem2 seterusnya..
dia terima masuk kolej a.. dan semua berjalan macam biasa je..
dan semua berlaku mcm biasa2 jelah..

semua benda pasal dia almost aku tau..
dari anak buah first dia lahir si naim tu..
sampailah arwah abah dia operation..
(mase yang dia down giler tyme exam mase tu..)
sampailah
mase arwah abah dia meninggal..
cikja mcm speechless sgt..
sedih .. tapi mcm woo mcmmana nak buat nie..
memang serba salah sgt2..
mase rase mcm aduhai kesiannya beliau..
sbb cikja tau dia very attach ngan familykan..
memang cikja takdapat bagi comment sikit pun..
(sorry.. sbb i tak tau nak ckp mcmanalah u =( i harap boley pergi borak2 depan dgn u.. mcm selalu i buat PLKN dulu.. tapi..)
tak suka sgt tyme cikja tak boley bagi komen..mcm alahai mcmana nak cakp nie..
(sbb menghampakan beliau adelah benda terakhir i akan buat)

itulah kesah sepanjang kat u..


setelah (+) (-) 4 taun bersama.. terasa bagai sokojap je..
(eh kapten tak suka bahasa nogorikan? apasal ek?)

setelah 4 tahun..

barulah aku tahu..

dia adalah org yang sgt serius..
bila ckp ngan dia mcm ckp ngan mak2..
fikir masak2 seblum ckp..
untuk seten2 thing lah..
hohoohoh..


dia adalah org yang kuat sentap..
so kalu dah serius..
so kadang2 otak dia akan proses benda main2 pun
serius gak... dan merajuk..
(setakat 4 thun 4 kali merajuk sakan kot)
benda yang paling benci skali..
so skrang nie nak ckp bukan2 pun mcm menakutkan....


dia adalah sgt sukakan kanak2..
verylah kebapaan betul..
ingat lagi dia layan budak kat tadika segambut..
mcm eh budak nie suka betul kat kanak2..
so sweet..



dia adalah sgt2lah family type..
very2 the family first..
ape2 pun family dia..
sgt bangga..
kepada gadis2 di luar sana silalah ngurat beliau..
orng mcm nie sgt skar di jumpai..


so unpreditable..
betul.. kadang2 ko tgk ek dia ok je ckp paper pun mcm boley terima..
tapi kadang2 eh.. budak nie apehal plak sentap..
sy tak suka..


saya suka kalu

~dia reply msg..
~dia kol sy setelah beberapa hari saya tak msg beliau..
~dia reply ym saya..
~dia mendgr rungutan saya..
~dia stay with me walau apepun terjadi..
~dia adalah dia..
~dia tak balas msg sy dgn 1 perkataan..


tak taulah kenapa..mcm2 dah berlaku.. tapi tak pernah nak menggugat sikit pun kesweetan beliau di hati.. tetap terus berkawan dan berkwan dan berkawan..kerana apabila kalu dia pergi membuatkan cikja rase kebodohan kali kedua selepas keputusan cikja tinggalkan ex bf cikja.. sbb untuk carik lagi seorg yg mcm dia.. adelah sgt2.. susah.. bukan senang.. sbb dia bley jadi sebaik2nya dan sesweet2nya.. unexpected.. rasenya tak payah cerita byk2.. sbb dia tahu ape yg cikja rase.. hohoho.. sbb dia adalah dia.. dan benda paling sedih adelah beliau tak nak kawan dgn cikja lagi.. sgt2.. penat tau melayan beliau tapi beliau tak nak kawan dia plak..

mesti suma kata.. kamu nie suka dia.. hahaha.. if yes so what? ok jangan pikir2.. buat pe pikir.. baik pikir masa depan kamu tu.. hohoho..

ps:.. part last kalu ade yang teringat adelah part sekend last...

9 org Komen-mengomen:

M.N. Hisyam said...

deeply touched...maybe dis comment seems so simple...but ...hmm..dunno wut to say..thanks...thanks for the beautiful entry...thanks for layan my stupidity,my ngada2..childish...thanks for ur pujuk...thanks for being my friend...thanks utk smua...waaa...rs nk nanges la...da lm x nanges ni...

_ciK ja_ on 27 March, 2009 said...

Yes akHirnya brjaya wat u trharu..

Monkey D Luffy on 27 March, 2009 said...

memori indah :)

Norlina on 27 March, 2009 said...

ni macam sambungan kesah dr mtrx je

atty's on 27 March, 2009 said...

sweet memory..

.:CiK ArA:. on 27 March, 2009 said...

ara rasa ara da kena simptom kesedihan kot.. baca entry kamu pun boleh uat saya nanes.. wah tak suka nya jiwa sensitif gini.. bodoh2...

Anonymous said...

sila tuntut hadiah as soon as possible...sblm berubah fikiran...cepat2...

loq on 31 March, 2009 said...

oh cinta2...

aserap said...

layan jugak baca post ni.. panjang sungguh liku2 alam bercinta..

 

Friends