Monday, February 16, 2009

No Part Time Anymore~

Ok berbalik kepada persoalan yang cikja tinggalkan semalam.. Nape dah tak ada "teman tapi mesra" or "part time lover" or "best boyfriend ever".. ape2 jelah yg korang nak gelarkan.. dan yang pasti bukan kekasih gelap.. no hard feeling.. "cuma kasih ku sinar tanpa cinta ... mekarnya tanpa asmara lalalal" itu lagu amy mastura.. ok terpesong plak.. berbalik kepada persoalan dihati.. Nape cikja mempunyai simptom2 dibawah *atau lebih afdal cikja sebut.. entry seblum ni.. faham dok?.. aduh.. cikja ni kadang2 bila menulis mahupun berkata2.. susah untuk difahami manusia.. mungkin cikja suka putar belit.. mukadimah panjang sangat.. takpalah.. kita teruskan dengan cerita kita..

first.. sejak pergaduhan ini .. dan kirsis dgn another bestfriend... yelah dulu ramai lah kawan lelaki (ramai ke? adelah 2-3 org)* tteett.. cikja bukan playgirl.. kawan je.. *.. tapi sejak pergaduhan tersebut.. dan krisis tersebut dgn one of my friend yangterjatuh cinta dengan cikja(it sound to scary for me).. so cikja buat keputusan.. no more boyfriend.. melainkan.. dia betul2 ingin berkwan bukan atas sebab2 lain.. macam cikja dan kawan cikja yang dah gaduh tu.. opss tapi sekarang kiteorg dah baik dah.. tapi nak memupukkan kembali kemesraan seperti satu ketika dahulu susahlah.. sbb besar jugaklah pergaduhan tersebut.. so just biarkan jelah.. lagipun dia sudi untuk kawan dgn cikja dah cukup bagus.. yelah lelakikan.. kalu dia tak suka susah nak buat dia suka semula.. so kiranya cikja bernasib baik.. tapi bila berkawan ngan beliaulah.. betul2 berkawan.. free to speak anything..

ucapan untuk insan tersebut.. thanx friend.. really appreciate the second chance even not like before.. but never mind as long as u want to friend with me.. its ok.. *wah english plak.. well cikja bila meluahkan perasaan .. memang ter tulis dalam bahasa inggeris.. tak caya tanya cikja..heheheh....

keputusan mendadak ini.. cikja buat sebb letih.. walaupun kita dah draw line pun.. tapi kekadang ade jugak yang degil.. mcm ade sorang member cikja nie.. aduh dah byk kali dah cikja ckp ngan dia.. cikja taknak lah feeling ngan dia.. tapi dia punya degil.. aduhai.. tiba cikja terfikir.. dalam dunia nie.. ade dua benda.. kalu seorg yg suka kat kita dan kita suka kat dia.. tergila2kan kita.. tak pernah puuts asa untuk dapat kan kita.. it feel like heaven.. but.. kalu dia je yg suka kat kita dan kita tidak.... dan tergila2 nak kat kita. ..tak pernah putus asa... it feel like hell.. really korang pernah rase tak? menda nie cikja pernah kemukakan persoalan tu pada tipsgoda.. tapi tak sampai ati lagi nak buat ikut pesanan dia..sbb he my friend ...old friend.. kawan sejak sekolah.. tahun lepas macam dia dah ok percaya pasal cikja kelentong dia cikja dah ade bf.. tapi sejak dua menjaknie.. dia mcm tanya balik kat cikja betul ke dah ade bf.. mungkinkah dia dah baca blog cikja? kemungkinan besar jugak tu.. tapi do i care?.. sesungguhnya.. cinta itu bukan boleh di paksa..

cikja jugak dah malas dah.. nanti orang kata cikja main2kan perasaan diaorang plak.. walhal.. cikja tak pernah pun janji nak sehidup sematipun.. sebenarnyer.. cikja nie baik caring..*ehem puji diri sendri*.. sbb tu kadang2 org ni anggap cikja nie suka kat depa... walhal...cikja buat benda2 tersebut.. dgn semua member2 cikja... baik perempuan lelaki... semua sama je.. nothing special edition punya.. cikja memang caring orangnyer.. terpuji lagi diri sendri.. bukan semua org faham...

.. lagipun.. sejak2 cikja duk umah nie.. takde menda dah cikja nak gosip2kan.. so mcam no point nak msg nak cakp pe.. hohoho.. so itulah kesahnye nape cikja tak pasang reramai d a... ..dan cikja tinggalkan mereka semua (yang 2-3 org tersebut)secara pakej.. sbb tu cikja terasa begitu secara pakej... heheh..

nasihat cikja kepada sesiapa yang nak berjinak2 buat part time lover nie.. elok2lah.. sbb bukan senang.. sok tercross line.. pening waa cakap samalu.. nak tarik rambut dalam tepung bukan senang.. nak pikirkan pasal persahabatan.. nak fikirkan pasal hati dan perasaan.. sebab lelaki ni lain.. ego dia ade.. tak ke malu kalu kita tolak cinta beliau?.. kalu dah malu?.. kawan ke mana cinta kemana.. tengok tu.. terpaksa lepaskan 2 benda.. sad2..so good luck... happy make friend ok..

7 org Komen-mengomen:

Monkey D Luffy on 16 February, 2009 said...

tu ler...

tu jer aku nak komen

atty's on 16 February, 2009 said...

salam ziarah..

dikdah on 16 February, 2009 said...

kene la pandai kalo wat gtu...hehehe..
as long hati x terpikat kat part time lover....:)

_ciK ja_ on 16 February, 2009 said...

Kapten~
betul3 tuler..

kak atty..
salam ziarah..

dikdah~
tulah kena pandai.. skrang nie je tak berapa nak pandai.. wakakka.. memang tak terpikat tapi dia yang terpikat tu yang payah tu,. hai yah..

soul on 16 February, 2009 said...

nk carik kwn baek carik gay sb diorang x kn terpikat kt pompuan :D
*joke hari isnin*
tp pape pon
senyum2 ar selalu
jgn sampi ko takut nk berkwn ngan laki plak
bahaye plak nti
*paham kn mksud aku??ker x paham??*

cikja on 16 February, 2009 said...

soul~
hahah joke betul2 tu.. faham sgt.. jgn risau tak delah aku terpikat kat ko punya awek tu.. aduhai..

Aidil TipsGoda on 16 February, 2009 said...

part time lover?Thats a hard thing to do..memang best tapi...kalau dah bercelaru..memang chaos!

 

Friends