Thursday, July 30, 2009

aku kan adik

lamanya tak update blog..
lama sgt...
sejak2 keje ni.. hidup semakin huru hara sikit..
asyik kena kerja luar aje.. so kena lah bertahan sikit dgn keadaan semasa..
penat2.. skrang pun rase mcm mata takley angkat..
tapi tekadkan ati gak..
hahhaha..
paper pun..

***************************************

tetiba terbukak ati nak cerita pasal sejarah ke adik2an cikja..
eh bukan "adik2" tu tau...
adik betul..
adik kepada abg dan kakaknya..
*sbb terbaca entry pasal incik black amik adik dia tu*

sebagai adik.. cikja selalu bangga..
sbb ade sorang abg dan sorang kakak..
cikja rase very complete..
sbb selalu org akan kate.. ade abg je takde kakak..
ataupun ade kakak je takde abg..
so cikja selalu ckp cikja ade abg dan kakak..

hohohho..
so sebagai seorg adik...
cikja adelah adik yg suka susah2kan
abg dan kakaknya..
hahaha..

tapi cikja lebih suka susahkan abg cikja..
sbb akak cikja tu garang nak mampus..
bley makan org punya..
opSSSSS...
larikkksssss...

so cikja ape2 pun akan ckp kat abg cikja..
suka paksa abg cikja wat tu wat ni..
nak tu nak ni..
dulu tyme cikja tak ley mandu...
abg cikja tulah driver cikja..
tyme praktikal dulu.. hari2 balik lmbat pi makan luar..
hahahha sbb adik dia nie kebuluq...
hohohohoho..

lepas tu paksa amik cikja tyme
masa kat PKN dulu ade histeria..
hahaha.. paksa tu.. dah ar jauh ke dlm utankan..
paksa gak datang kol 2-3 pagi..
hahhahaha...
sbb diakan abg so kenalah selamatkan adiknya..

sbb tu ade abg nie best..
sbb abg mesti tolong adik punya..
tapi kadang2 menyakitkan ati jugak..
bila tunggu mcm buah tak gugur..
tyme tu yg meroyan tak hengat punya..
tyme tu baru teringat rupa2nya cikja ade kakak..

hahaha.. kakak cikja pun best gak..
dahlah pandai masak..
pandai wat kek.. ade aven best..
dahlah tu.. kaki gosip..
kaki shopping..
mcm2lah...
rumah beliau dah jadi rumah kedua cikja dah...
selalu bagi duit n belanja makan.. syok abis...

tapi kakak cikja nie byk songeh sikit..
ade ke pernah so padam buku math cikja..
type mase darjah 5..
sbb tak buat garisan.. aduh hangin je..
dah ar padam yg cikgu dah tanda semua..
dah tu kena tulis balik...
memang benda takley lupa..
so skrang cikja buli plak anak dia..
wakakakakakaka

tapi beliau best..
dulu selalu letak note.. supaya dia bangun n lukiskan gmbar homework cikja..
siapkan lukisan cikja..
sbb beliau memang teror melukis.. sgt2..
so memang cikja wat ayat2 yg best ar.. supaya dia lukis gmbr homework cikja..
hahahah...


dan sesungguhnya.. cikja bangga menjadi adik kepaada...


...AHMAD FAizAL & FatiMaH...

sbb jadi adik adelah best..
sbb kitakan adik.. tanggungjawab abg dan kakak..
wakakaka :P

notakaki: dapt greenlight beli laptop baru.. :) nak beli laptop pe ek? dgn syarat murah dan bagus.. bukan a*er...

4 org Komen-mengomen:

Mr Black gagak on 30 July, 2009 said...

hahahahhahaah

SITI RAUDAH HJ AHMAD on 31 July, 2009 said...

btol2 mmg bes..aku pun slalu suoh abg aku jd driver even da de lesen skang..sian2..tp aku dulik ape..bak kte cik ja..kte kan adik...hehehe

somewhereibelong on 31 July, 2009 said...

sokong dulik ape kitekan adik...
hahaha da tanggungjawab dia untuk menyusahkan diri demi kita.. hahahah ayat tak tahan beb... :P

ummu_hanis on 01 August, 2009 said...

akak suka kalau adik adik semua tau berdikari dan pandai membawa diri. jadi tak risau kalau jauh di mata. kalau perangai mengade ngade, biler jauh buat org risau. ye lah, cam org tu dulu nak bayar barang kat casher pon segan. oh tidakkk. bukan cikja tau. org tuuuuuuu. hihihi.

 

Friends