Wednesday, February 11, 2009

Episode TerAkhir Sinetron Intan Kat Prima..

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!

~.. udah dapat sinopsis episode terakhir cerita intan.. waa.. macam tak sabar rasenye nak tgk last... walhal.. aditya pun blum ingat lagi.. dia tu sebenarnyer rado.. waa.. panjang lagilah.. tapi.. overall macam last sekali ok bangat.. sebb rado kawin gak ngan intan.. kalu tidak buek ponat je.. diorg kawin mase episode ke 190.. lepas kawin.. dan mempunyai anak.. bintang tu anak rado dan intanlah..intan jadi buta sbb kecelakan jalan raya.. mase nak carik bintang.. bintang nie .. cacat.. so mama rado dah tukarkan dia sjak kecil lagi.. so intan excident mase nak carik bintang.. kalu rajin sgt.. korang pergi je belik2.. satu page.. kat website nie..http://sinetron.forumco.com/topic~TOPIC_ID~102.asp .. sbb cikja tak larat nak baca bagi abis.. kekek.. sbb kadang2 dia buat review episode ke episode.. so.. kalu sape2 yang tak sabar nak tau last cerita INtan.. baca lah kek situ.. sbb.. kat Indonesia.. dah abis lama dah sejak 2007 lagi.. kuang2.. kite baru terkedik2.. kat prima tu.. di jangka tamat pada june 2009.. fuyoo.. ade 239 episode..






9 org Komen-mengomen:

TipsGoda on 11 February, 2009 said...

sekarang cerita indonesia popular eyh kat sini..macm hindustan dulu..

tak pernah plak try ikut.hehe

_ciK ja_ on 11 February, 2009 said...

tips~..
hehehe.. sbb rado tu ensem.. tapi cikja takdelah ikut sgt2.. keke.. malas je..

TipsGoda on 13 February, 2009 said...

oo..patutla tgk..hehe. heroin die hot tak?

nieja on 15 February, 2009 said...

mak aih
lom abis ke cite ni?
gile lame.

_ciK ja_ on 16 February, 2009 said...

nieja~
blum lagi.. sbb tu secara macam taksabar mencarik penamat cerita ini.. hahaha

queenrara. on 18 February, 2009 said...

rara mesti depan tv pukul 11 malam setiap hari nak tgk cerita ni
gila best :P haha
eh tpi kenapa intan buta pulak?

_ciK ja_ on 18 February, 2009 said...

hohoho.. sbb dia eksiden mase nak carik anak dia si bintang..~

fira on 08 May, 2009 said...

weii lagu ape ek ank rado nyanyi aku nk dw la.. hahah mcm best la plak.. ade sesape tahu?

Anonymous said...

aku ske sgt cte intan nie..aku tgk cte nie dari episod 5..cte sebelum intan pn best gak..name cte tue putri yg terbuang..

 

Friends