Tuesday, March 24, 2009

SelamaT PAgi KApten~

Saya Ade seorang KApten..

Saya Sayang Kapten Saya..

Dia sgt Kelakar.. dan LucU sekali..

Setiap Kali terPAndang Je Akan tergelak..

bukan itu sahaja.. beliau jugak sgt kacak..

bergaya..

tolong jgn ngurat kapten saya...

nanti sy akan meroyan..

NAk Tau sIApaKah beliau?

.

.

.

.

.

.


JAcK Sparrow.. hOHOho ok tipu~


Cuaklah beliau tu hahaha..No Picture No piCture.. Jangan Risau.. tak sior teman nak letak gambar deme kat blog teman nie.. hilanglah glamour teman.. eh sejak bila jadi rakyat perak? Hohoho.. biarlah tak tau ke cikja nie orang Malaysia..


Baikla.. duduk2 semua arinie cikja nak bercerita secara panjang lebar… sebenarnya cikja tak tau nak mula bahagian mane dan mcam mane.. sbb banyak sgt syarat2nya.. tapi ade hati nak glamour macam cikja.. tetapi.. dia punya syarat ngalahkan puteri gunung ledang~… Seb bek dia kapten kalu dia rakyat biasa.. tidaklah cikja nak menurut perintah.. sbb dia kapten… sbb tali pinggang dia dah tinggi dari cikja.. so kalu lawan2 nanti kalah jugak.. so dgn keadaan terpaksa dan satu syarat… cikja menurutlah perintah.. sbb rasenya syarat cikja lagi menakutkn.. (ehem2)


Bermula dgn bibit2 percintaankenalan… nie rasenya boley baca kat cikja ke PLKN.. malas ar nak cerita lagi (boleykan kapten?) hah dari situlah bibitnya terjadi.. lepas tu menjadi kenalan rapat.. secara bertiga dgn cik putih (eh nape nama putih..? sbb dia putih )… Cikja, KApten, Dan Cik Putih.. kaMi rapatlah.. sebenarnya.. Cikja adalah Watak Picisan Je.. biasalah cikja memang gitu.. (jap pikir)..


Kapten Adelah seorg playboy yg agak2 pemalu.. mula2 kenal beliau.. kami anggap dia seperti manusia biasa.. tak sangka beliau nie tak tau malu (cth eh Kapten? Ade ke org nak curi2 amik gmbar boley kamu senyum selamba.. dah selalu jadi tumpuan ke? Perasaan nyampah haku)…


kapten ni jugak bukan teman2 diwaktu latihan.. sbb cikja rase mcm tak nmpk je beliau dlm kotak fikiran cikja mase abseling ke ape ke.. nape ek? Mungkin waktu itu ade watak2 yang lebih hensem dari beliau.. so beliau pula menjadi watak picisan sahaja..


yg paling cikja ingat..

beliau membuat muka cuak ketika dia padang sasar dan akhirnya reality beliau adelah salah seorg daripada itu skrang…

(hah2 mulalah tu menafikan tu)…terpulanglah…


tau tak?

Kapten~

...::.tak reti jugle(hahah I reti)..

...::.tak reti butang lengan kemeja sendiri..

...::.suka kacau tali kasut I yg panjang tu.. eh tolong ah.. nape u jeles sgt dgn tali kasut I tu?..

...::.suka tunjuk baik secara mendadak (pelik betul..ingat tak time u tak join jamuan kiteorg? Tunjuk baik secara mendadak)

...::.mempunyai teman lelaki.. yang sgt “baik” gila dgn beliau.. sampai semua memandang serong..sib bek ade makwe kalu tak org pasti memandang lebih serong.. kesian org2lain.. teleng jadinya.. sbb memandang serong beliau..

...::.kalu dia ngusik memang tak hengat..

ingat tak kamu bawak balik ke khemah kasut cik putih?

Ingat tak kamu tarik tali kasut sampai cikja tak larat nak layan?

Ingat tak kamu cikja tak tau langkah longkang besar?(ok yang ini tak payah ingat)..

Ingat tak kamu buat miskol mase cikja present kat depan sbb cikja letak hp kat kocek depan? (ok ini sgt jahat.. dendam betul)


(susahnye nak carik ayat yg sesuai) jap piker..

...::.Sgt2 loving2 dgn makwe beliau.. sgt2.. dan sgt2.. sgt2lah sampai gerun mentengoknya… (hye u I jeles tau)memang tak boley blahlah... :P lariks...

...::.Beliau adelah seorg yang mudah menangis2.. kuat sentap jugak( itu nanti episode lain akan ulang lagi)….

...::. hampir terlupa.. selalu kelihatan makan secara seorg.. hahah.. takde teman ke?



Itulah pandangan selama 3 bulan bersama dgn Kapten wanna be…


Selepas 3 bulan tu cikja rase…


Beliau seorg yg open minded, social, boley bawak berbincang… best kawan ngan beliau.. sapa pun akan terpikat dgn beliau.. so low profile.. unpredictable… dia boley jadi senakal2 yang kamu tak sangka.. dan sebaik2 yang kamu tak sangka jugak.. yang penting beliau kalu tak nak buat.. memang dia tak buat.. kena paksa buat baru buat.. I suka memaksa beliau.. hahaha.. manja.. sensitive.. loving couple.. ntah paper..


pandangan ini akan berubah secara total di next episode



Part 1 cerita pasal kapten saya… akan ade part seterusnya.. tunggu~…


p/s:.. fikir dulu sebelum sentap(hahahah)

7 org Komen-mengomen:

Monkey D Luffy on 24 March, 2009 said...

aku ingat aku tadik... aku pun 'kapten'... lanun punya kapten.. ;p

_ciK ja_ on 24 March, 2009 said...

hahaha.. perasan.. kalu nak ngaku pun boley gak.. bukan ade nama pun.. hahah.. secara rambang aje..

Sazali said...

pagi..tersenyum..=).hmm...tak.tak.tergelak sesorg dpn skrin ni..ada potensi utk dpt anugerah.

botak handsome...haha said...

what do u meant by tunjuk baik scr mendadak?

Sazali said...

kemeja- siapa yg butangkan?..haha
tali kasut - sj je nk meggedik...haih
mkn sorg - why tak teman kan?
mudah menangis - itu dulu..zaman da berubah..
kat pdg sasar tu - bkn cuak,tp sbb 'si dia' tanak ikot.

_ciK ja_ on 24 March, 2009 said...

sazali& botak handsome(ok geli)~
hohoho.. i memang creative maa...
i tetap mengharapkan sesuatu yg lebih jujur.. hahahha tamak ok.. :P

atty's on 25 March, 2009 said...

suka kapten jack tu

 

Friends