Tuesday, January 13, 2009

"cikja vs cupcake"

skrang cikja update since dari rabu.. yang last skali cikja update tu.. khamis tu cikja tak buat paper pun.. biasa2je...
cerita cikja bermula pada hari jumaat..

:pingu_08:hari itu sejuk sekali.. setelah puas berfikir ape nak buat.. so hari tersebut.. cikja pun bercadang untuk membuat kek ataupun cupcake.. so bermulalah sejarah pembuatan cupcake cikja.. terasa seronok sekali.. first tyme buat cupcake.. bergurukan kakak cikja.. bermula proses membuat cupcake(gmbr akan diupload kemudian).. begitu2 begini.. uli itu uli ini... so siap.. first try.. keras kedekong kek tu.. ok.. overcook.. lepas tu.. dipendekkan masenyer.. lepas tu.. barulah jadi.. so.. kek tersebut keistimeewaannyer.. dia tak letak tolur.. so.. agak kena berhati2lah.. semasa membakar.. kalu overcook dia tak hangit dia koras ...selepas tu.. kali kedua jadi.. keke.. siap letak aising lagi diatasnyer... nak tau komen dari pengkritik???

kakpat="lawanyer ko buat.. nanti kemas balik dapur aku"
abgnizar="nie boleh letak dalam mudah.com nie.."
mak="nie ape nie?.. byk sgt aising dia.. kek dia sikit.. serabut plak tu design dia.. pahit tau kalu org makan.. nie nak jual.. tak bolehnye...
baba=".. mane ade org design kek kecik camni??"

cikja tak kesah.. sbb tu adelah pengajaran pertama.. so kalu ade kekurangan dia.. memang takley salah sesapa.. yelah.. sblum nie cikja mane penah buat cupcake.. lepas dgnkan kritikan2 tersebut.. lagi ar membara2 keinginan cikja untuk buat the prefect cupcake.. keesokkan harinyer.. cikja ckplah kat mak cikja nak pi beli bahan2 buat kek.. yelah.. cikja nak try je.. takkan nak perabiskan bahan kek akak cikja tu.. nak tau mak cikja cakap ape??...

"ko berkebun pun payah.. niekan plak nak buat kek.. takpayah lah.. kamu tu bukan ade senipun.. lagi kek kamu semalam mane ade sedapnyer.. nak muntah je mak makan.. tak payah2.. membazir duit akuje.. ko berkebun ni lagi bagus"

ok berkebun yang dimaksudkan disini adelah.. menjaga bunga2an.. itulah benda cikja paling taksuka.. sbb tu.. impian cikja nak duduk apartmen tak de laman.. kekeke.. zalim bukan..

mase nie memng semangat dah drop dah.. lepas tu.. cikja pun cariklah benda lain nak buat.. keke memandangkan cikja memang dah bosan nak buat bendaa cikja wat tiap2 hari.. so saje je wat kelainan.. adik kembar cikja plak bagi idea.. so buat makaroni cheese aje.. disbbkan mak cikja taknak cikja buat cupcake tu.. sanggup tu ikutkan kemahuan cikja nak buat makaroni cheese.. so pada sabtu tu.. jadilah makaroni cheese yang sgt sedap.. korang nak rase???.. mai lah umah.. nanti cikja masakkan makaroni cheese yang sedap.. nie tak tipu punya.. memang sedap..

begitulah kesah cikja sepanjang cikja tidak berupdate...
berjayakah cikja membuat cupcake??.. setelah mendapat tentangan hebat dari ibunda???
ikutilah episode seterusnyer.. chewah.. kekekek


:garfield14:
..syg korang..

6 org Komen-mengomen:

atty's on 13 January, 2009 said...

tak sabar nak tgk hasil.nya

_ciK ja_ on 13 January, 2009 said...

hhehee.. itulah tak sabar jugak nak tunjuk.. tapi keadaan tak mengizinkan... hampeh..

nieja on 15 January, 2009 said...

sini macaroni cheese
cik ara pon macaroni cheese
ape lagik, masak la utk nieja
ehehe.. nak gak rase!

nieja on 15 January, 2009 said...

tak sbr nak tgk pic cupcake cik ja ehe..

_ciK ja_ on 15 January, 2009 said...

nieja~..
kekke.. boley2.. mehlah.. macaroni cheese...sedap.. tulah nieja.. nak jugak pamerkan kat sini cupcake tu.. tapi dok boley nak upload..

Kak Nora on 20 January, 2009 said...

Cik ja, Aunty boleh imagine bagaimana mak membebel dalam dialog cik ja tukis.

 

Friends