Saturday, January 17, 2009

Pra Test dan Kad Kahwin..

alo.. perasan tak entry bawah nie??.. heheh.. live blogging from WIFI N82.. yang pasti bukan Hp cikja.. dari hp akak.. kekeke.. saje je memblogging.. try2.. kekek.. ok tutup cerita...

PRa TESt...
OMG.. setelah 12 kali blaja memandu.. (ok tau terlalu lama tu..) dapatlah buat pratest.. tu pun cikgu yang ajar mandu tu.. takut2 je nak bagi buat pra.. sbb dia kate tak berapa nak ingat lagilah apelah.. tapi ade pakcik yang mula organize cikja tu.. dia kate.. "hah buat pe blaja lama2 dah2 amik pra sabtu nie".. hari tersebut adelah hari rabu.. then tanyalah kat cikgu tu.. cikgu pun cakap.. ikut lah.. kalu dua hari nie ok buatlah pra sabtu.. then buatlah betul2 2 hari tersebut.. (hari khamis dan jumaat.. ).. setelah itu.. pada hari jumaat beliau pun berkata.. ok sok pra.. perasaan??.. lega.. sebenarnyer.. dah malas nak blaja kete.. sbb blajanyer kejap.. nak menunggunyer lama.. bosan giler babe.. macam nak tunggu pakwe je rasenyer..(ape kaitan??)...kekekek...
then hari ini.. buatlah pranyer.. lulus ke??.. of courselah giler ko tak lulus.. mampus kena bebel ngan mak itu.. dah lah tambah 4 kali blaja dah bebel2.. niekan plak nak amik pra 2 kali.. lagi ar.. so waiting list for test JPJ.. (ok tak sangka).. cerita pasal pra test.. tester tu kate cikja bawak mcm micheal schumaker.. hahah.. giler ko.. dia asyik soh tekan minyak je.. sampai aku plak ckp kat dia.. eh mane boley.. kawasan belok2 nie.. hahahha... tapi terpaksa jugak mendrift sakan.. takpernah2.. dgn cikgu pun bawak slow je.. 40 je.. sbb pernah kena marah terbawak lepas 60.. kekeke... ade dua kesalahan.. satu tak tgk cermin belakang mase memotong.. giler ko mase tu.. dia dok gertak mcm nie.. cepat2 masuk je.. ish... samapi satu mase tu cikja plak yang mara dia.. sbb ade kete.. kekeke.. lagi satu.. tak menggunakan gear yang sesuai.. hahha.. yelah cikja diajar guna gear ikut meter.. hahaha... tapi overall.. tester tu memang becok.. sabar jelah.. dah 4 hari duk dgn org sebelah yang diam aje.. rase lain jelah.. asyik kate.. ish2 takut saya.. ish bebaik jgn langgar bontot keta org.. aduhai.. sabar jelah cikja... ape2 pun lulus2.. yeah2222........

lepas balik dari pra tadi.. jenguk2 kat posbox.. ade kad yang lawa... even sampul pun dah lawa.. sgt admirer.. pandai chika pilih.. owh ok.. kad kawin tersebut milik chika... tak kenal chika???... aduhai.. beliau dah setraf red mummy tau... chika ade pemilik blog nurulism.com.. kad dia lawa wey... sgt2.. simple n very nice.. sampai mak pun sgt admirer dgn kad tersebut.. belek kad tersebut tgk ade laman web.. kadkahwinku.com.. wah kamu tempah online ke??.. uols know??.. selalunyerlahkan.. selalulah.. kalu org tempah online jarang dapat yg betul2 menepati citerasa..so.. this card very nice dan boleh dibanggakan.. nanti cikja kawin pun nak buat kad kawin disitu jugaklah.. heheheh.. bila kah?? love is magic.. tak sapa tahu.. bila kite akan kawin lambat ke cepat ke.. sbb kalulah cikja kate ahh... lambat lagi.. calon pun takde.. tup2.. 2 -3bulan lagi.. cikja dok pumpang2.. nak kawin.. hahahah.. sbb love is magic.. kawin also magic.. betul tak chika?.. heheh.. cikja dah amik gmbr kaad tersbut.. tapi syg seribu kali syg.. cikja tak bole nak upload.. masalh betul bila nak solve ntah.. geram sgt2..(kalu boleh nak :girl_13: celc*m).. hahah

ok entry hari ini di akhiri dgn beberapa ucapan...

kepada adik sedara- ALOng.. dia dapat masuk class sains.. boley ar jadi doktor.. syok2..(eh haku plak lebih2)...
kepada orkedanza- dapat tak email dari cikja??.. dah hantar dah ritu??.. tapi tak reply paper pun.. takut macam taksampai plak..

5 org Komen-mengomen:

chika on 18 January, 2009 said...

Terima kasih terima kasih. Ha ah. Saya tempah online. Senang dan ekspress :)

Simple je. Tak berapa berciri kad kawen adek saya cakap. Tapi tak apalah. Memang nak simple macam tu :)

Simpan tau kad tu. Nanti2 kita jumpa 10 tahun akan datang (Ya Allah lamaaaaanyaaaa) bolehla tunjuk kad tu sbg bukti pernah dtg wedding chika ke apa. HAHAHAHA :P

Boleh boleh. Tempat chika tempah tu, memang recommended la. Service dia pon elok je :)

_ciK ja_ on 18 January, 2009 said...

itu namanyer kelainan..
tapi memang nice sgt.. sgt2 admirer.. heheheheh.. lawalah.. jeles sgt.. :))...

nieja on 19 January, 2009 said...

oh jeless
i lom dpt tgk card kawen
chikaa... :(

_ciK ja_ on 19 January, 2009 said...

nieja~
hehehe..
tak lama lagi sampai lah tu.. sabar2 menunggu di posbox..

Liz on 24 January, 2009 said...

oit..ko g chika kawen ke nnti?
pape bgtau aku!

 

Friends