Sunday, March 8, 2009

Lili Buat Najah~


Novel nie cikja pinjam dari adik sedara cikja..
dikdah.. walaupun dia ada adik..
kami2 tetap panggil dia dikdah..
kadang2 ade org panggil dia.. kak dikdah..
oklah tukan...
terasa muda sentiasa..
*sila jgn kembang ye dikdah*


ok2 berbalik kepada cerita novel diatas..
kesimpulan yang dapat dibuat..
sedih2 sedih2.. sedih2..
menangis2
bukanlah dari awal sampai akhir..
tapi ending dia memang well mixed betul..
memangg betul2 menyentuh jiwa..
walaupun..
ade jugak cacat sikit cerita dia..
part yg tetiba ayah si tasha bukak yayasan anak yatim dgn mak bapak najah..
part tu aku tak beberapa nak faham..
tapi takpe.. sbb part tu.. pun hampir ke part last.. yg sedih2 sedih2 sedih*tgk berapa kali dah sebut sedih memang sedih*..
cikja nagis tersedu2..
walaupun byk cikja baca novel dah..
ade gak novel yg sedih..
tapi novel2 tersebut setakat meremangkan bulu dan mengumpulkan airmata..
dan perkataan sedih2 aje yang akan terkeluar..
tetapi kali cuma mengalirkan airmata sahaja..
waaa.. bagai aku yang kehilangan cinta jantung hati tersebut..
pandai betul penulis ini membuat cerita sesedih ini..
penceritaan dibuat terus ke jiwa pembaca..
walaupun ini novel kedua aku menangis..
tapi novel yg tu sekejap je nangis..
yg ini kalu teringat pun boley nangis sgt sedih yg menyentuh jiwa gitu..
so peminat2 novel sekian jgn lah lupa membeli novel ini..
memang super duper best..
boley beli online kat..

http://www.jemariseni.com/

atau kat kedai2 buku berhampiran..

beli ok.. sedangkan cikja menulis nie pun boley nak termengalir airmata..
sad2
akhir kata..

telah kau tunaikan seribu janji..
satu kau mungkiri, hidup bersamaku..

3 org Komen-mengomen:

Nazurah Aishah on 08 March, 2009 said...

Salam Cikja,

Tang mana yang tak faham tu?

Actually yang buka rumah anak yatim tu ialah Tunku Helena dan Tan Sri Hanafi, atas nazar mereka kalau Najah tidak sakit lagi (sebab Najah sejak lahir asyik sakit aje)

Kemudian bila Tan Sri (waktu tu belum dapat gelar lagi,) suarakan nazar mereka nak buka rumah anak yatim kepada ayah Natasha (masa tu Tasha belum wujud lagi) maka Ariffin dan keluarganya turut sama membantu penubuhan rumah anak yatim itu yang kemudiannya diperluaskan fungsinya menjadi sebuah yayasan.

;)

_ciK ja_ on 08 March, 2009 said...

hohoho..
mungkin terlepas kot part tu..
terlalu kushyuk..
menjadi tasha.. hahaha..
nice book.. sampai takut untuk selak semula.. takut ngalir airmata..

dikdah on 09 March, 2009 said...

sgt sedap....dikdah suke tgk kowg nagis..hehehehhehe* gelak jht

 

Friends