Wednesday, March 25, 2009

nunite Kapten~



source: google

memang buntu betul nak buat entry part 2 nie.. sbb terlalu byk benda sweet daripada benda yang tak sweet berlaku.. sib bek tak kena kencing manis(kencing manis kuar skrang)...

so entry ini akan bercirikan gula2.. dan sesiapa yang rasenya dah terlebih gula..
silalah kuar skrang karang terlebih gula kekejangan otot plak..
(sapa susah?)

sweet? ape yang sweet?..
kalu korang nak tau.. kapten adelah sgt sweet..
rase mcm gula2..(dah rase ke opss ter buat entry 18sx plak)..

beliau sweet kerana...


~selalu menghamburkan kata2 sweet..
membuatkan cikja sgt suka melayan..
~sweet sgt sbb suka suruh cikja kejut bgn tido..
walaupun kadang cikja kejut dia dah bgn..
kadang2 cikja bgn semata nak kejut beliau aje..
kadang2 dia yang kejutkn cikja..
cikja suka.. sbb sgt sweet je cikja rase..
kadang cikja tak bgn pun..
cikjakan susah betul nak bgn tido kalu kat asrama..
cikja rase dia tau..
sbb selalu kalu dia kejut cikja dia tak buat 3 sekend..
terus borak skali..

~ sweet sgt bila beliau buat 3 sekend..
ingat tak kita wat 3 sekend.. rindulah tyme tu..
paling sweet bila dia terckp dgn rumate..
padan muka suka sgt ckp bukan2..
tercakap dgn org lain.. hahha..

~sweet sgt bila dia rela je serah telinga mendgr cikja membebel..
owh dulu memang gemar tepon beliau tak tau nape pantang
kredit telebih pasti kol beliau...
~sweet sgt sbb dia suka bergosip jugak..
sbb tu cikja suka kol beliau..

~sweet sgt bila dia beri hadiah sampul gula2 tu..secara byk2 satu kotak radio.
tapi mak dah buang dah.. sedih tau sgt2..hadiah yang paling sweet pernah dpt..


tak sweet bila?..

~slack sikit je sentap..
.. first tyme dia sentap ngan cikja bila cikja main2kan dia guna no phone sarah..(tu pun bley sentap.. tak faham) itulah satu2 benda yang di sentapkan dan mengambil masa sebulan untuk baik semula.. hah tak faham2.. bukannya lama pun within 24 hour i bagi tau sapa i tau..
~malu2 tyme cikja jumpa dia kat matrik dia ritu..
.. bosan betul.. cikja dah lah pemalu.. lepas tu dia pun malu2.. so untuk jumpa buat kali ke2 kena pikir betul nie.. cikja malu kalu org malu2 nie.. ahhhaha..kalu dia tak malu2.. mesti dah amik gmbr berdua.. hah tulah kapten sapa soh malu?

tgk sbb nielah i susah nak buat entry kali..
sbb lebih byk benda sweet dari tak sweet...
tak sukalah i.. sbb nanti uols semua pkir lain..
cepat padamkan awan2 kat otak uols tu..

itu tyme cikja baru je meniti usia akhir belasan tahun..
tu yg semua sweet2.. semua manis2.. semua ok2 aje..
(macam bercinta plak)
sebenarnya tidak ya anak2.. dia cuma seorg kwn yang sgt baik..

Selepas Setahun kemudian~

Beliau seorg yg open minded(takdelah sgt), social, boley bawak berbincang (markah dah kurang part nie.. sbb kalu dia dah merajuk takyahlah cakap pe.. biarkan aje.. nanti dia rase nak baik dia baiklah)… best kawan ngan beliau.. sapa pun akan terpikat dgn beliau.. so low profile.. unpredictable(sgt betul)… dia boley jadi senakal2 yang kamu tak sangka.. dan sebaik2 yang kamu tak sangka jugak.. yang penting beliau kalu tak nak buat.. memang dia tak buat.. kena paksa buat baru buat.. I suka memaksa beliau.. hahaha.. manja.. sensitive.. loving couple.. ntah paper.. tambahan? dia quite sweet orgnya(sbb hadiah sampul gula2 tu)..

akan berubah lagi dari semasa ke semasa..

p.s: ikhlas..


(jap pikir ape kaitan dgn gmbar kat atas tu? ntahlah.. biarkan ajelah..)

5 org Komen-mengomen:

kawan yg sgt baik..haha said...

nnt g kilang gula2...minta sampul bebanyak k...

_ciK ja_ on 26 March, 2009 said...

bencilah kat u..bluek..:P

Monkey D Luffy on 26 March, 2009 said...

ko suka dia ni

_ciK ja_ on 26 March, 2009 said...

hahhaa...
takde maknanya..

.:CiK ArA:. on 26 March, 2009 said...

buat entry untuk ara plak.. kalu tak ara plak yang sentap.. hahahah

 

Friends