Friday, July 31, 2009

Cinta Cyber!

Bosannya..

takde benda nak buat..

pernah dengar pasal cinta cyber?

Cinta cyber ada 2 peringkat ataupun fasa..

satu cinta yang ikhlas..

satu cinta yang monyet.. nyet nyet..

ape punca cinta cyber nie?

Byk cara sebenarnya...

ada yang melalui laman sembang chatroom..

bermula dengan


Mr X : hye, bely berkenalan?

Miss Z: bley..

Mr X: asl plz

Miss Z: 23/f/mlk, awk?

Mr X: 24/m/kl


lepas tu.. tanya keje ke study ke? Buat pe skrang..

selepas beberapa sesi sembang or normally pronoun as chat..

mulalah menjadi serius dgn..


Mr X : seronoklah Sembang dengan awak...

Miss Z : samalah seronok gak sembang dengan awak...


lepas tu mulalah tukar gmbar.. then berputiklah cinta..

rasenya benda mcm tu.. hanya dahulu kot..

serkang baru kenal dah minta fs or fb or blog..

hohoho.. lepas tu mulalah kenen2

tak mustahillah hubungan mcm tu berakhir di ambang perkahwinan..

sbb jodoh kita ade dimana2.. mungkin org disebelah anda...

ok2 kalu hensem senyum balik kalu pakcik..

jgn lah.. nanti bini dia mrah..

hahhaah...


itu melalui chatroom..

tapi skrang rasenya jrang dah org masuk chatroom..

budak2 hingusan mungkinlah kot.. tapi yg dah bz kerja bagai nie..

chatroom tu masuk pun jarang..

so beralih ke blog or fs or fb..

kalu blog.. mungkin beliau tertarik dgn karekter blog berkenanan..

so kepada bloggest..penulisan yang tulus bley membuatkan org tertarik kepada anda..

so tulis ar seikhlas hati..


cinta cyber melalui blog skrang dah ade benarnya dah..

mcm chika.. husband dia kenal beliau melalui blog aje.. terus tersentuh dihati dan bersatu..

so jodoh kita ade dimana2 antara sedar atau tidak je..

tapi warning.. jgn cepatlah sgt percaya pada cinta cyber nie..

sbb bukan semua yang benar2 ikhlas.. ade jugak yang mengambil kesempatan..

dan yang golongan nyet2 tu yang susah... merosakkan betul..


so kepada adik2 owh terasa tua benau bila sebut adik2

awas.. yang cepat percaya sgt...


mcm cikja sendri...

never meet once pun dgn org yang cikja pernah chat..

sbb? Uish giler ko?

Buatlah kalu org tu jahat?

Naya je.. so cikja tak pernah take serius dengan cinta cyber nie..

bagi cikja cinta cyber nie.. mcm in case je..

lagi pun org mcm cikja nie.. kena tgk dulu org tersebut barula bley take it serius..

yelah cikja nie.. tinggi.. buatlah org tu 16 ++ je? Camne?

Dah tu dah bagi harapan plak tu... naya ar..

cikja paling tak suka bagi harapan kat org..

sbb cikja nie bukan bley diharap pun...

so sbb tulah cikja single.. kalu suka pun senyap2 je..

sbb takmau ar.. TAKUT..

hahahah... ok betul takut..


contoh terdekat lagi.. ermm liz ngan pakwe dia pun..

dulu rakan chatting..

sekrang rakan sehati sejiwa..

so byk dah cinta2 cyber nie

kekal sampai keluar...

bak kate cikja.. depends lah kat org tersebut kan2...


oklah dah panjang lebar dah nie.. bosan je..

see u..

8 org Komen-mengomen:

amirah Izzaty said...

waahh..sakit woo cinta cyber.mula2 tgk kt fs ye la..hensem ke...so,kite pun approve..tp bile jumpe..punye la rendah..xmasuk lg..cinta bagai nk rak..siap angau sume..last2 frust menonggeng..pape pun if nk bercinta pun afta meet la..if blum meet xyah la couple ke ape sume..sakit wooo..:)

Liz on 31 July, 2009 said...

nama aku masok skali eh?hikhik2..malu plak..

aku...tak penah tgk pic akor mase baru2 kenal..aku jumpe lepas bertahun2 kenal kt internet..

skang ni..lain plak citenye..kalo ajak chat,kunun2nye mengimbau kisah lama la..mesti die kate, ah malas laa...wakakaka

farhanfirdaus on 31 July, 2009 said...

emm topik yg menarik hehe..

farhanfirdaus on 31 July, 2009 said...
This comment has been removed by the author.
SITI RAUDAH HJ AHMAD on 01 August, 2009 said...

aku punde pngalamn cnte cyber...cewah...tp skang da takdo...tu jer la sorg mmber chat yg aku jumpe dlu...pastu aku tak cye da ngn cnte cyber ni..pgalaman mndewasekan sesorg...ayt aku takleh blah...wakakaka

somewhereibelong on 01 August, 2009 said...

no komen.. hahahahha

ini q i L L on 03 August, 2009 said...

t'igt zaman chatting gune mirc
hehe

atty's on 03 August, 2009 said...

hati2 ngn cinta cyber..mcm2 org ade..tapi tak semua..ade yg bahagia sampai ke jinjang pelamin..

 

Friends